V čínskom Hangzhou vyrastie športové centrum s 3 modernými arénami

V čínskom Hangzhou vyrastie športové centrum s 3 modernými arénami

Najľudnatejšia krajina sveta pripravuje ďalší megaprojekt. Jeho výsledkom bude nové športové centrum s medzinárodným významom. Tvoriť ho budú 3 arény prepojené do jedného veľkého parku. Moderný športový komplex s inšpiratívnym dizajnom vyrastie v meste Hangzhou.

Dominantou centra bude futbalový štadión

Stredobodom športového centra Hangzhou International Sports Centre sa stane futbalový štadión. Najväčšiu z arén vybudujú na východnej strane areálu, kde zaberie plochu 135 000 m². Okrem veľkosti a špičkového vybavenia zaujme aj neobvyklým dizajnom. Architekti z ateliéru Zaha Hadid Architects sa pri tvorbe návrhu inšpirovali čajovými plantážami. Ich vzhľad sa pokúsili napodobniť terasovitým riešením fasády, vďaka ktorému štadión získa originálny organický dizajn.    Zdroj: zaha-hadid.com

Futbalový štadión doplnia kryté športoviská

Neobvyklý terasovitý vzhľad inšpirovaný vzhľadom čajových plantáží neozdobí iba futbalový štadión. Rovnaký koncept dizajnu so zaoblenými stranami bude využitý pri realizácii ďalších 2 športovísk. V jednom si nájdu domov plavci, pre ktorých sa vybuduje objekt s 2 plaveckými bazénmi dlhými 50 metrov. Kapacita arény pre vodné športy dosiahne 800 ľudí. Hneď vedľa nej vyrastie viacúčelová krytá hala, do ktorej sa zmestí 19 000 divákov.   Zdroj: zaha-hadid.com

Centrum bude hostiť aj kultúrne podujatia

Viacúčelová krytá hala nemá slúžiť iba športovcom. Využívať ju budú aj umelci, ktorí v nej nájdu skvelé podmienky na organizovanie koncertov pre tisícky ľudí. Okrem najmodernejšej zvukovej techniky ich čakajú komfortné šatne, priestranná posilňovňa a gastrozariadenia. Tie budú spolu s kanceláriami a obchodnými prevádzkami situované v časti, ktorá prepojí všetky 3 arény do jedného celku zasadeného do veľkého parku slúžiaceho ako verejný priestor.Zdroj: zaha-hadid.com

 

Zdroj: nehnutelnosti.sk

Zdroj foto: zaha-hadid.com

 

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon