Známy herec Nicolas Cage sa musí zbaviť dlhov, predáva svoj ostrov na Bahamách

Známy herec Nicolas Cage sa musí zbaviť dlhov, predáva svoj ostrov na Bahamách

Nicolas Cage (58) bol desaťročia tvárou filmových trhákov, čo mu prinieslo multimiliónový majetok. Podarilo sa mu ho však premrhať šnúrou drahých a výstredných nákupov, ktorých sa postupne musel zbaviť. Jedným z nich je aj úžasný panenský ostrov Leaf Cay, ktorý môže byť aj váš za 7,5 milióna dolárov.

Zdroj: AP/Christie's International Real Estate

Nicolas Cage je už roky miestnym obyvateľom Hollywoodu, ale po tom, čo oplieskal svoje milióny, skončil takmer na mizine. Všetci ho poznáme z hitov, ako Mesto anjelov, Ghost Rider či Proroctvo, jeho hlavné úlohy v úspešných filmoch mu priniesli veľké bohatstvo. Medzi rokmi 1996 a 2011 sa držal na vrchole rebríčka najlepšie zarábajúcich hercov v Hollywoode a jeho majetok mal hodnotu 150 miliónov dolárov. Jeho bohatstvo mu však, žiaľ, nevydržalo.

Luxusná pobrežná vila v Newport Beach. Zdroj: Coldwell Banker Residential Brokerage

Nicolasovi sa podarilo pomíňať svoje milióny za bizarné a úplne uletené veci. Kúpil napríklad lebku dinosaura za 300 000 dolárov, pyramídu na cintoríne v New Orleans či stredoveký hrad v Etzelwangu v Nemecku za 8 miliónov. Oskarového herca, ktorý kedysi vlastnil až 15 luxusných domov, medzi nimi legendárnu pobrežnú vilu v Newport Beach v Kalifornii za 25 miliónov dolárov, nakoniec jeho zlé hospodárenie prinútilo čeliť exekúcii jeho majetkov.  V roku 2009 dlhoval Internal Revenue Service ohromných 6,3 milióna dolárov na dani z nehnuteľností. Väčšinu svojho portfólia nehnuteľností predal zhruba pred desiatimi rokmi, no exotický neobývaný ostrov Leaf Cay na Bahamách sa ešte stále snaží predať.

Zdroj: AFP / Getty Images

Zdroj: DDP/AFP, Getty Images

Nerozvinutý ostrov Leaf Cay, ktorý sa nachádza v Exumas, časti bahamských ostrovov, má rozlohu 12 hektárov a ponúka tri pláže a priestor pre niekoľko stavieb a prístav. Nicolas ho údajne kúpil v roku 2006 za 3 milióny dolárov. Podľa údajov Christie’s International Real Estate, sú súčasťou ponuky aj „úplné povolenia na výstavbu“ piatich chát spolu s ďalšími podpornými budovami. Budúci majiteľ má tiež zelenú na premenu jedného z dvoch veľkých rybníkov na ostrove na prístav.

Zdroj: AP/Christie's International Real Estate

Leaf Cay je na skvelom mieste, je obklopený asi 365 ostrovčekmi, ktoré ponúkajú niekoľko výnimočných atrakcií. Napríklad na neďalekom Bock Cay sa buduje golfové ihrisko, luxusný rezort, prístav a heliport. „Leaf Cay predstavuje poslednú veľkú príležitosť na súkromný ostrov za rozumnú cenu, jednoduchý ostrov s krištáľovo čistým názvom, ako sú nádherné vody, ktoré ho obklopujú,“ píše Christie’s v ponuke.

Zdroj: dirt.com

Neoficiálna cena ostrova je 7,5 milióna dolárov. To znamená, že ak ho frajer Nicolas predá, zarobí za 16 rokov zisk 4,5 milióna dolárov. Možno si potom bude môcť kúpiť ďalšiu dinosauriu lebku...

Zdroj: robbreport.com, mirror.co.uk

Zdroj foto: AP/Christie's International Real Estate

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon