Českú cenu Interiér roka získal pražský loft

Českú cenu Interiér roka získal pražský loft

Najlepšie interiéry v Česku opäť bojovali o získanie ceny Interiér roka. Hlavná cena pre absolútneho víťaza bola aj tentoraz udelená interiéru, ktorý oslovil porotu funkčnosťou, estetickým dojmom aj celkovým komfortom. Podarilo sa to jednému z loftov v pražskej štvrti Josefov.

Zdroj: Filip Šlapal

Loftové byty ponúkajú interiérovým dizajnérom otvorené možnosti. Svoje by o tom vedel aj Rudolf Netík, ktorý sa postaral o návrh jedného z loftov v josefovskom areáli Obecní dvůr. Práve tento byt bol v súťaži Interiér roka 2020 zvolený medzinárodnou porotou za najlepšie zo všetkých prihlásených diel.Zdroj: Filip Šlapal

Víťazom je 2-podlažný loftový byt

Dizajn spomínaného bytu bol navrhnutý pre manželský pár, ktorý hľadal bývanie zariadené v duchu originality a kreativity. Keďže majitelia chceli mať v byte aj klavír, knihy a bohatú zbierku umeleckých diel, okrem kreatívneho dizajnu požadovali aj dostatok priestoru, ktorý im zaistí pocit voľnosti. Túto predstavu mal splniť práve 2-podlažný loftový byt s výmerou viac ako 300 m², ku ktorému patrí aj priestranná terasa. Zdroj: Filip Šlapal

Dominantou je oranžové schodisko

2 podlažia a obrovská obytná plocha ponúkla Rudolfovi Netíkovi možnosť prísť s viacerými originálnymi prvkami, aké by si v menších bytoch miesto nenašli. Okrem umeleckej zbierky je príkladom aj súkromná telocvičňa a väčšia vaňa. V byte nechýba ani kompletne zariadená pracovňa. Dominantou celého priestoru je však elegantné točité schodisko vedúce na vrchné podlažie, ktoré sa aj vďaka oranžovému prevedeniu stalo ústredným bodom celého dizajnu.Zdroj: Filip Šlapal

2-podlažný loft nezískal v súťaži Interiér roka 2020 iba hlavnú cenu. Prvenstvo sa mu ušlo aj v kategórii „Súkromný interiér – novostavba“. V tej bojovali o prvenstvo ešte 2 rodinné domy. Porota však pred nimi uprednostnila práve pražský loft.

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj: interierroku.cz, rudolfnetik.com

Zdroj foto: Filip Šlapal

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Dobre navrhnúť detskú izbu tak, aby tam bol priestor na učenie sa, hru a spánok, chce určite skúsenosti a dobrý cit pre priestor. Obzvlášť tvrdý oriešok to býva, keď ide o menšiu detskú izbu. Nič ale nie je nemožné. Prečítajte si tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon