Poznáme najkrajšie slovenské kancelárie: pozrite si víťazov Office roka 2020

Poznáme najkrajšie slovenské kancelárie: pozrite si víťazov Office roka 2020

30 zapojených firiem, 12 finalistov a náročné rozhodovanie o víťazoch. Aj tak by sa dal zhrnúť 5. ročník súťaže OFFICE ROKA, ktorú organizuje realitno-poradenská spoločnosť CBRE Slovensko. Pandemický rok ukázal, že v náročných časoch je aj v kanceláriách potrebné staviť na iný prístup, originalitu a efektívnu zmenu zažívaných modelov a vidno to aj na víťazných priestoroch.

Oproti minulým ročníkom OFFICE ROKA je požiadavka na zmenu pracovného prostredia priam hmatateľná. Pojem „kancelária“ prestáva na popis pracovných priestorov budúcnosti stačiť a „pracovné miesto“ nahrádza pojem prostredie (environment). „Na globálnej, ale aj lokálnej úrovni vidíme potrebu transformácie prostredia napríklad na typ „fluid workspace“ alebo na priestory podobné viac „klubovni“ ako typickým kanceláriám. Pandémia túto zmenu urýchlila,“ povedal pri príležitosti vyhlásenia ocenení Tomáš Pecek, riaditeľ oddelenia architektúry a projektového manažmentu CBRE Slovensko, ktorý sa dizajnom prostredia zaoberá už 15 rokov.

Absolútny víťaz - Mobil online Lučenec

Absolútny víťaz OFFICE ROKA 2020 reprezentuje absolútny vrchol tejto premeny. Z historickej chátrajúcej industriálnej budovy bývalej Smaltovne vznikli funkčné priestory so špecifickou atmosférou. Ich kancelárie sú nápadité, funkčné a originálne. Návrh obnovy 150-ročnej Smaltovne zveril investor ateliéru GutGut. V spoločnosti Mobilonline v budove videli obrovský potenciál pre vytvorenie ideálneho kreatívneho priestoru pre „ľudí s otvorenou mysľou”. 

Zdroj: officeroka.sk

Kategória Zdravá kancelária - BDO Bratislava

Víťazné priestory dbajú na zdravie a pohodu zamestnancov. Vďaka orientácii poskytujú množstvo slnečného svetla, majú dostatok zelene a ľudia majú prístup aj na zelenú terasu. Priestory sú priestranné, funkčné, hravé a príjemné. Architektom a spoločnosti BDO sa podarilo vytvoriť výrazný zapamätateľný výtvarný koncept priestorov, ktorý ponúka viaceré možnosti sedenia a zaujímavosťou je znovuvyužitie interiérových prvkov a nábytku z pôvodných kancelárií BDO.

Zdroj: officeroka.sk

Kategória Kancelária ako DNA firmy - Effectivity Bratislava

Víťazné priestory sú hmotným vyjadrením DNA firmy. Podporujú prácu a rozvoj zamestnancov v súlade so spoločnými hodnotami a kultúrou firmy. V priestoroch sú detaily vyrobené na mieru podľa želaní ľudí a spoločnosti. Architekti s jasnou víziou prvkov DNA firmy zadávateľa pretvorili tri pôvodne bytové jednotky v historickej budove Paláca Motešických. Dizajn a dispozícia rešpektujú genius loci, no zároveň nechávajú vyniknúť eleganciu a vzdušnosť priestorov, ktoré sú doplnené vloženými multifunkčnými konštrukciami. 

Zdroj: officeroka.sk

Kategória Inovatívna kancelária - Microsoft Slovakia Bratislava

Víťaz tejto kategórie ostal verný svojmu zameraniu, priestory sú vybavené modernými technológiami, ako sú dotykové obrazovky, ale aj samotná dispozícia priestorov inovatívnym a bezbariérovým spôsobom zjednodušuje komunikáciu a prácu ľudí a tímov. Kancelária sa nachádza v rekonštruovanej budove Pradiareň 1900 a rozhodne je určená pre digitálnu dobu. V priestoroch sa umne prepájajú chytré technológie, kultúra firmy a pracovné zóny tak, aby spolu tvorili funkčný celok podporujúci spokojnosť a inovácie. Podľa porotcov je najlepšie premysleným konceptom, ktorý najviac reflektuje moderný prístup k práci, skúsenosť s pandémiou, slobodu výberu pracovného miesta a variabilitu prostredia. S atypickým priestorom si architekti poradili elegantne a pekne podporili rôzne nálady pre rôzne zóny.

Zdroj: officeroka.sk

Kvalita priestorov prihlásených spoločností bola výnimočná a rozhodovanie poroty mimoriadne náročné. Latka kvality je po 5. ročníku súťaže nastavená vysoko, no ukazuje sa, že spoločnosti ešte stále majú rezervy najmä v holistickom prístupe k psychickému a fyzickému zdraviu zamestnancov a v chápaní hybridnej práce.

Na stránke súťaže si môžete pozrieť virtuálne prehliadky víťazných objektov, fotografie a ďalšie potrebné informácie.   

Zdroj: Office roka

Zdroj foto: Office roka

Diskusia

Podobné články

Trendy mestské bývanie: Inšpirovala industriálna éra vychytenej lokality

Trendy mestské bývanie: Inšpirovala industriálna éra vychytenej lokality

V pražskej štvrti Karlín bol v minulom roku dobudovaný štýlový bytový dom Iconik od Karlín Group. Jeho návrh má potenciál obstáť aj v hodnotení o pár desiatok rokov. Autori z pražského ateliéru edit! totiž hľadali námety v miestnej vývojovej ére, ktorá sa výrazne podpísala na obraze lokality. Ako inšpirácia poslúžila dnes trendy a zároveň nadčasová industriálna estetika.

...
Útulný horský hotel: Objavíte v ňom miestne i recyklované materiály

Útulný horský hotel: Objavíte v ňom miestne i recyklované materiály

Tvorcovia aparthotela Lesní stráně sa veľmi príhodne zamerali na vytváranie inej, ako dobre zažitej atmosféry bežných dní. Koncept rekreačného zariadenia z portfólia spoločnosti DOMOPLAN vystavali na dobrom základe. Je ním miesto, sľubujúce dovolenkové zážitky, kľudné, obklopené prírodou a pritom uložené v blízkosti lyžiarskeho strediska. 

...
S ikonami v dohľade: V centre Bratislavy vzniká nové komfortné bývanie

S ikonami v dohľade: V centre Bratislavy vzniká nové komfortné bývanie

Náležitú podobu, hodnú svojho umiestnenia, by mala získať ďalšia dlhodobo nevyužívaná plocha situovaná v centrálnej polohe hlavného mesta. Projekt Florian Residence z portfólia Alto Real Estate bol naplánovaný v blízkosti pomerne veľkolepých stavieb. Jedným z reprezentantov je napríklad výrazný komplex Národnej banky Slovenska, priamo vedľa ktorého boli rozbehnuté stavebné práce na prvej rezidenčnej etape so 73 bytmi.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon