Vo Viedni dokončili nezvyčajný slamený hotel

Vo Viedni dokončili nezvyčajný slamený hotel

Hotelová mapa v susednom Rakúsku je každý rok o niečo pestrejšia. Len v posledných mesiacoch tam pribudlo niekoľko hotelov, ktorým sa ušli prívlastky „zvláštny, unikátny či nezvyčajný“. Patrí k nim aj nedávno dokončené ubytovacie zariadenie, ktoré zaujme najmä všadeprítomnou slamou.

Zdroj: Hans Schubert

Premena starého pivovaru na slamený hotel

Dielo, ktorého výsledkom je nezvyčajný slamený hotel, má na svedomí domáci ateliér Heri & Salli. Ten dostal lukratívnu zákazku, v rámci ktorej mal prísť s návrhom premeny pivovaru zo 60. rokov, ktorý už dlhšie neplní svoju pôvodnú úlohu. Architekti boli poverení návrhom jeho prestavby na menší ubytovací komplex, ktorý by hosťom umožňoval tráviť pobyt v originálne zariadených izbách. Splniť túto požiadavku sa podarilo aj vďaka využitiu slamených balíkov, ktoré poslúžili ako jeden z hlavných stavebných a dizajnových prvkov.   Zdroj: Hans Schubert

5 izieb zriadených v skladových priestoroch

Veľké slamené balíky boli použité ako oddeľujúci konštrukčný prvok. Naukladané na seba a spevnené sieťami poslúžili na tvorbu priečok, ktoré oddeľujú jednotlivé hotelové izby. Tých bolo zriadených celkovo 5, pričom slama ako stavebný materiál je prítomná v každej z nich, a to nielen v podobe deliacich priečok. Svoju úlohu si plní aj v konštrukcii postelí, čo izbám dodáva vidiecky až agrárny ráz. Architekti naň vsadili aj kvôli pôvodnému účelu priestorov, ktoré kedysi slúžili ako sklady na pivo, prípadne na nejaké výrobné suroviny. Zdroj: Hans Schubert

Moderné ubytovanie s vysokým štandardom

Napriek vidieckemu rázu jednotlivých izieb sa slamený hotel radí medzi moderné ubytovacie zariadenia schopné konkurovať iným viedenským hotelom. Každý apartmán ponúka klasický hotelový štandard, ktorý je zárukou pohodlia, súkromia a plnohodnotného vybavenia. Navyše, hotel sa môže pochváliť šetrnosťou a ohľadom na životné prostredie. Časť materiálu, ktorý sa použil na jeho zriadenie, totiž pochádza z miestnych zdrojov a zo zvyškov materiálov, ktoré nakoniec neboli použité na výstavbu iných ubytovacích alebo gastronomických zariadení. Zdroj: Hans Schubert

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj foto: Hans Schubert

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon