Prvú kalkulačku na výpočet ceny nehnuteľnosti využilo už 50 tisíc ľudí

Prvú kalkulačku na výpočet ceny nehnuteľnosti využilo už 50 tisíc ľudí

Ceny nehnuteľností na Slovensku sa neustále zvyšujú, ich rast sa však v rôznych lokalitách významne líši. Mnohí z tých, čo uvažujú nad kúpou či predajom bytu, nemajú reálnu predstavu, v akom rozmedzí sa ich trhová cena pohybuje. Portál Nehnuteľnosti.sk vyvinul kalkulačku na oceňovanie nehnuteľností, ktorá zohľadňuje všetky parametre, ktoré na ich hodnotu vplývajú.

Najnavštevovanejší realitný portál nedávno uviedol do prevádzky jednoduchú a prehľadnú pomôcku pre všetkých, ktorí chcú predať svoju nehnuteľnosť alebo ich zaujíma, akú má teraz hodnotu, ale aj pre tých, ktorí si chcú overiť pred kúpou hodnotu konkrétnej nehnuteľnosti. Kalkulačka Oceňovanie nehnuteľností určí cenu podľa lokality, plochy, poschodia a ďalších špecifických parametrov. Dokáže vyhľadať adresy na celom Slovensku a po zadaní všetkých údajov ukáže výslednú sumu, alebo ju zašle na zadaný e-mail. „Potvrdilo sa nám, že o tento typ služby je na Slovensku veľký záujem. Za 3 mesiace od spustenia ju využilo už 50 tisíc návštevníkov portálu,“ dodáva Michal Pružinský, analytik portálu Nehnuteľnosti.sk.

Kalkulačka „Oceňovanie nehnuteľností“

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Okrem základných údajov o polohe a výmere sú k výpočtu potrebné aj ďalšie dôležité informácie, napríklad či ide o novostavbu, byt v pôvodnom stave alebo po rekonštrukcii, typ konštrukcie bytového domu, rok výstavby a orientáciu bytu na svetové strany. „Záujemcovia o kúpu i predaj nehnuteľností by si mali uvedomovať, ktoré vlastnosti zvyšujú ich hodnotu. Kalkulačka ich upozorní, že za byty s balkónom či lodžiou, pivnicou, predzáhradkou či vyhradeným parkovaním je odôvodnené vyžadovať vyššiu cenu,“ upozorňuje Michal Pružinský.

Kalkulačka „Oceňovanie nehnuteľností“

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Aktuálne portál poskytuje odhady ceny bytov, čoskoro sa však služba rozšíri aj o výpočet ceny domov, pozemkov a chát. Viac informácií sa dozviete priamo na kalkulačke

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj foto: Dreamstime, Nehnuteľnosti.sk

Diskusia

Podobné články

Vyberte si. Klasický či industriálny šarm v Bottova Residence

Vyberte si. Klasický či industriálny šarm v Bottova Residence

Výhody bývania v meste, a to priamo centrálnej oblasti Banskej Bystrice, budú môcť od budúceho roka využívať obyvatelia projektu Bottova Residence. Zostava 27 nových bytov vznikne po adaptácií dvoch administratívnych a obchodných budov. Záujemcov môže v tomto prípade osloviť ústredná poloha a rovnako aj nie celkom obvyklá architektúra.

...
Severská pohoda: Architektky inšpiroval škandinávsky životný štýl

Severská pohoda: Architektky inšpiroval škandinávsky životný štýl

Škandinávia je v trende a určite nie neprávom. Patrí k oblastiam s dobrou úrovňou života, o ktorej veľa napovie prístup k rozvoju urbanizovaného prostredia, stavajúci do popredia človeka a jeho každodenné bytie. Do týchto končín načreli aj hlavné architektky projektu Rezidence na Mariánské cestě z ID Studio. V návrhu pre spoločnosť DOMOPLAN sa rozhodli sprostredkovať niektoré kvality zo škandinávskeho životného štýlu.

...
Veľké domy priamo v golfovom areáli pod Tatrami, oživuje sa známy gánok

Veľké domy priamo v golfovom areáli pod Tatrami, oživuje sa známy gánok

Menej tradičné susedstvo sa dáva do pozornosti pri projekte Kráľovské vrcholy. Táto špeciálne vyčlenená kolekcia piatich pozemkov leží priamo v golfovom areáli v jednej z podtatranských obcí. Vďaka polohe a dizajnu plánovaných rekreačných stavieb dopraje budúcim obyvateľom nezanedbateľný luxus, každý deň im prinesie efektné obrazy slovenských veľhôr. 

...
Projekt s peknou tehličkovou fasádou prináša stabilitu do centra Bratislavy

Projekt s peknou tehličkovou fasádou prináša stabilitu do centra Bratislavy

Medzi novostavbami formujúcimi sa v oblasti bratislavského downtownu je projekt ZWIRN bezpochyby zaujímavým zjavom. Pri jeho tvorbe boli využité mestotvorné princípy, vďaka ktorým vznikla výhľadovo odolná štruktúra s príjemnou, uchopiteľnou mierkou a pri výstavbe sa navyše nezabudlo ani na detaily. Právoplatné kolaudačné rozhodnutie získal prvý obytný blok, pričom na konci februára bol spustený predaj druhej, v tomto prípade už záverečnej, etapy ...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon