Ocenené Nido ponúka aj obchody a kancelárie v industriálnom štýle

Ocenené Nido ponúka aj obchody a kancelárie v industriálnom štýle

Zatiaľ čo sa Green Atrium na Trnavskej ceste nachádza len v počiatkoch realizácie, výstavba projektu Nido situovaného o kúsok ďalej sa postupne završuje. Prvá etapa tejto originálnej rezidencie získala v roku 2019 víťaznú pozíciu Ceny CE ZA AR v kategórii bytové domy. Odborná porota celkom oprávnene pozitívne ohodnotila kvalitu architektúry, s cenou bývania možno prekvapivo porovnateľnou s konkurenciou. Aktuálne už môžeme vidieť i pokračovanie, pri ktorom sa nastavenú latku snažil obdobne vysoko udržať rovnaký tím, developer IURIS s ateliérom GRIDO.

NidoNido; Zdroj: IURIS

Nido 2 narába so zostávajúcou plochou miesta realizácie. Využíva existujúce územné rezervy a dopovedá pomerne exponované nárožie dvoch frekventovaných komunikácií v bratislavskom Novom Meste. Pri križovatke Trnavskej cesty a Tomášikovej vyrástli dva pozdĺžne obchodno-administratívne objekty kopírujúce tvar pozemku. Vo forme určitej bariéry pomáhajú zabezpečiť kľudnejšiu atmosféru vo vnútrobloku, do ktorého boli vložené dve nové apartmánové stavby.

NidoNido; Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

NidoNido; Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Apartmánová časť

Dizajn rezidenčnej časti spoznávame, štýlovo sa zhoduje s ocenenou, zrealizovanou prvou etapou. Jednoznačne identifikujeme charakteristickú členitosť hmotového riešenia s výraznými komunikačnými jadrami, gradujúceho v 15-podlažnej veži a sympatickú archetypálnu oblosť podporenú príjemnou materiálovou skladbou, ladiacou kombináciou drevených lamiel a pohľadového betónu.

 

Nido 2 ponúklo 99 jedno- až päťizbových apartmánov s terasami a balkónmi dosahujúcich parametre trvalého ubytovania a k nim 139 parkovacích miest v garáži a 15 vonku.

Jednotky boli k dispozícií v troch úrovniach vyhotovenia, „Štandard“ s vyhotoveným interiérom bez kuchynskej linky, „Premium“ zahŕňajúci naviac klimatizáciu a „Premium plus“ bez štandardu umožňujúci dokončenie podľa predstáv klienta. Súčasťou vybavenia sú veľkometrážne hliníkové okná a hliníkové elektrické exteriérové žalúzie.

V rámci dispozičných návrhov boli pripravené neobvyklé a vcelku nadštandardné riešenia, napríklad mezonety s tzv. hlavnou alebo rodičovskou zónou so spálňou, kúpeľňou a šatníkom na vlastnom podlaží a tiež niektoré väčšie jednotky s efektným obytným priestorom presvetleným presklenými stenami na dvoch protiľahlých stranách.

NidoNido; Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

NidoNido; Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

NidoNido; Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

 

Obchodno-administratívna časť

V kontraste s apartmánovým sa pri trojpodlažnom obchodno-administratívnom celku do popredia dostáva horizontálny rozmer, ktorý podstatne podporuje stvárnenie fasády rozčlenenej jednoducho na presklený parter a jasné striedavo rozmiestnené vodorovné pásy okien a svetlého obkladu na vyšších podlažiach.

Na 1. podzemnom podlaží sú umiestnené parkovacie kapacity, prízemie patrí obchodným prevádzkam a ďalšie dve podlažia sú určené pre administratívu. S ohľadom na celkový ráz komplexu si úsilie o dodržanie kvalitného výsledku môžeme všimnúť aj pri návrhu vnútorných prenajímateľných priestorov. 

Interiér by si mal uchovať poriadok a jednotnosť i po zásahu jednotlivých nájomcov. Zamýšľaný industriálny výraz kancelárskeho prostredia zaistia priznané betónové konštrukcie, liata betónová podlaha, výťahová šachta zo sieťoviny či kovový perforovaný podhľad, vlnitý plech a kopilitové steny v spoločných priestoroch. Výsledok bude doladený a zútulnený farebnými prvkami podľa výberu klienta v podobe napríklad voľného nábytku alebo akustického čalúnenia.

NidoNido; Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

NidoNido; Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

NidoNido; Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Projekt prináša do hlavného mesta osviežujúcu architektúru, pričom prístup vzďaľujúci sa konvenciám tvorby bežných developerských počinov prenikol aj do interiéru. Komplex Nido môže poslúžiť ako pozitívny príklad vďaka určitej veľkorysosti a kultivovanej hravosti.

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Vyberte si. Klasický či industriálny šarm v Bottova Residence

Vyberte si. Klasický či industriálny šarm v Bottova Residence

Výhody bývania v meste, a to priamo centrálnej oblasti Banskej Bystrice, budú môcť od budúceho roka využívať obyvatelia projektu Bottova Residence. Zostava 27 nových bytov vznikne po adaptácií dvoch administratívnych a obchodných budov. Záujemcov môže v tomto prípade osloviť ústredná poloha a rovnako aj nie celkom obvyklá architektúra.

...
Severská pohoda: Architektky inšpiroval škandinávsky životný štýl

Severská pohoda: Architektky inšpiroval škandinávsky životný štýl

Škandinávia je v trende a určite nie neprávom. Patrí k oblastiam s dobrou úrovňou života, o ktorej veľa napovie prístup k rozvoju urbanizovaného prostredia, stavajúci do popredia človeka a jeho každodenné bytie. Do týchto končín načreli aj hlavné architektky projektu Rezidence na Mariánské cestě z ID Studio. V návrhu pre spoločnosť DOMOPLAN sa rozhodli sprostredkovať niektoré kvality zo škandinávskeho životného štýlu.

...
Veľké domy priamo v golfovom areáli pod Tatrami, oživuje sa známy gánok

Veľké domy priamo v golfovom areáli pod Tatrami, oživuje sa známy gánok

Menej tradičné susedstvo sa dáva do pozornosti pri projekte Kráľovské vrcholy. Táto špeciálne vyčlenená kolekcia piatich pozemkov leží priamo v golfovom areáli v jednej z podtatranských obcí. Vďaka polohe a dizajnu plánovaných rekreačných stavieb dopraje budúcim obyvateľom nezanedbateľný luxus, každý deň im prinesie efektné obrazy slovenských veľhôr. 

...
Projekt s peknou tehličkovou fasádou prináša stabilitu do centra Bratislavy

Projekt s peknou tehličkovou fasádou prináša stabilitu do centra Bratislavy

Medzi novostavbami formujúcimi sa v oblasti bratislavského downtownu je projekt ZWIRN bezpochyby zaujímavým zjavom. Pri jeho tvorbe boli využité mestotvorné princípy, vďaka ktorým vznikla výhľadovo odolná štruktúra s príjemnou, uchopiteľnou mierkou a pri výstavbe sa navyše nezabudlo ani na detaily. Právoplatné kolaudačné rozhodnutie získal prvý obytný blok, pričom na konci februára bol spustený predaj druhej, v tomto prípade už záverečnej, etapy ...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon