Malé bytové doplnky, ktoré zmenia domácnosť na nepoznanie

Malé bytové doplnky, ktoré zmenia domácnosť na nepoznanie

Určite ste už niekedy počuli vetu – menej je viac. My si ju v dnešnom článku upravíme na malé je viac. Budeme sa totiž sústrediť na bytové doplnky, ktoré sú malé veľkosťou, ale veľké svojím dizajnom. Pretože aj malé doplnky môžu zmeniť vaše bývanie. A vôbec ich nemusí byť veľa. Stačí len rozumne vybrať. A ako na to?

Sviečky

To, že sa na prvej priečke našich odporúčaní umiestnili práve sviečky, nie je žiadna náhoda. Tieto lacné bytové doplnky toho zvládnu naozaj veľa. Dostupné sú v rôznych veľkostiach, dizajnoch a v neposlednom rade vôňach.

Vašu domácnostiach tak oživia ako pre oči, tak aj pre nos. Jedna malá sviečka za pár eur môže byť ľahko doplnkom, ktorý budú obdivovať všetky návštevy.

Zaujímavým riešením je aj kúpa svietnika a jeho kombinovanie s viacerými veľkosťami/farbami sviečok. Stále ide o priestorovo nenáročný a lacný doplnok, no výsledný efekt vie byť ohromujúci.

Kvetináče

Kvety sú obľúbenými „členmi“ domácnosti najmä medzi ženami. No zvyčajne pri ich nákupe robíme jednu zásadnú chybu – dáme si záležať na výbere rastliny, no vôbec neriešime nádobu, v ktorej strávi svoj život. A pritom dizajnový kvetináč, ktorý dokonale zapadne do miestnosti, môže byť hneď po kvete druhým najkrajším doplnkom miestnosti.

A to či už pôjde o závesný kvetináč, kvetináč na okno/poličku alebo črepník na zem. Stačí prispôsobiť jeho výber okrem dizajnu aj potrebám danej rastliny a nový estetický bytový doplnok je na svete.

Koreničky

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako skladujete v kuchyni rôzne koreniny? Povaľujú sa v skrinke len tak vo vrecúškach ako ste ich kúpili v obchode? A čo tak im vytvoriť vlastný priestor na poličke v krásnych koreničkách.

Koreničky majú nielen estetickú, ale aj praktickú funkciu. Udržia vaše koreniny krásne voňavé aj dlho potom, ako ste otvorili pôvodné balenie. Ak ich ešte navyše doplníte aj o štýlové vlastnoručne vyrobené etikety, nezameniteľný kuchynský doplnok je na svete.

Držiaky do kuchyne

V kuchyni ešte chvíľu ostaneme. A to konkrétne pri papierových kuchynských utierkach či servítkoch. Tieto pomôcky sú v kuchyni naozaj nenahraditeľné. No mnoho ľudí im má problém nájsť správne miesto. A pritom stačí jednoduchý stojan (zvlášť na utierky a zvlášť na servítky) a razom z nich budú nielen pomocníci, ale aj dekorácia.

Okrem dizajnu stojanu na servítky sa môžete zároveň vyhrať aj s dizajnom samotných servítkov. Vyberte si také, ktoré krásne farebne zapadnú do vašej kuchyne a nechajte ich vystavené na kuchynskom stole spolu so soľničkou a koreničkou.

Odkladacie boxy

Zdajú sa vám vaša obývačka alebo spálňa preplnené? V takom prípade určite oceníte pomoc rôznych odkladacích boxov. Opäť ide o bytové doplnky, ktoré nie sú drahé, ale majú praktické aj estetické využitie.

Odkladacie boxy sú dostupné v rôznych veľkostiach a dizajnoch. Aktuálne môžete nájsť odkladacie boxy v akcii v letáku Pepco. Či už teda hľadáte malú krabičku, do ktorej uložíte neporiadok na konferenčnom stolíku, alebo väčšiu krabicu na ukrytie nepotrebných sezónnych doplnkov, určite nájdete to pravé.

Dávkovač na tekuté mydlo a stojan na zubné kefky

S posledným odporúčaním na malé bytové doplnky, ktoré by vám doma určite nemali chýbať, zavítame do kúpeľne.

Dávkovač na mydlo a stojan na zubné kefky sú lacné pomôcky, ktoré razom vytvoria vo vašej kúpeľni uprataný dojem. Predsa len, zubná kefka v stojane pôsobí úplne inak, než zubná kefka ledabolo položená na umývadle. Zároveň je to aj hygienickejšie riešenie.

Obdobné platí aj pre dávkovač na mydlo. Ten navyše pomáha aj šetriť mydlom, nakoľko vždy nadávkuje mydla presne len toľko, koľko je potrebné na umytie rúk.

Či už si vyberiete tieto doplnky do kúpeľne z dreva, plastu alebo kameňa zaručene premenia vašu kúpeľňu na príjemné miesto.

Veríme, že sme vám v dnešnom článku ukázali, že práve maličkosti sú to, čo robí z domu domov. Pretože bytové doplnky nemusia byť veľké. Stačí, ak budú mať dušu. A tou môže byť vaša obľúbená vôňa pri sviečke, vlastnoručne vyrobené menovky na koreničky, kvet od rodičov zasadený v štýlovom kvetináči či odkladacie boxy, ktoré razom upracú všetky pre vás dôležité veci, ktoré si chcete uchovať na dlho.

 

PR článok

Diskusia

Podobné články

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon