Byt v Bratislave alebo domček mimo nej? Aj s touto otázkou vám poradia v relácii Nové bývanie

Byt v Bratislave alebo domček mimo nej? Aj s touto otázkou vám poradia v relácii Nové bývanie

Snúbenci Paulínka a Dominik žijú v podnájme na hranici Starého mesta a Ružinova. Chcú už niečo vlastné. Najradšej by zostali v tejto lokalite, ale financie nepustia, a preto sa rozhodli pre začiatok Ružinova alebo začiatok Petržalky. Hľadajú prioritne trojizbový byt, ideálne zrekonštruovaný, ale nebránia sa aj menšiemu či staršiemu, ktorý by si zrekonštruovali podľa seba. Podmienkou je balkón a lokalita je taká, aby sa do práce a centra dostali na bicykli za 15-20 minút. Majú na to rozpočet 200-tisíc eur a veria, že im Vlado Voštinár niečo nájde. Výhodou pre všetkých, ktorí využijú spoluprácu s tímom relácie Nové bývanie, je vyselektovanie nevhodných ponúk a zníženie množstva obhliadok, ktoré absolvujú.

Prvá ponuka je v Petržalke. Podľa odborníka na reality Martina Čapa z agentúry Riešime bývanie je táto ponuka mierne schizofrenická. Byt uprostred sídliska vo veľkom paneláku, ktorý sa tvári po rekonštrukcii interiéru ako rodinný dom. Plusom je možnosť ihneď sa nasťahovať a hlavným negatívom je parkovanie v tejto časti a pre mladý pár aj nevyhovujúca lokalita.

Zdroj: Nové bývanie

Ponuke v Ružinove sa potešili. Túto lokalitu poznajú. Cena nehnuteľnosti je vyššia, ale vsádzajú na polohu. Rekonštrukciou urobili z 57 m² trojizbový byt, ale metre chýbajú a je to tam cítiť. Plusom je pivnica a balkónik.

Zdroj: Nové bývanie

V Ružinove, v tichej lokalite, zostávame naďalej. Zrekonštruovaný byt má 80 m², predáva sa zariadený a sú v ňom ponechané niektoré pôvodné prvky, ktoré dotvárajú atmosféru. Veľkosť bytu aj poloha mu pridávajú na cene, ktorá je nad ich rozpočet.

Zdroj: Nové bývanie

Bonus je ako vždy úplne niečo iné. Rodinný dom, ktorý si môžu podľa vzorového drevodomu dať postaviť, len treba mať vlastný pozemok. Veľkosť si môžu upraviť podľa potrieb, v ponuke majú v katalógu viacero možností. Odborník Martin Čapo má názor, že výstavba vlastného domu je romantická voľba, ale treba si ju rozmyslieť vo výbere pozemku, stavebníka, ale táto ponuka je veľmi zaujímavá.

Zdroj: Nové bývanie

Ak chcete vedieť, ktorú ponuku vybral odborník a ktorá ponuka oslovila hľadajúci pár, pozrite si v nedeľu podvečer Nové bývanie na JOJke.

 

Zdroj: Nové bývanie

PR článok

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon