Objem investícií do komerčných nehnuteľností vlani prekročil 770 mil. €

Objem investícií do komerčných nehnuteľností vlani prekročil 770 mil. €

Domáci realitný trh je stále príťažlivý pre domácich aj zahraničných investorov. Svedčí o tom aj celkový vlaňajší objem investícií do komerčných nehnuteľností a celkový počet transakcií, ktoré boli v uplynulých 12 mesiacoch na Slovensku zrealizované.

Zdroj: property-forum.eu

Objem investícií prekročil 770 mil. €

Rok 2021 bol z hľadiska výšky investícií do komerčných nehnuteľností na Slovensku jeden z najlepších za posledné obdobie. Napriek neistote spôsobenej pretrvávajúcou epidemickou situáciou boli investori pri chuti ešte viac ako v roku 2019, ktorý takisto patril medzi lepšie. Podľa čísel spoločnosti Cushman & Wakefield sa celkový objem investícií do komerčných nehnuteľností v SR za minulý rok dostal na úroveň 775 mil. €.

Medziročne vzrástol aj počet transakcií

Dosiahnuť takýto objem investícií sa podarilo najmä vďaka transakciám zrealizovaným počas 1. polroka. Tých bolo síce iba 9, čo je menej ako v nasledujúcich 6 mesiacoch, no ich celková hodnota dosiahla až 552 mil. €. Zvyšných 223 mil. € bolo preinvestovaných počas 2. polroka, kedy sa uzatvorilo celkovo 12 transakcií. Za celý rok sa zrealizovalo 21 transakcií, čo je o 5 viac ako v roku 2020.

Najviac investícií smerovalo do retailu

Práve retail je sektor, do ktorého išlo počas minulého roka najviac peňazí. Investori v tomto sektore dokopy preinvestovali až 330 mil. €. Skvelý výsledok majú na konte aj priemyselné nehnuteľnosti, do ktorých bolo v roku 2021 preinvestovaných 289 mil. €. Jedná sa o najvyšší objem investícií do tohto typu nehnuteľností v histórii. 3. miesto v rebríčku sa ušlo kancelárskemu sektoru, do ktorého vlani investori „naliali“ celkovo 105 mil. €. Zvyšných 51 mil. € smerovalo do hotelov, resp. ubytovacích zariadení.Zdroj: property-forum.eu

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: property-forum.eu

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon