Aká je kvalita bývania vo vybranej lokalite? Po novom to zistíte na Nehnuteľnosti.sk s pomôckou od City Performer

Aká je kvalita bývania vo vybranej lokalite? Po novom to zistíte na Nehnuteľnosti.sk s pomôckou od City Performer

Záujemcom o kúpu nehnuteľnosti teraz pomôže vybrať si lokalitu, ktorá spĺňa ich potreby a požiadavky, nová pomôcka. Na najväčšom slovenskom realitnom portáli Nehnuteľnosti.sk si pri každej ponuke budete môcť pozrieť nový „Index bývania“, ktorý pripravuje v spolupráci s City Performer.

Z akých ukazovateľov pozostáva “Index bývania”?

Index bývania je tvorený šiestimi kategóriami: životné prostredie, kvalita bývania, bezpečnosť, preprava, služby a relax. Každá kategória má rôzny vplyv na celkový index bývania a zároveň každá kategória má vlastné indikátory, ktoré ovplyvňujú respektívnu hodnotu. Napríklad životné prostredie je hodnotené na základe dostupnosti zelene a parkov v lokalite, kvality životného prostredia a hluku z dopravy. Úroveň prepravy je hodnotená podľa dostupnosti verejnej dopravy, parkovania a dostupnosti vybraných bodov záujmu z konkrétnej lokality. Alebo index služieb je ovplyvnený občianskou vybavenosťou v lokalite, dostupnosťou zdravotníckych služieb, obchodov, škôl alebo verejných služieb.

Zdroj: City Performer

Čo “Index bývania” hovorí o lokalite?

Index bývania poskytuje komplexný, ale zároveň detailný pohľad na lokalitu. Index bývania je hodnotený na stupnici od 0 po 10 (zároveň každá kategória je hodnotená od 0 po 10) a bol vyvinutý v spolupráci s tímom renomovaných urbanistov. Index umožňuje záujemcom o kúpu nehnuteľnosti vybrať si lokalitu, ktorá presne spĺňa ich potreby a požiadavky. Aj napriek tomu, že je známy pojem “location, location, location”, teda najdôležitejším faktor pri výbere nehnuteľnosti je lokalita, záujemcovia o kúpu nehnuteľnosti často tento faktor prehliadajú. Naším zámerom bolo zmerať a zhodnotiť lokalitu a kvalitu bývania v nej a umožniť používateľom porovnať a pochopiť, prečo a v čom je lokalita “A” lepšia ako lokalita “B”. Zároveň platí, že žiadna lokalita nemá 100%, každá má svoje silné a slabé stránky. Ak hľadám lokalitu s výbornou kvalitou životného prostredia, vo väčšine prípadov platí, že preprava v tejto lokalite bude mať nižšie hodnotenie. Skutočne záleží na tom, čo záujemca o kúpu nehnuteľnosti hľadá a potrebuje.

Zdroj: City Performer

Aké dáta využíva “Index bývania”?

Index bývania využíva najmä geolokačné dáta z overených zdrojov, ako sú napríklad webové mapovacie aplikácie alebo open data portály. Tieto dáta sú následne sprocesované do podoby, ktorá unikátnym algoritmom kalkulujúcim index umožňuje presne vypočítať hodnotu konkrétnej kategórie (napr. životné prostredie alebo služby), ale aj hodnotu celkového indexu. Dáta sú pravidelne aktualizované, mnohé aj na dennej báze.

Kto stojí za “Indexom bývania”?

Index bol vytvorený slovenským startupom City Performer, ktorý vyvíja inovatívne riešenia a technológie pre realitných profesionálov. Okrem indexu bývania City Performer poskytuje aj komplexné analýzy trhu nehnuteľností, cien bývania, trhovej likvidity, lokality, nákladov na bývanie a mnoho ďalších ukazovateľov, a tak umožňuje realitným maklérom poskytnúť najlepšie služby pre svojich klientov.

City Performer pôsobí okrem Slovenska a Českej Republiky aj na ďalších 7 európskych trhoch a je hlavných technologickým partnerom Európskej asociácie realitných profesií (CEPI), ktorej členom je aj Národná asociácia realitných kancelárií Slovenska (NARKS).

Zdroj: City Performer

Ako City Performer umožňuje maklérom poskytovať najlepšie služby pre klientov?

City Performer poskytuje realitným maklérom “superschopnosti” v podobne presných, unikátnych a aktuálnych dát a analýz, ktoré umožňujú maklérom robiť správne rozhodnutia; optimálne stanoviť cenu nehnuteľnosti; získať predajné argumenty, odporučiť klientom nehnuteľnosti, ktoré vyhovujú ich potrebám; rýchlejšie sa adaptovať na nové trendy a jednoduchšie predpovedať ich vývoj, a tak adekvátne nastaviť aj stratégiu podnikania. City Performer dopĺňa talent realitných maklérov o inovatívne technológie a dáta a umožňuje maklérom vždy uspieť a poskytnúť najvyšší štandard realitných služieb.

Zdroj: City Performer

Zdroj foto: City Performer

Diskusia

Podobné články

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Dobre navrhnúť detskú izbu tak, aby tam bol priestor na učenie sa, hru a spánok, chce určite skúsenosti a dobrý cit pre priestor. Obzvlášť tvrdý oriešok to býva, keď ide o menšiu detskú izbu. Nič ale nie je nemožné. Prečítajte si tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon