Ohniská na terase sú in, pozrite si 11 inšpirácií, ako môžu vyzerať

Ohniská na terase sú in, pozrite si 11 inšpirácií, ako môžu vyzerať

Vyzerá to tak, že jar už skutočne prišla a nám sa chce čím viac sedieť na terase. Možno aj vy uvažujete, že by ste si tam dali miesto krbu či grilu radšej ohnisko. Je to nový trend pre tých, ktorí chcú sedieť okolo ohníka, pozerať do plameňov, opekať si špekačky ako v prírode a cítiť vôňu táboráku.

Ak sa vám tento typ záhradného telesa páči, nenechajte sa odradiť konvenciami, ani fámami, že ohniská sú príliš drahé. Prinášame vám náš výber, kde nájdete modely od 30 € do 1 500 €. Záleží len na vašom vkuse – oceľová misa či kôš, moderné či rustikálne, kovové či kamenné. V každom prípade však dbajte na bezpečnosť a vytvorte pre ohnisko aj nehorľavý povrch, či už vo forme dláždenej terasy alebo tepelne odolnej podložky.

Ego Dekor Camping – 37 €

Jednoduché kovové ohnisko od českej rodinnej firmy Ego Dekor vám vyčarí ohník kamkoľvek ho položíte. Má priemer 50 cm a váži len 2 kg, takže ho ľahko prenesiete.

Zdroj: bonami.sk

Prenosné ohnisko Höfats Cube – 308 €

Oceľové ohnisko na drevené uhlie môže slúžiť ako „lampión“ na party alebo aj gril. Keď ho chcete zahasiť, jednoducho otočí, oheň sa bez kyslíka uhasí. Ak v grile Cube nehorí oheň, môžete ho použiť ako záhradný stolík alebo stoličku.

Zdroj: piecky.eu

Zdroj: piecky.eu

Troja ohnisko Blumfeldt – 270 €

Kameninové ohnisko Blumfeldt Troja pôsobí mimoriadne pôsobivo. Priemer 75 cm ponúka dostatok miesta na palivo z drevnej štiepky, dreveného uhlia alebo brikiet. K dispozícii je aj oceľová kupola, ktorá zachytáva iskry a pri opekaní sa dá jednoducho odložiť nabok.

Zdroj: electronic-star.sk

Prenosné ohnisko Cattara Stromboli – 32 €

Konštrukcia ohniska s priemerom 45 cm je vyrobená z kvalitnej ocele o hrúbke 2 mm s vysokoteplotným čiernym náterom. Ohnisko so štyrmi nohami je doplnené o podstavec, ktorý slúži ako popolník a zároveň zaisťuje vysokú stabilitu.

Zdroj: najnakup.sk

Zdroj: najnakup.sk

Záhradné ohnisko Quadro Standard Corten Platinum – 2 800 €

Toto štýlové ohnisko v čistom dizajne je vyrobené z vysoko kvalitných materiálov. Horná doska je z tvrdenej uhlíkovej ocele a základňa z populárneho Cortenu, čo je oceľ s typickou zhrdzavenou patinou so zvýšenou odolnosťou proti atmosférickej korózii. Model umožňuje uložiť drevo pod krbom.

Zdroj: bamboo.sk

Cortenové ohnisko Höfats Triple 90 – 206 €

Ak sa vám páči Corten, ale hodila by sa vám nižšia cena, môžete si vybrať aj jednoduchší model. Prenosné ohnisko Triple je rozložiteľné a veľmi skladné. Môžete ho ľahko premeniť na záhradný gril, ak si zvolíte doplnky z voliteľného príslušenstva. 

Zdroj: piecky.eu

Luxusné plynové ohnisko Metropolis – 1 500 €

Betónový stôl s integrovaným plynovým ohniskom sa stane rozhodne výnimočným akcentom terasy. Dokáže nahradiť nielen sálavý ohrievač ale zároveň je to dizajnový terasový stôl do exteriéru, ktorý rozžiari vonkajší priestor so skvelou atmosférou.

Zdroj: elementifire.sk

Mozaikový prenosný stôl s ohniskom Shumee – 182 €

Misa tohto ohniska je vyrobená z vysokokvalitnej ocele a vynikajúco absorbuje a vyžaruje teplo. Môže sa používať na spaľovanie suchého dreva, guľatiny alebo dreveného uhlia. Je vybavené okrúhlou doskou s keramickou mozaikou okolo ohniska na umiestnenie nápojov a surovín na pečenie.

Zdroj: mall.sk

Dizajnové ohnisko Globe Eva Solo – 300 €

Štýlové ohnisko z dielne dánskej dizajnovej značky Eva Solo v tvare pologule zo smaltovanej ocele svojim tvarom dokonale chráni oheň pred vetrom. Jednoducho sa prenáša vďaka dômyselnému úchytu a mriežka v spodnej časti zabezpečuje ideálnu ventiláciu vzduchu.

Zdroj: coolberry.sk

Škandinávske ohnisko Rosenfink – 38 €

Pre milovníkov škandinávskeho štýlu bude toto jednoduché ohnisko z galvanizovanej ocele určite veľkou radosťou. Je ľahké a prenosné, ale potrebuje zo spodku tepelne odolnú podložku.

Zdroj: jysk.sk

Tip pre kutilov

Ak máte doma zručného majstra, určite vám dokáže v záhrade vybudovať aj murované ohnisko. Nie je síce prenosné, ale má veľké čaro.

Zdroj: thinkstock.com

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj foto: Getty Images, bonami.sk, piecky.eu, electronic-star.sk, najnakup.sk, bamboo.sk, elementifire.sk, mall.sk, coolberry.sk, jysk.sk, thinkstock.com

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Dobre navrhnúť detskú izbu tak, aby tam bol priestor na učenie sa, hru a spánok, chce určite skúsenosti a dobrý cit pre priestor. Obzvlášť tvrdý oriešok to býva, keď ide o menšiu detskú izbu. Nič ale nie je nemožné. Prečítajte si tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon