Leo DiCaprio sa zamiloval do španielskej vily – pozrite si jej čarovnú atmosféru

Leo DiCaprio sa zamiloval do španielskej vily – pozrite si jej čarovnú atmosféru

Miláčik Leonardo DiCaprio má veľkú slabosť pre tradičnú hispánsku architektúru. Nielenže sa vrhol na tento klenot v Los Feliz so šmrncom zlatej éry Hollywoodu, aj keď má už v Kalifornii štyri domy, ale zaplatil zaň aj viac, ako pýtali.

Zdroj: Zillow

Dom v pokojnej štvrti Los Angeles, ktorý pred mesiacom kúpil Leonardo DiCaprio od herca Jesse Tylera Fergusona (seriál Taková moderní rodinka), vyzerá na pohľad ako klasická mediteránska stavba. V skutočnosti je to však skvostné sídlo na najlepšej adrese v Los Feliz. Musel ohúriť aj Lea, keďže zaň zaplatil 7,1 milióna dolárov, čo je viac ako bola jeho oficiálna predajná cena (6,9 milióna dolárov) aj ako cena (4,6 milióna dolárov), za ktorú ho Jesse v 2013 kúpil. Náklonnosť k malebným španielskym haciendam má Leo už roky, takže je nám jasné, že tejto idyle nemohol odolať.

Zdroj: Redfin

Prekvapivá španielska koloniálna budova bola postavená v roku 1928 a má štyri spálne a štyri kúpeľne na obytnej ploche takmer 465 m2. Kým ju získal Leo, prešla mnohými rukami, ale najviac ju pozdvihla Gwen Stefani v 1998, ktorá v nej urobila množstvo vylepšení vrátane inštalácie záhradného bazénu, a spomínaný Jesse Tyler Ferguson so svojím manželom producentom Justinom Mikitom. Pár si najal scénografa Petra Gurskiho, aby redizajnoval interiéry domu. Šikovne skombinoval originálne architektonické detaily, štipku gýča a starého hollywoodskeho lesku a výsledok bol veľmi pôsobivý. Dokonca až tak, že v roku 2018 si ho bol vyfotografovať prestížny magazín Architectural Digest.

Zdroj: Redfin

Za veľkou bránou a dlhou príjazdovou cestou schodíky stúpajú k pôvodným ručne vyrezávaným  vstupným dverám domu, popri honosnej vonkajšej terase obklopenej šťavnatou záhradou a popínavými kvetmi.

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Hostia budú ohromení vstupom do rotundy v štýle múzea, ktorá má pôvodné terakotové dlaždice, steny z kamenných blokov a zložito zdobený strop.

Zdroj: Redfin

Veľkú obývaciu izbu ohrieva primerane masívny kamenný krb, za rohom leží štýlová pracovňa so stenami obloženými drevom.

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Pôsobivá je aj knižnica s modrozelenými stenami, zatiaľ čo susedná formálna jedáleň je okorenená ďalším zložito ručne maľovaným stropom.

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Profesionálna kuchyňa má ľahší a jasnejší vzhľad so žiarivo bielymi stenami, špičkovými nerezovými spotrebičmi Wolf a SubZero a modrými skrinkami.

Zdroj: Redfin

Rodinná miestnosť sa jediným stlačením tlačidla premení na plnohodnotnú mediálnu sálu s filmovou obrazovkou vysúvajúcou sa zo stropu, projektorom a elektronickými zatemňovacími závesmi.

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Hlavná spálňa na poschodí je ladená v neutrálnejšom a upokojujúcom vzhľade, hoci modernizovaná kúpeľňa si zachováva svoj vintage štýl.

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Vonku je vydláždená jedálenská terasa s atmosférou, ktorú dopĺňa farebná vodná fontánka a svetelné šnúry.

Zdroj: Redfin

Pozemok je zasadený do strmého svahu, preto si bazén a vyhliadková terasa vyžadovali rozsiahle inžinierske úpravy. Bazén je zasadený do priehradného múru, zatiaľ čo plošina sa môže pochváliť nádherným výhľadom na observatórium Griffith.

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Leonardo DiCaprio kúpil jeden dom v Los Feliz už v roku 2018. Stál ho 4,9 milióna dolárov a teraz v ňom býva jeho otec George DiCaprio. Doteraz bola hlavným Leovým sídlom rezidencia  s tromi budovami, troma bazénmi a športovým ihriskom v prestížnej mestskej štvrti Bird Streets v Los Angeles. Vlastní aj nehnuteľnosť v Malibu’s Paradise Cove, chatu v Palm Springs a niekoľko luxusných bytov na Manhattane.

 

Zdroj: dirt.com

Zdroj foto: Evan Agostini / Charles Sykes / Invision / AP, Zillow, Redfin

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon