Všetky základné školy v Trnave budú mať na streche fotovoltaické panely

Všetky základné školy v Trnave budú mať na streche fotovoltaické panely

Trnavské školy budú mať príležitosť ušetriť na výdavkoch za energie. Umožnia im to nové fotovoltaické panely nainštalované na strechách školských budov. Do konca roka majú pokryť strechy všetkých základných škôl.

Trnava s celoslovenským prvenstvom

Zámer nainštalovať fotovoltaické panely na budovy základných škôl avizovali viaceré mestá. V žiadnom z nich však zatiaľ nie sú prítomné na strechách všetkých základných škôl. Prvým mestom, ktoré bude mať fotovoltaické panely na každej budove základnej školy, bude práve Trnava. Jej vedenie chce, aby boli tieto úsporné zariadenia na streche každej základnej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, do konca tohto roka.

Inštalácie na prvých školách sa začali

Aktuálny stav nasvedčuje tomu, že ambiciózny plán sa podarí naplniť včas. Vedenie mesta už začalo s inštaláciou fotovoltaických panelov na prvých školách. Ako prvé sa na rad dostali ZŠ Spartakovská, ZŠ Maxima Gorkého a ZŠ Atómová. Do konca roka sa fotovoltaické panely nainštalujú na strechách ďalších 6 základných škôl.Zdroj: trnava.sk

Okrem základných škôl aj poliklinika

Inštaláciou fotovoltaických systémov na strechy základných škôl sa iniciatíva vedenia mesta dostať na verejné budovy úsporné systémy nekončí. Využívať ich má aj miestna poliklinika, ktorá má mať fotovoltaické panely na streche tiež do konca tohto roka. V pláne je aj pokrytie strechy objektu s malometrážnymi bytmi pre dôchodcov na Clementisovej ulici.

 

Zdroj: nehnutelnosti.sk

Zdroj: TASR – tasr.sk, trnava.sk

Zdroj foto: trnava.sk

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Vyberte si. Klasický či industriálny šarm v Bottova Residence

Vyberte si. Klasický či industriálny šarm v Bottova Residence

Výhody bývania v meste, a to priamo centrálnej oblasti Banskej Bystrice, budú môcť od budúceho roka využívať obyvatelia projektu Bottova Residence. Zostava 27 nových bytov vznikne po adaptácií dvoch administratívnych a obchodných budov. Záujemcov môže v tomto prípade osloviť ústredná poloha a rovnako aj nie celkom obvyklá architektúra.

...
Severská pohoda: Architektky inšpiroval škandinávsky životný štýl

Severská pohoda: Architektky inšpiroval škandinávsky životný štýl

Škandinávia je v trende a určite nie neprávom. Patrí k oblastiam s dobrou úrovňou života, o ktorej veľa napovie prístup k rozvoju urbanizovaného prostredia, stavajúci do popredia človeka a jeho každodenné bytie. Do týchto končín načreli aj hlavné architektky projektu Rezidence na Mariánské cestě z ID Studio. V návrhu pre spoločnosť DOMOPLAN sa rozhodli sprostredkovať niektoré kvality zo škandinávskeho životného štýlu.

...
Veľké domy priamo v golfovom areáli pod Tatrami, oživuje sa známy gánok

Veľké domy priamo v golfovom areáli pod Tatrami, oživuje sa známy gánok

Menej tradičné susedstvo sa dáva do pozornosti pri projekte Kráľovské vrcholy. Táto špeciálne vyčlenená kolekcia piatich pozemkov leží priamo v golfovom areáli v jednej z podtatranských obcí. Vďaka polohe a dizajnu plánovaných rekreačných stavieb dopraje budúcim obyvateľom nezanedbateľný luxus, každý deň im prinesie efektné obrazy slovenských veľhôr. 

...
Projekt s peknou tehličkovou fasádou prináša stabilitu do centra Bratislavy

Projekt s peknou tehličkovou fasádou prináša stabilitu do centra Bratislavy

Medzi novostavbami formujúcimi sa v oblasti bratislavského downtownu je projekt ZWIRN bezpochyby zaujímavým zjavom. Pri jeho tvorbe boli využité mestotvorné princípy, vďaka ktorým vznikla výhľadovo odolná štruktúra s príjemnou, uchopiteľnou mierkou a pri výstavbe sa navyše nezabudlo ani na detaily. Právoplatné kolaudačné rozhodnutie získal prvý obytný blok, pričom na konci februára bol spustený predaj druhej, v tomto prípade už záverečnej, etapy ...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon