Nové byty v centre Zvolena i blízko Hrona, Kubániho dvory

Nové byty v centre Zvolena i blízko Hrona, Kubániho dvory

Dnešný príspevok nám priblíži ponuku na trhu so zvolenskými rezidenčnými nehnuteľnosťami. Uvádzame Kubániho dvory, ktoré by mohli zapôsobiť svojou zaujímavou polohou. Budúci obyvatelia si budú užívať výhody bývania v meste a pohodlne sa zúčastnia i voľnočasových aktivít v zelenšom prostredí. 

Kubániho_dvoryKubániho dvory; Zdroj: kubanihodvory.sk

 

Mesto i zeleň

Projekt už rastie, formuje sa na ploche pôvodne využívanej pre veľkokapacitné parkovisko, patriacej pod mestskú časť Centrálna mestská zóna Západ. Názov bol odvodený od ulice Ľudovíta Kubániho, pri ktorej sa stavenisko nachádza. Po 5 minútach chôdze na juh od miesta realizácie narazíme na Námestie SNP a ďalej na začiatok pešej zóny, pričom s výhodným umiestnením v blízkosti centra pochopiteľne súvisí dobrá dostupnosť k rozličnej občianskej vybavenosti, navyše, multifunkčné centrum Zvolenská Európa leží hneď na opačnej strane komunikácie. Ďalšie objekty v priamom susedstve sú bytovky. Odlišnú kvalitu poskytne rezidentom okolie rieky Hron pretekajúcej na severe.

Kubániho_dvoryKubániho dvory - miesto realizácie v začiatkoch výstavby; Zdroj: kubanihodvory.sk

Kubaniho_dvoryKubániho dvory - pokrok na stavenisku; Zdroj: kubanihodvory.sk

 

Nekonfliktný dizajn

Vizualizácie zverejnené na stránke projektu zobrazujú nekonfliktné architektonické riešenie, primerané typologickému druhu, jednotné pre oba plánované bytové domy. Navrhnuté boli vcelku jednoduché šesťpodlažné hmoty s pôdorysmi tvaru obdĺžnika, s pozdĺžnou osou vedúcou zo severu na juh, ich dĺžka nie je rovnaká a vychádza z tvaru pozemku. Kompaktnosť kvádrov decentne rozohráva ustúpenie najvyššieho podlažia, zdôraznenie komunikačných jadier a rovnako balkóny a predzáhradky. V triezvom duchu by sa mal niesť tiež výber materiálov a farieb.

Kubániho_dvoryKubániho dvory; Zdroj: kubanihodvory.sk

Nosný systém tvorí monolitický železobetónový skelet doplnený železobetónovými a murovanými stenami s monolitickými železobetónovými stropnými doskami. Z tehlového, zvukovo izolačného muriva budú medzibytové deliace konštrukcie, tehla bude použitá i na priečky. Osadené budú okná a balkónové dvere s izolačným trojsklom v plastových rámoch. Ploché prestrešenia budú čiastočne pochôdzne s vrchnou vrstvou z kompozitných terasových dosiek, nad podzemnými garážami sa zrealizuje intenzívna zelená strecha. 

Kubániho_dvoryKubániho dvory; Zdroj: kubanihodvory.sk

Kubániho_dvoryKubániho dvory; Zdroj: kubanihodvory.sk

 

Byty aj so štyrmi obytnými izbami

Pre záujemcov boli pripravené jedno- až štvorizbové byty, najväčší podiel bol vyhradený pre stále obľúbené jednotky s dvomi obytnými izbami. Štandard zahŕňa laminátové plávajúce podlahy, keramické dlažby, obklady v hygienických miestnostiach a sanitu spolu so vstupnými bezpečnostnými a interiérovými dverami. Byty budú vybavené rekuperáciou a ku každému prislúchajú exteriérové plochy v podobe balkóna, terasy alebo predzáhradky. V ponuke sa nachádzajú aj tzv. preplávajúce byty a exkluzívny štvorizbový kus, osadený ako jediný na najvyššom podlaží, disponujúci priestrannou terasou rozloženou okolo celého obvodu.

Bytové domy definujú vnútroblok, ktorý by mal byť náležito upravený a spríjemnený výsadbou. Parkovacie kapacity sú naplánované v suteréne (58 státí) a okolo objektov (98 státí). V parteri bolo vyhradených viacero obchodných prevádzok vo výmerách 20 až 32 m², ktoré sú presklenými stenami orientované mimo dvorové priestranstvo.

Kubániho_dvoryKubániho dvory; Zdroj: kubanihodvory.sk

Kubániho_dvoryKubániho dvory; Zdroj: kubanihodvory.sk

Výstavba projektu je už dobre rozbehnutá a miesto realizácie aktívne. Pokračuje budovanie nadzemných častí, konkrétne konštrukcií 4. podlažia v objekte A a 5. podlažia v B, postupne pribúdajú aj priečky.

 

 

Získajte lepší prehľad o výstavbe a pozrite si všetky aktuálne developerské projekty zobrazené na mape https://www.nehnutelnosti.sk/developerske-projekty-a-novostavby

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Dobre navrhnúť detskú izbu tak, aby tam bol priestor na učenie sa, hru a spánok, chce určite skúsenosti a dobrý cit pre priestor. Obzvlášť tvrdý oriešok to býva, keď ide o menšiu detskú izbu. Nič ale nie je nemožné. Prečítajte si tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon