Cisárky, rezidenčný projekt v novej obytnej zóne v Seredi

Cisárky, rezidenčný projekt v novej obytnej zóne v Seredi

Dnes prinášame na náš blog po prvýkrát článok o developerskom projekte realizovanom v rámci mesta Sereď. Do novej rozvojovej zóny sídla, v ktorej sa postupne rozširuje rôznorodá rezidenčná zástavba, pribudne projekt realizovaný spoločnosťou Stavflex s. r. o. pomenovaný Cisárky. Jeho výstavba sa rozbehla tento rok.

 

Cisárky_SereďCisárky; Zdroj: cisarky.sk

 

Nová obytná štvrť

Cisárky rastú v stavebne aktívnej oblasti na severe zastavaného územia Serede v mestskej časti Stredný Čepeň, kde môžeme sledovať rozličné stavebné prejavy. Pestrú zmesku samostatne stojacich rodinných domoch dopĺňajú napríklad aj „radovky“. 

Medzi prednosťami formujúcej sa štvrte je komunikovaná pokojná atmosféra spojená s prílevom obyvateľov z radov pravdepodobne skôr tzv. bonitnejších klientov, ktorí rovnako hľadajú nové bezproblémové susedstvo. Lokalita ďalej umožňuje rýchly prístup k dôležitému dopravnému ťahu, samotné miesto realizácie leží v blízkosti niekoľkých cykloturistických ciest vedúcich do mesta vzdialeného pár minút a tiež v atraktívnej prírodnej línií popri Váhu. 

Cisárky_SereďCisárky; Zdroj: cisarky.sk

 

Jednoduchý, účelný dizajn

Rezidenčný projekt pozostáva zo štyroch dizajnovo zhodných bytových domov, pričom výsledok by mal byť čistý a zodpovedajúci typologickému druhu stavby. Ako býva zvykom, hmoty vyrastajúce z nekomplikovaného obdĺžnikového pôdorysu oživuje ustúpenie najvrchnejšieho, v tomto prípade piateho, nadzemného podlažia, príjemne pôsobí jednoduchý počin v podobe rastra pravidelne rozmiestnených lodžií.

Nosný systém tvorí železobetónový skelet, priečky v bytoch budú z akustickej tehly.

Cisárky_SereďCisárky; Zdroj: cisarky.sk

Cisárky_SereďCisárky; Zdroj: cisarky.sk

Cisárky_SereďCisárky; Zdroj: cisarky.sk

 

Holobyt aj štandard

Spolu bude vybudovaných 108 bytov, a to prevažne dvoj- a trojizbových, skladbu spestrujú jednoizbové jednotky na prízemí a štvorizbové na piatom nadzemnom podlaží. Ku všetkým prislúchajú vonkajšie plochy, lodžia, predzáhradka alebo priestranná terasa, do výbavy ďalej patrí podlahové kúrenie, rekuperácia a príprava na vonkajšie žalúzie. V cene nehnuteľnosti je vyhotovenie do štádia „holobyt“, za príplatok však môže byť poskytnutý štandard zahŕňajúci dlažby, obklady, sanitu, plávajúce podlahy, interiérové dvere a maľovku. 

Finálny stav projektu Cisárky samozrejme počíta s úpravami okolia a vnútroblokov. Parkovacie miesta (rovnako v predaji) v celkovom počte 150 kusov nájdu klienti v garážach zapustených do terénu alebo vedľa bytoviek. V ponuke sú tiež služby ako upratovanie spoločných priestorov a letná/zimná údržba okolia.

Cisárky_SereďCisárky-výstavba; Zdroj: Stavflex s. r. o.

Cisárky_SereďCisárky - výstavba; Zdroj: Stavflex s. r. o.

Bývanie budúci rok

Na stavenisku aktuálne prebiehajú práce súvisiace so zakladaním objektov, realizujú sa výkopy a betónujú základové pásy. Za priaznivých podmienok by podľa odhadov realizátora mohol byť do konca tohto roka postavený skelet do výšky druhého nadzemného podlažia. Zavŕšenie výstavby sa očakáva v druhej polovici roka 2023.

 

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:

Výstavba v ikonickom trnavskom cukrovare bola zahájená

Pekný projekt pri Železnej studničke je v príprave

Bývanie pri jazere blízko Bratislavy v príjemných rodinných domoch

 

Zdroj: Novostavby.sk

 

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Experimenty s dispozičným členením sa v rámci budov určených na bývanie neobmedzujú len na rodinné domy, pri ktorých je pochopiteľne možné uplatniť väčšiu dávku kreativity. Na nie celkom všedné priestory sa dá napriek obmedzeniam súvisiacim najmä s úsilím o ekonomickosť návrhu naraziť i pri hromadnejšom type výstavby. Nižšie si ukážeme zopár súčasných developerských projektov, pri ktorých autori v rôzličnej miere vybočili zo zaužívaných hraníc a ...
Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Štýlové apartmány a trendy prevádzka pribudnú v Tatranskej Lomnici po recyklácií staršieho objektu. Nie tak dávno bol známy ako Hotel Tatry, po prestavbe bude niesť označenie Kuszmannov bazár, ktoré čerpá z trochu vzdialenejšej minulosti miesta. Ponuka cieli i na náročnejších klientov. Populárna dovolenková lokalita v spojení so štandardom vyhotovenia a službami vytvára dobrý základ pre sľubnú investičnú nehnuteľnosť.

...
Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Tvorbu mnohých stavebných projektov ovplyvňuje dnes už očakávaný environmentálne zodpovedný prístup, ktorý sa s ešte väčšou naliehavosťou vyžaduje pri vstupe do prírodného prostredia. Zelenšie myšlienky sa napríklad presadili pri novom apartmánovom dome Lebenski vo Vysokých Tatrách. Elegantná stavba, výsledok spolupráce spoločnosti BL, s.r.o. a ateliéru Atrium Architekti, vznikne recykláciou miesta i stavebnej matérie staršieho objektu.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon