Oplatí sa kúpiť v Bratislave investičný byt? Poradíme vám, na čo si treba dať pozor

Oplatí sa kúpiť v Bratislave investičný byt? Poradíme vám, na čo si treba dať pozor

Dvojciferná inflácia, nulové úročenie vkladov v banke a ešte stále dobré úročenie hypotekárnych úverov. Pri tomto už mnohí rozmýšľajú, či je ešte vhodný čas na investovanie do nehnuteľností. Nikdy nie je neskoro! Ak ste podnikavý a máte ušetrené peniaze, investujte ich. Hlavne, ak myslíte na budúcnosť svojich detí.

V nedeľu podvečer na JOJke bude pani Mirka hľadať byt v Bratislave
na investície, aby tak pomohla rodinnému rozpočtu. Má tri dcéry, v budúcnosti by ho využívala niektorá z nich, alebo by ho predali a rozdelili im peniaze. Teraz by ho chceli prenajímať čo najvýhodnejšie, teda možno aj každú izbu zvlášť, aby z toho vyťažili čo najviac a mali minimálne náklady. S manželom majú pocit, že už možno aj veľa zmeškali, a tak chcú ísť do toho. Vyhovoval by im trojizbový byt, najlepšie v ich okolí, Podunajské Biskupice, Vrakuňa. Ideálne, ak by bol prerobený, zariadený a do 230-tisíc eur.

Podľa realitného arbitra Martina Čapa z kancelárie Riešime bývanie sa takýto investičný zámer už nemusí vyplácať, obzvlášť ak sa investori zameriavajú na okrajovú lokalitu. To už v dnešnej dobe môže byť riskantné. 

Na Estónskej ulici v peknom prostredí je v ponuke pekne a účelne prerobený byt so zariadením, ktorý by bol vhodný na okamžité prenajímanie. To by bolo vhodné hlavne pre rodinu, nie študentov.

Zdroj: Nové bývanie

Lokalita Podunajské Biskupice, Toryská ulica, ponúka kompletné občianske, ale aj voľnočasové využitie. Trojizbový byt je v stave rekonštrukcie, ktorú si ale budú musieť už dokončiť sami. S tým pomôže architektka Silvia Brna, ktorá pripravila vizualizáciu. Byt je pripravený na prerábku dobre, možno by len, pokiaľ sa to dá, posunula priečku medzi kúpeľňou, aby bola priestrannejšia a praktická. 

Zdroj: Nové bývanie

Sedemročná bytovka, novostavba na Čiližskej ulici ponúka moderné bývanie, ale na rušnejšej ulici. V trojizbovom byte je kuchyňa spojená s obývačkou, má dva balkóny, pivnicu a predáva sa čiastočne zariadený. Bytový dom má vlastnú kotolňu s možnosťou dokúpiť si vlastné parkovacie miesto. 

Zdroj: Nové bývanie

Posledná ponuka trochu nad finančný limit je v širšom centre, na Šancovej ulici. Svoju investíciu by mohli výhodnejšie prenajať, pretože nehnuteľnosť blízko centra je vždy žiadanejšia. Tehlový starší bytový dom má vlastný dvor a všetko, čo človek potrebuje k životu, je v blízkom okolí. Byt je dvojizbový, s loggiou, v dobrom stave vhodný na okamžité prenajímanie, ale na frekventovanej ulici a na prízemí.

 

Zdroj: Nové bývanie

Ak aj vás zaujíma investovanie do nehnuteľností, nevynechajte Nové bývanie, kde nájdete vždy dobré rady. Takú divákom poskytol Martina Čapo na záver relácie: „Ak riešime bývanie ako investíciu, musíme opustiť hodnotenie páči sa mi to alebo nepáči sa mi to. Treba sa držať zavedených pravidiel. To, na čo prihliadame ako prvé, je unikátnosť pre ďalší predaj, likvidnosť, ak sa budeme potrebovať nehnuteľnosť rýchlejšie zbaviť, alebo veľmi dobrý pomer medzi cenou a výnosom z nájmu.“

Zdroj (text/foto): Nové bývanie

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon