Nadštandard v Green Atrium, už 3-izbové byty s „master bedroom“

Nadštandard v Green Atrium, už 3-izbové byty s „master bedroom“

Pri aktívnej ulici v bratislavskom Ružinove pribudne nové bývanie v projekte Green Atrium. Developer HABERL Real Estate spustil predaj v polovici októbra a okrem vyhľadávanej lokality zdôrazňuje medzi benefitmi aj energetickú efektivitu stavby a pomerne nadštandardný dispozičný koncept. Už trojizbové byty ponúkajú tzv. master bedroom, spálňu s vlastnou kúpeľňou a šatníkom, ktorá bývala pôvodne určená pre hlavu rodiny.

Green_AtriumGreen Atrium; Zdroj: HABERL Real Estate

 

Bývanie v blízkosti rekreačných areálov

Miesto realizácie leží na území ružinovského Štrkovca pri hranici s mestskou časťou Nové Mesto, priamo pri Trnavskej ceste, kde prispeje k formovaniu na mnohých miestach zatiaľ rozpačitého uličného priestoru. K frekventovanej komunikácií bude doplnený ďalší kus zástavby, ktorá by, tak ako je v tejto časti Bratislavy žiaduce, mala nadobudnúť mestský charakter

Okolie je rušné a podľa očakávania poskytuje množstvo rôznorodej vybavenosti. V pešej dostupnosti sa nachádzajú nákupné centrá a športoviská, napríklad multifunkčný štadión Pasienky, poteší i blízkosť rekreačného areálu jazera Kuchajda či Štrkoveckého jazera.

Keďže bytový komplex vyrastie na jednom z dôležitých dopravných ťahov, rezidenti budú mať dobrý prístup do ostatných oblastí v hlavnom meste, viaceré zastávky MHD stoja v dohľade a Železničná stanica Bratislava-Nové Mesto sa dá rovnako dosiahnuť chôdzou.

Green_AtriumGreen Atrium; Zdroj: HABERL Real Estate

Mestské bývanie

Green Atrium bude osadené na ploche, ktorej potenciál doteraz nebol zďaleka naplno využitý.

Pod takmer celým pozemkom budú vybudované dve suterénne podlažia, pričom nadzemné hmoty nadviažu na existujúci bytový dom Domino. Nový blok bude pozostávať z dvoch vyšších ramien A a B, deväť- a osem podlažných orientovaných pozdĺž Trnavskej cesty a Teslovej ulice, a z medzi nimi vsadenej dvojpodlažnej hmoty C. Spolu vymedzia vnútroblok zrealizovaný na streche podzemnej garáže pokrytej násypom a intenzívnou zeleňou.

Výraz architektúry zodpovedá typologickému druhu stavby a prináša vcelku očakávané prostriedky, medzi nimi i obľúbené tieniace panely. Určitú veľkorysosť badáme v návrhu priečelia.

Nosné konštrukcie tvorí železobetónový stenový systém, priečky medzi bytmi budú z rovnakého materiálu a v rámci bytov budú postavené zo sadrokartónu.

Green_AtriumGreen Atrium; Zdroj: HABERL Real Estate

Green_AtriumGreen Atrium; Zdroj: HABERL Real Estate

 

Súčasné technológie

Podľa developera by mal byť projekt prispôsobený nárokom dnešnej doby.

Do popredia stavia nižšie náklady na bývanie, ktoré budú zaistené vďaka tepelným čerpadlám systému voda/voda, využívajúcim ako zdroj tepla a chladu podzemnú vodu. Vykurovanie a chladenie interiérov zabezpečí systém BKT prinášajúci lepší tepelný komfort, keďže sa zohrievajú či chladia priamo betónové nosné konštrukcie. K ďalším súčasným riešeniam sa zaraďuje vytváranie plôch s vegetáciou, okrem vnútrobloku sa zeleň objaví aj na strechách a na hmote B vznikne terasa s tzv. komunitnou záhradou.

 

Lukáš Svoboda, projektový manažér spoločnosti HABERL Real Estate vysvetľuje: „Primárnou a najzaujímavejšou technológiou v projekte je určite systém vykurovania prostredníctvom tepelných čerpadiel (voda / voda), v spojení s vykurovanými a chladenými stropmi v objekte. Tento „záprah“ zaručuje energetickú nezávislosť od konvenčných zdrojov vykurovania a hlavne chladenia, ktoré je vzhľadom na klimatické zmeny najväčšou problematikou dnešných dní. 

Sme svedkami doby, v ktorej je väčšia časť energie potrebná na chladenie budovy a nie na jej vykurovanie. Prostredníctvom tejto technológie plníme cieľ využívania obnoviteľných zdrojov pre moderné budovy na plnej úrovni. Samozrejmosťou budú inteligentné ovládacie prvky na stráženie teploty v byte. 

Medzi „štandard“ by sme zaradili množstvo zelených striech, nakoľko všetky strechy blokov A, B aj C budú pokryté zeleňou a jej dostatok bude vysadený tiež vo vnútrobloku. Všetky tieto riešenia robia z projektu Green Atrium jeden z „najzelenších“ rezidenčných a vyslovene mestských projektov v rámci Slovenska. Tak isto sme sa zamerali na pokrytie garáže elektroinštaláciou a tým pádom bude k dispozícií maximálna možná podpora elektromobility. Zároveň nezabúdame ani na podporu cyklomobility prostredníctvom cykloboxov, ktoré budú rovnako k dispozícií.“

Green_AtriumGreen Atrium; Zdroj: HABERL Real Estate

Zaujímavé dispozície a vybavenie bytov

Bytové jednotky budú vyhotovené v zaujímavom štandarde, cena pokrýva drevené podlahy, obložkové zárubne, sanitu od prémiových značiek, okná s izolačným trojsklom, bezpečnostné vchodové dvere a tiež pivničnu kobku. Zrealizovaných bude 83 bytov a 11 apartmánov s najmenej 2 a najviac 4 obytnými izbami. Disponovať budú na dnešné pomery celkom príjemnými výmerami, napríklad prevaha dvojizbových dosiahne v interiéri cez 50 m². 

Špecifikom spomínaným v úvode sú dispozície, väčšina už trojizbových bytov dopraje určitý luxus v podobe hlavnej spálne doplnenej vlastným šatníkom a kúpeľňou.

Niektorých záujemcov môžu osloviť aj menej obvyklé mezonetové jednotky (7 kusov) umiestnené v hmote C. Veľký podiel ponuky bude patriť tzv. preplávajúcim bytom. 

Green_AtriumGreen Atrium; Zdroj: HABERL Real Estate

Green_AtriumGreen Atrium; Zdroj: HABERL Real Estate

Výstavba sa rozbehla

Pre rezidentov bude pripravených 216 parkovacích miest, vnútorných a vonkajších, pre podporu cyklomobility bude zriadená miestnosť s uzamykateľnými cykloboxami a možnosťami dobíjať elektrobicykle a kolobežky.

Prevaha priestorov je vyčlenená pre rezidenčnú funkciu, pre administratívu boli určené tri nadzemné podlažia bloku A a časť prízemia bloku B.

Green_AtriumGreen Atrium; Zdroj: HABERL Real Estate

Green_AtriumGreen Atrium; Zdroj: HABERL Real Estate

Výstavba projektu Green Atrium sa rozbehla v septembri, na stavenisku prebiehajú výkopové práce na hlavnom objekte a pripravuje sa zakladanie, ktoré by malo byť realizované v novembri, do Vianoc by mala byť ukončená základová doska. Podľa aktuálnych odhadov by všetky železobetónové konštrukcie mali byť vyhotovené do konca roku 2023. Termín zavŕšenia realizácie predbežne pripadá na koniec roku 2024.

 

Green_AtriumGreen Atrium - na existujúci objekt sa pripojí Green Atrium; Zdroj: Nehnutelnosti.sk

Green_AtriumGreen Atrium - stavenisko; Zdroj: Nehnutelnosti.sk

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Vyberte si. Klasický či industriálny šarm v Bottova Residence

Vyberte si. Klasický či industriálny šarm v Bottova Residence

Výhody bývania v meste, a to priamo centrálnej oblasti Banskej Bystrice, budú môcť od budúceho roka využívať obyvatelia projektu Bottova Residence. Zostava 27 nových bytov vznikne po adaptácií dvoch administratívnych a obchodných budov. Záujemcov môže v tomto prípade osloviť ústredná poloha a rovnako aj nie celkom obvyklá architektúra.

...
Severská pohoda: Architektky inšpiroval škandinávsky životný štýl

Severská pohoda: Architektky inšpiroval škandinávsky životný štýl

Škandinávia je v trende a určite nie neprávom. Patrí k oblastiam s dobrou úrovňou života, o ktorej veľa napovie prístup k rozvoju urbanizovaného prostredia, stavajúci do popredia človeka a jeho každodenné bytie. Do týchto končín načreli aj hlavné architektky projektu Rezidence na Mariánské cestě z ID Studio. V návrhu pre spoločnosť DOMOPLAN sa rozhodli sprostredkovať niektoré kvality zo škandinávskeho životného štýlu.

...
Veľké domy priamo v golfovom areáli pod Tatrami, oživuje sa známy gánok

Veľké domy priamo v golfovom areáli pod Tatrami, oživuje sa známy gánok

Menej tradičné susedstvo sa dáva do pozornosti pri projekte Kráľovské vrcholy. Táto špeciálne vyčlenená kolekcia piatich pozemkov leží priamo v golfovom areáli v jednej z podtatranských obcí. Vďaka polohe a dizajnu plánovaných rekreačných stavieb dopraje budúcim obyvateľom nezanedbateľný luxus, každý deň im prinesie efektné obrazy slovenských veľhôr. 

...
Projekt s peknou tehličkovou fasádou prináša stabilitu do centra Bratislavy

Projekt s peknou tehličkovou fasádou prináša stabilitu do centra Bratislavy

Medzi novostavbami formujúcimi sa v oblasti bratislavského downtownu je projekt ZWIRN bezpochyby zaujímavým zjavom. Pri jeho tvorbe boli využité mestotvorné princípy, vďaka ktorým vznikla výhľadovo odolná štruktúra s príjemnou, uchopiteľnou mierkou a pri výstavbe sa navyše nezabudlo ani na detaily. Právoplatné kolaudačné rozhodnutie získal prvý obytný blok, pričom na konci februára bol spustený predaj druhej, v tomto prípade už záverečnej, etapy ...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon