Plávajúce hotelové apartmány na solárny pohon

Plávajúce hotelové apartmány na solárny pohon

Ubytovanie budúcnosti poháňané čistou energiou. Aj takto sa dajú nazvať futuristické plávajúce moduly, ktoré taliansky dizajnér Pierpaolo Lazzarini navrhol ako špeciálne hotelové apartmány. Ich návrh okamžite zaujal vzhľadom, prevedením aj energetickou efektivitou.

Futuristické moduly v tvare UFO

Dizajnér Pierpaolo Lazzarini sa pri návrhu apartmánov inšpiroval loďami UFO. Pearlsuites, ako sú tieto hotelové apartmány pomenované, navrhol ako futuristické moduly imitujúce tvar vesmírnych lodí. Kruhové moduly s okolitým prstencom majú slúžiť ako ubytovacie priestory pre hotelových hostí. Využiteľné môžu byť ako externé ubytovacie jednotky vhodné na rýchle a cenovo dostupné rozšírenie hotelovej kapacity aj ako prepojené moduly tvoriace samostatný hotelový rezort situovaný priamo na vode. Pearlsuites, Zdroj: lazzarinidesignstudio.com

Mobilné plávajúce hotelové izby

Apartmány Pearlsuites nie sú iba statickými ubytovacími jednotkami zakotvenými na jednom mieste. Prívlastok „plávajúce“ nedostali náhodou. Moduly sa môžu po hladine vody presúvať z miesta na miesto. Umožňuje im to elektrický motor, ktorý je doplnkovým príslušenstvom ku ktorémukoľvek z navrhnutých modulov. Mobilná funkcia sa dá využiť niekoľkými spôsobmi. Hostia sa vďaka nej môžu doplaviť k inému modulu a stretnúť sa so známymi rovno na vode. Maximálnou rýchlosťou 9 km/h sa k nemu doplavia za niekoľko sekúnd až minút v závislosti od vzdialenosti susedného modulu.Pearlsuites, Zdroj: lazzarinidesignstudio.com

100 % energetická sebestačnosť

Ďalšou prednosťou plávajúcich hotelových apartmánov Pearlsuites je ich solárny pohon. Ten je dostatočne výkonný na to, aby modulu zabezpečil 100 % energie z obnoviteľných zdrojov. Každý modul je tak úplne sebestačný a energeticky nezávislý. Do vnútra apartmánov sa môžu nainštalovať ďalšie systémy a zariadenia pracujúce s čistou energiou. Do hry vstupujú hlavne vodíkové generátory s palivovými článkami, ktoré dokážu vyrábať energiu aj v nepriaznivom počasí.Pearlsuites, Zdroj: lazzarinidesignstudio.com

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj: lazzarinidesignstudio.com

Zdroj foto: lazzarinidesignstudio.com

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon