Najbohatší muži planéty skupujú poľnohospodárske pozemky

Najbohatší muži planéty skupujú poľnohospodárske pozemky

Pretrvávajúca neistota na finančných trhoch vedie k hľadaniu bezpečných investičných príležitostí. Mnohí investori v snahe ochrániť svoj majetok rozširujú investičné portfólio o nové pozemky. Nechýba medzi nimi poľnohospodárska pôda, ktorú postupne skupujú aj najbohatší muži planéty.

Pozemky sú dlhodobo považované za jednu z najbezpečnejších investícií. Stabilitu a ochranu pred znehodnotením ponúka aj poľnohospodárska pôda. Tá je už niekoľko rokov v hľadáčiku najbohatších ľudí na svete, ktorí v nej nevidia iba finančné bezpečie, ale aj obrovský potenciál zhodnotenia v budúcnosti. Medzi najaktívnejších investorov, ktorí sa zamerali na investovanie do pozemkov s poľnohospodárskou pôdou, patrí dvojica Jeff BezosBill Gates. Obaja majú vo vlastníctve niekoľko desiatok tisíc akrov americkej pôdy.Zdroj: hallhall.com

Bill Gates – 270 000 akrov

Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft, ktorý má podľa magazínu Forbes na konte viac ako 120 mld. USD, skupuje poľnohospodársku pôdu už niekoľko rokov. Milióny dolárov do kúpy pozemkov investoval spolu s bývalou manželkou Melindou, s ktorou spoločne nadobudli viac ako 200 000 akrov poľnohospodárskej pôdy. Jej plocha sa v priebehu aktuálneho roka ešte zvýšila a v súčasnosti dosahuje okolo 270 000 akrov.

Jeff Bezos – 420 000 akrov

Viac poľnohospodárskej pôdy ako Bill Gates vlani v USA nevlastnila žiadna súkromná osoba. V celkovom rebríčku najväčších amerických súkromných vlastníkov pôdy vrátane lúk a lesov však na vedúcu priečku nedosiahol. Zhruba o 150 000 akrov viac vlastní ďalší miliardár Jeff Bezos, ktorý má pod palcom dokopy až 420 000 akrov lesov, lúk a poľnohospodárskej pôdy. Prevažnú časť tejto plochy skúpil v posledných 3-5 rokoch. Najviac pôdy má v západnej časti štátu Texas.

Najviac pôdy vlastní John Malone

Bill Gates a Jeff Bezos nie sú ani zďaleka najväčšími súkromnými vlastníkmi pôdy v USA. Niekoľkonásobne viac akrov vlastní spolumajiteľ mediálnych a telekomunikačných skupín Liberty MediaLiberty Global. Podľa časopisu Land Report má vo vlastníctve až 2,2 mil. akrov lesov a fariem. Medzi najväčších amerických súkromných vlastníkov pôdy patrí aj Ted Turner, zakladateľ CNN. Ten vlastní zhruba 2 mil. akrov pôdy.Zdroj: factswow.com

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj: landreport.com, usatoday.com

Zdroj foto: land.com, hallhall.com, factswow.com

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon