Obytný súbor s bazénom na konci Dúbravky rastie, Agáty

Obytný súbor s bazénom na konci Dúbravky rastie, Agáty

Viaceré vznikajúce i plánované bratislavské rezidenčné projekty zatraktívňuje blízkosť prírodného prostredia Devínskej Kobyly. Výhody bývania situovaného v kontakte s lesom komunikuje pri jednom zo svojich najnovších obytných súborov aj spoločnosť CRESCO REAL ESTATE, známa vďaka petržalským Slnečniciam. Jej Agáty umiestnené na samom severnom okraji Dúbravky sa nachádzajú už v pokročilom štádiu realizácie a záujemcov lákajú areálom vybaveným príjemným bonusom v podobe bazéna.

AgatyAgáty; Zdroj: CRESCO REAL ESTATE

 

Miesto realizácie pri lese

Stavenisko sa nachádza pri ulici Agátová kúsok od hranice s Devínskou Novou Vsou a je z veľkej časti obklopené lesom, ktorý ho zároveň oddeľuje od ostatnej dúbravskej obytnej zástavby. K zaujímavostiam lokality patrí okrem možnosti vykonávať voľnočasové aktivity v prírode tiež neďaleký Penati klub s bazénmi, wellnessom, fitnessom a športoviskami. V susednej mestskej časti, vo vzdialenosti asi 500 metrov vzdušnou čiarou sa rozrastá rozsiahla štvrť Bory od Penta Real Estate s existujúcim nákupno-zábavným centrom Bory Mall a ďalším pestrým výberom obchodov. 

Dostupnosť do tejto oblasti by malo v blízkej budúcnosť zlepšiť predĺženie Saratovskej ulice a v dlhšom časovom horizonte snáď i zamýšľaná dostavba električkovej trate, ktorá by pochopiteľne prispela k efektívnejšiemu a zelenšiemu prepojeniu s mestom. Developer navyše plánuje vybudovať obojstrannú zastávku MHD.

AgatyAgáty; Zdroj: CRESCO REAL ESTATE

 

Architektúra od Compass Architekti

Podoba súboru Agáty pochádza z architektonického ateliéru Compass Architekti, s ktorým developer spolupracoval už na podstatnej časti projektu Slnečnice. Podľa aktuálne zverejnených vizualizácií doplnili zelené prostredie triezvou architektúrou s umierneným výberom výrazových prostriedkov. 

Bývanie bolo navrhnuté v bytovom a apartmánovom komplexe osadenom pri ceste a v rodinných domoch uložených vedľa seba v dvojiciach (s výnimkou jedného samostatného) popri obslužných komunikáciách v rámci areálu. 

 

Bytový a apartmánový komplex

Komplex tvorí dlhšia podlhovastá hmota, fungujúca ako bariéra od Agátovej ulice, a tri kratšie ramená rozdielnej dĺžky zohľadňujúcej možnosti pozemku, deliace priestor na dva vnútrobloky. Jednotlivé poschodia kaskádovito ustupujú, najrazantnejšie zmenšenie objemu uvidíme na poslednom, štvrtom, kde vyrastú len 4 menšie hmoty. Severná fasáda bude s ohľadom na orientáciu na severnú stranu a cestu najviac uzavretá, ostatné by mali byť živšie vďaka veľkým otvorom, lodžiam a terasám. Súčasný výraz navodí popri veľkorysých preskleniach aj perforovaný fasádny obklad.

Byty a apartmány v celkovom počte 121 kusov boli pripravené s jednou až štyrmi obytnými izbami, odovzdávajú sa v štandarde zahŕňajúcom napríklad vstupné a interiérové dvere, nášľapné vrstvy podláh a sanitu. Zaujímavosťou niektorých jednotiek sú pomerne priestranné terasy. 

AgatyAgáty; Zdroj: CRESCO REAL ESTATE

AgatyAgáty; Zdroj: CRESCO REAL ESTATE

 

Rodinné domy

Dizajn 29 rodinných domov je viac-menej zhodný, ladiaci s komplexom. Pôjde o jednoduché kvádre s dvomi nadzemnými podlažiami ukončené plochým prestrešením, časť disponuje aj suterénom s garážou. Hladké, racionálne stvárnené fasády sa otvárajú do záhrad, s ktorými bude prostredníctvom veľkej presklenej steny komunikovať najmä obytný priestor prízemia.

Nehnuteľnosti majú byť vyhotovené v štandarde so vstupnými a interiérovými dverami, nášlapnými vrstvami podláh a zariadením hygienických miestností. Súčasťou budú upravené vonkajšie plochy, chodníky, terasa a vysiaty trávnik.

AgatyAgáty; Zdroj: CRESCO REAL ESTATE

 

Bazén v areáli

Ako bolo spomínané v úvode, pre rezidentov Agátov bola pripravená vcelku neobvyklá, nadštandardná výbava. Koncept bytového a apartmánového komplexu počíta okrem recepcie a posilňovne s realizáciou bazéna, ktorý vznikne vo vnútrobloku so zamýšľanou kľudnejšou atmosférou. Druhý dvor bude určený pre aktívnejšie trávenie času, osadia sa v ňom napríklad herné prvky.

Uvedená koncepcia vyhovuje i ďalším predpokladaným spôsobom využitia projektu, poslúžiť môže pre rekreáciu a zohľadňuje tiež investičný potenciál nehnuteľnosti.

AgatyAgáty; Zdroj: CRESCO REAL ESTATE

AgatyAgáty; Zdroj: CRESCO REAL ESTATE

Na stavenisku sa v súčasnosti aktívne pracuje, pričom bytový a apartmánový komplex je blízko k ukončeniu hrubej stavby. Celkové ukončenie realizácie pripadá na 1Q 2024, odovzdávanie novostavieb by malo prebehnúť do konca toho istého roka.

AgatyAgáty; Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

AgatyAgáty; Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Trendy mestské bývanie: Inšpirovala industriálna éra vychytenej lokality

Trendy mestské bývanie: Inšpirovala industriálna éra vychytenej lokality

V pražskej štvrti Karlín bol v minulom roku dobudovaný štýlový bytový dom Iconik od Karlín Group. Jeho návrh má potenciál obstáť aj v hodnotení o pár desiatok rokov. Autori z pražského ateliéru edit! totiž hľadali námety v miestnej vývojovej ére, ktorá sa výrazne podpísala na obraze lokality. Ako inšpirácia poslúžila dnes trendy a zároveň nadčasová industriálna estetika.

...
Útulný horský hotel: Objavíte v ňom miestne i recyklované materiály

Útulný horský hotel: Objavíte v ňom miestne i recyklované materiály

Tvorcovia aparthotela Lesní stráně sa veľmi príhodne zamerali na vytváranie inej, ako dobre zažitej atmosféry bežných dní. Koncept rekreačného zariadenia z portfólia spoločnosti DOMOPLAN vystavali na dobrom základe. Je ním miesto, sľubujúce dovolenkové zážitky, kľudné, obklopené prírodou a pritom uložené v blízkosti lyžiarskeho strediska. 

...
S ikonami v dohľade: V centre Bratislavy vzniká nové komfortné bývanie

S ikonami v dohľade: V centre Bratislavy vzniká nové komfortné bývanie

Náležitú podobu, hodnú svojho umiestnenia, by mala získať ďalšia dlhodobo nevyužívaná plocha situovaná v centrálnej polohe hlavného mesta. Projekt Florian Residence z portfólia Alto Real Estate bol naplánovaný v blízkosti pomerne veľkolepých stavieb. Jedným z reprezentantov je napríklad výrazný komplex Národnej banky Slovenska, priamo vedľa ktorého boli rozbehnuté stavebné práce na prvej rezidenčnej etape so 73 bytmi.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon