Cristianovi Ronaldovi nejde karta, predáva „maximalistický“ apartmán so stratou 10 miliónov dolárov

Cristianovi Ronaldovi nejde karta, predáva „maximalistický“ apartmán so stratou 10 miliónov dolárov

Predčasný odchod z EURO 2021 a teraz ešte aj toto. Luxusný apartmán hviezdneho portugalského futbalistu v mrakodrape Trump Tower na Manhattane za posledné roky rapídne stráca hodnotu kvôli toxickej značke „Trump“.

Zdroj: Warburg Realty

Cristiano Ronaldo (36) kúpil pompézny apartmán s rozlohou 232 m2 v Trump Tower v New Yorku ešte v roku 2015 za 18,5 milióna dolárov. Napriek špičkovému dizajnu a panoramatickému výhľadu na Central Park ho však teraz predáva „len“ za 7,75 milióna dolárov, čo preňho znamená stratu viac ako 10 miliónov dolárov.

Zdroj: Warburg Realty

Zdroj: Warburg Realty

Cristiano tento luxusný kúsok dal na predaj už v roku 2019 za 9 miliónov dolárov. Vtedy totiž jeho  fanúšikovia spísali petíciu, v ktorej ho vyzvali, aby sa dištancoval od bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa a zbavil sa hanebného bytu. Doteraz však žiadneho záujemcu nenašiel. Kvôli pandémii a nedostatku ponúk tento rok cenu nehnuteľnosti opäť znížil o viac ako polovicu jej kúpnej ceny na 7,75 milióna dolárov.

Zdroj: Warburg Realty

Zdroj: Warburg Realty

Ronaldov problém s predajom luxusného bytu nemá nič spoločné s interiérovým dizajnom, spôsobila to rádioaktívna značka Trump. Kvôli kontroverzným výčinom bývalého prezidenta totiž všetko, čo nesie jeho meno, rapídne stráca na popularite. Podľa správy realitnej dátovej firmy UrbanDigs napríklad hodnota nehnuteľností na Manhattane pod značkou Trump klesla od roku 2017 o viac ako 20 % svojej hodnoty.

Zdroj: Warburg Realty

Zdroj: Warburg Realty

Ronaldov byt na prestížnej Piatej Avenue má pritom všetko, čo od luxusného bývania v New Yorku môžeme očakávať. Interiér navrhol známy dizajnér Juan Pablo Molyneux, ktorý je známy svojím štýlom „maximalizmu“. Na prvý pohľad vidíme, že opulentné zariadenie ponúka veľa masívneho tmavého dreva, mramoru a zrkadiel.

Zdroj: Warburg Realty

Apartmán má 3 spálne a 360-stupňový výhľad na newyorský Central Park. Je v tvare písmena L, čo bol aj dôvod jeho prekvapivo vysokej pôvodnej ceny. Veľké okná od podlahy až k stropu prepúšťajú dostatok svetla a poskytujú pohľady na scenérie z obývačky, jedálne, spální, a dokonca aj z kúpeľne. Držíme teda Cristianovi palce, snáď sa niekomu zapáči...

Zdroj: Warburg Realty

Zdroj: insider.com

Zdroj foto: Getty Images, Warburg Realty

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon