3 luxusné nehnuteľnosti s vlastnou jaskyňou

3 luxusné nehnuteľnosti s vlastnou jaskyňou

Späť ku koreňom. Aj takto sa dá nazvať záujem o bývanie v dome s vlastnou jaskyňou. V prípade 3 uvedených objektov sa ale nejedná o žiadne praveké príbytky. Každý z nich ponúka luxusné bývanie, ktoré je inšpiratívnou ukážkou toho, ako sa dá vďaka jaskyni experimentovať s neobvyklým dizajnom a dispozičným riešením.

Casa Tierra - Cuevas del Pino (Villarrubia, Córdoba, Španielsko)

Španielsky rezort Cuevas del Pino tvorí viacero objektov, ktoré ponúkajú luxusné ubytovanie v horskom pásme Sierra Morena. Jedným z nich je dom známy ako Casa Tierra, v ktorom sa môžu ubytovať 2 až 4 hostia. Tých čaká pobyt v dome pod skalným reliéfom, do ktorého boli vytesané jednotlivé miestnosti vytvárajúce dojem bývania v jaskyni. Interiér s výmerou 90 m² je nadštandardne vybavený a vďaka zakomponovaniu drevených materiálov, ktoré sú zladené s mramorovými prvkami, sa môže pochváliť aj príjemným „teplom domova“. Casa Tierra, Zdroj: David VicoCasa Tierra, Zdroj: David VicoCasa Tierra, Zdroj: David Vico

Beckham Creek Cave Lodge (Ozark Plateau, Arkansas, USA)

Ubytovanie v jaskyni ponúka návštevníkom aj rezort Beckham Creek Cave Lodge. Objekt zriadený v jednej z jaskýň situovaných v prírodnej lokalite Ozark Mountains mal pôvodne slúžiť ako úkryt v prípade vypuknutia vojny. Ten si tu chcel zriadiť John Hay, ktorý v roku 1983 zaplatil za jaskyňu 146 000 USD. Neskôr ju predal a úkryt sa zmenil na luxusný hotel so 4 nadštandardnými spálňami. Ubytovaciu funkciu plní po čiastočnej rekonštrukcii dodnes.Beckham Creek Cave Lodge, Zdroj: beckhamcave.comBeckham Creek Cave Lodge, Zdroj: beckhamcave.comBeckham Creek Cave Lodge, Zdroj: beckhamcave.com

Cliff-side villa (Hastings, East Sussex, Veľká Británia)

Tretia luxusná nehnuteľnosť s vlastnou jaskyňou sa ukrýva v anglickom meste Hastings. Pred niekoľkými týždňami sa objavila aj v realitnej ponuke luxusných domov na predaj za cenu 1,5 mil. libier. Nový majiteľ si za tieto peniaze užije priestranné sídlo s veľkou zimnou záhradou či výhľadom na celý Hastings aj s blízkym okolím. Bonusom navyše sú jaskynné priestory na čele s prepychovou kúpeľnou a tajné únikové chodby, ktoré údajne v minulosti slúžili (nielen) na pašovanie alkoholu.Cliff-side villa Hastings, Zdroj: Jam Press – Unique Property CompanyCliff-side villa Hastings, Zdroj: Jam Press – Unique Property CompanyCliff-side villa Hastings, Zdroj: Jam Press – Unique Property Company

 

Vo svete nájdeme aj ďalšie jaskynné a kamenné domy alebo hotely. Kým niektoré sú ukážkou originality a luxusného prevedenia, ktoré má návštevníkom ukázať iný spôsob života, iné slúžia ako únik z civilizácie a príležitosť na prežitie neobvyklého dobrodružstva.

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj foto: David Vico, beckhamcave.com, Jam Press – Unique Property Company

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon