Miliardár Elon Musk predáva svoj posledný dom za 37,5 milióna dolárov

Miliardár Elon Musk predáva svoj posledný dom za 37,5 milióna dolárov

Technologický titán Elon Musk (49) už pred rokom vyhlásil, že chce predať všetky svoje nehnuteľnosti, pretože sa zameriava na život na iných planétach. Zdá sa, že sa mu to podarilo, pred dvomi týždňami dal na predaj svoje posledné sídlo – zámoček na megapozemku pri San Franciscu.

Zdroj: Realtor

Generálny riaditeľ spoločností Tesla a SpaceX predal v posledných rokoch takmer celé svoje portfólio nehnuteľností v snahe zbaviť sa svojho majetku, pretože sa zameriava na „multiplanetárny“ život. Ako posledný mu zostal tento domov v zálive San Francisco Bay. Aj ten však už ide na predaj, vyhlásil to sám Elon Musk na svojom twitteri: „Rozhodol som sa predať svoj posledný zostávajúci dom. Pýta si už len veľkú rodinu, ktorá tam bude žiť. Je to výnimočné miesto!“ Áno, naozaj výnimočné a áno, naozaj pre veľkú rodinu. Nie je nám celkom jasné, kam sa teraz Elon podeje. Stane sa z neho bezdomovec, alebo sa odsťahuje na Mars?

Zdroj: Realtor

Zdroj: Realtor

Panstvo s rozlohou 19 hektárov medzi San Franciscom a Silicon Valley, v mestečku Hillsborough, sa v skutočnosti pokúsil predať už minulý rok v máji, ale v novembri ho stiahol z predaja. Tentokrát to myslí vážne a dom s 9 spálňami a 10 kúpeľňami predáva za 37,5 milióna dolárov a bez sprostredkovateľa. Ak ho chcete, volajte teda priamo Elonovi.

Zdroj: Realtor

Zdroj: Realtor

Pán Musk kúpil nehnuteľnosť v roku 2017 za 23,4 milióna dolárov. Historický kaštieľ v európskom štýle pochádza z roku 1916, kedy ho dal postaviť francúzsky šľachtic, gróf Christian de Guigné. Prišiel do Kalifornie a oženil sa s Mary Katherine Parrottovou, ktorej otec John Parrott zbohatol v ére Zlatej horúčky.

Zdroj: Zillow

Zdroj: Zillow

Nachádza sa na jednom z najväčších súkromných pozemkov v tejto oblasti. Medzi jeho výnimočné vlastnosti patrí ohromujúci výhľad na záliv San Francisco Bay, tanečná sála, banketová jedáleň a „zachovaná, ale úplne aktualizovaná profesionálna kuchyňa“. K dispozícii je tiež bazén, turistické chodníky, garáž pre tri autá a prístrešok pre osem automobilov.

Zdroj: mansionglobal.com

Zdroj foto: Realtor, Zillow

 

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon