Fešák Justin Timberlake má cit pre oldskúlové starinky, s navrhovaním interiérov mu to ide

Fešák Justin Timberlake má cit pre oldskúlové starinky, s navrhovaním interiérov mu to ide

Interiérový štýl zo zlatej éry jazzu je pre sexy speváka a herca srdcovou záležitosťou asi preto, že je rodákom z Memphisu, kolísky modernej americkej hudby. Vidno to nielen na sídle, v ktorom žije 20 rokov, ale aj na populárnom nočnom podniku v Nashville, ktorý vytvoril.

Foto: Simon Berlyn

O tom, že je Justin Timberlake (40) umelecký multitalent, nás presvedčil už keď sa z chlapčenskej skupiny NSYNC vydal na sólovú spevácku dráhu, získal niekoľko cien Grammy a „zabil“ zopár excelentných hereckých výkonov v ocenených filmoch (Alpha Dog, Sociálna sieť). To, že má talent aj na interiérový dizajn sa dozvedáme až v posledných rokoch. Najnovšie nás ohromil vzhľadom interiérov domu, ktorý už 18 rokov zdieľa so svojou manželkou hollywoodskou herečkou Jessicou Biel (39), ale aj bombastickým konceptom klubu Twelve Thirty Club na hlavnej ulici zábavy v kultovom meste Nashville.

Zdroj: Getty Images

Zdroj: Redfin

Nehnuteľnosť s pozemkom 3,5 hektára v Hollywood Hills kúpil Justin v roku 2002 od herečky Helen Hunt za 8,3 milióna dolárov, ešte pred svadbou s Jessicou. Odvtedy ju kompletne vynovili na svoj obraz a obohatili o elegantné rustikálno-moderné interiéry navrhnuté známou LA dizajnérkou Estee Stanley. Teraz sa s ňou chcú rozlúčiť a predávajú ju za 35 miliónov dolárov.

 

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Hlavná rezidencia v štýle španielskej vily s výhľadmi na údolie San Fernando má približne 1 300 m2, 9 spální a 11 kúpeľní. Vila je plná nádherných dizajnových detailov a nabitá všetkým komfortným vybavením, ktoré by ste očakávali, vrátane štyroch krbov, posilňovne a plyšovej premietacej miestnosti. Vonkajšia obývačka obklopujúca dom je ideálna na zábavu a stolovanie pod holým nebom. Ponúka tiež hosťovský dom, zalesnené pozemky, rozsiahly trávnik, osvetlený tenisový kurt a 25-metrový bazén s nulovým okrajom.

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Dom bol doteraz pre Justina, Jessicu a ich dve deti hlavným rodinným sídlom a nie je známe, ktorá nehnuteľnosť ho nahradí. Majú však na výber celkom slušné portfólio. Patrí doňho štvorizbový penthouse v newyorskej štvrti Tribeca, priestranný dom v prestížnom horskom klube Yellowstone neďaleko Big Sky v Montane, no mnohí tvrdia, že ich zraky sa upierajú na Justinove rodisko, štát Tennessee. Tam už pred 6 rokmi kúpili domček v mestečku Leiper’s Fork, rozsiahly nezastavaný 50-hektárový pozemok južne od Nashvillu, a v tomto legendárnom hudobnom meste Justin vybudoval aj klub Twelve Thirty Club.

Foto: Seth Parker

Koncept klubu bol taká pecka, že o ňom napísal story aj magazín Architectural Digest. Justin Timberlake sa spojil so slávnym prevádzkovateľom reštaurácií Samom Foxom a dizajnérskou firmou AvroKO, aby vybudovali pôsobivý podnik na najnavštevovanejšej turistickej ulici mesta. Tvrdia, že sa držali štýlu honky-tonk, ktorý pôvodne predstavoval malé putiky s klavírom a hudbou regtime, ale chceli zdvihnúť úroveň tohto konceptu. Klub ponúka na troch podlažiach na ploche 3 500 m2 dve reštaurácie a päť barov. Jednotlivé poschodia sa líšia farebným ladením a zdobia ich ručne maľované nástenné maľby, starožitné lustre a kreslá a stoličky z mäkkej kože. Ich cieľom bolo vytvoriť prvý honky-tonk v Nashville, v elegantnom osobitom priestore, ktorý ctí mestskú hudobnú scénu v sofistikovanom prostredí.

Foto: Seth Parker

Reštauratér Sam Fox hovorí, že Justin bol počas procesu tvorby veľmi aktívny a mal vyhranené dizajnové názory. Tlačil hlavne na správne osvetlenie. „Z pohľadu osvetlenia existujú dve najdôležitejšie miesta - v spálni a na pódiu," povedal. Na základe jeho podnetov sa prepracoval celý plán osvetlenia. Dizajnéri z AvroKO podľa Justinovho návrhu implementovali paletu luxusných odtieňov, mramoru, starožitných zrkadiel, farby s vysokým leskom a materiály príjemné na dotyk, ako je mäkká koža a zamat, aby si uctili luxusnejšiu stránku éry prohibície, ktorá projekt inšpirovala. Ako sa im to podarilo, môžete posúdiť sami.

Foto: Seth Parker

Zdroj: dirt.com, mansionglobal.com, architecturaldigest.com

Zdroj foto: Simon Berlyn, Getty Images, Seth Parker, Redfin

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon