Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Štýlové apartmány a trendy prevádzka pribudnú v Tatranskej Lomnici po recyklácií staršieho objektu. Nie tak dávno bol známy ako Hotel Tatry, po prestavbe bude niesť označenie Kuszmannov bazár, ktoré čerpá z trochu vzdialenejšej minulosti miesta. Ponuka cieli i na náročnejších klientov. Populárna dovolenková lokalita v spojení so štandardom vyhotovenia a službami vytvára dobrý základ pre sľubnú investičnú nehnuteľnosť.

Kuszmannov_BazárKuszmannov bazár; Zdroj: kuszmannovbazar.sk

 

Živá lokalita

Tatranská Lomnica, jedna z najväčších osád na území Vysokých Tatier, zapôsobí najmä na klientov, ktorí majú záujem o horské prostredie a potrpia si na náležitú vybavenosť. Vo vyhľadávanom spoločenskom centre sa dostanú do blízkosti najvyššieho slovenského pohoria, pričom okrem nezanedbateľného vplyvu na atmosféru prináša toto umiestnenie zjavné výhody v podobe pestrých celoročných rekreačných možností, prevádzkuje sa tu napríklad jediná tatranská lanová dráha na Lomnický štít. 

Komfort dovolenkárov zvyšuje dobre dostupná a naozaj pestrá škála ubytovacích zariadení a obchodov doplnená stravovacími, kultúrnymi či športovými zariadeniami. Zástavba plní tiež funkciu „bežného“ bývania a nachádza sa v nej škola, prepravu uľahčuje napojenie na železničnú sieť.

Kuszmannov_BazárKuszmannov bazár; Zdroj: kuszmannovbazar.sk

Kuszmannov_BazárKuszmannov bazár; Zdroj: kuszmannovbazar.sk

 

Odkazy na minulosť miesta

Názov projektu je návratom do minulosti, k pôvodnému využitiu pozemku. Stál na ňom Kuszmannov bazár vybudovaný v roku 1896 Júliusom Kuszmannom, ktorý slúžil ako prvá predajňa v osade. V roku 1903 zhorel, ale už nasledujúce leto bol nahradený murovaným obchodným domom s drevenou verandou. Potraviny v ňom napriek konfiškácií zostali aj po mnohé ďalšie desaťročia, neskôr bol v roku 1995 upravený na spomínaný Hotel Tatry.

Donedávna hotelová budova leží neďaleko Cesty Slobody v príjemnom, riedko zastavanom okolí obklopená Lomnickým parkom a poskytuje pekné výhľady na prírodnú scenériu. Podľa dostupných informácií by sa mala po plánovanej citlivej rekonštrukcii predstaviť opäť v luxusnejšom ladení. Vonkajší charakter architektúry s typickými drevenými zdobnými prvkami, prekrytou verandou priliehajúcou z dvoch strán a arkierom má byť zachovaný i po recyklácií, v interiéri sa však uplatní novší štýl Art deco.

Kuszmannov_bazarKuszmannov bazár; Zdroj: kuszmannovbazar.sk

 

Apartmány aj remeselná pekáreň

V Kuszmannovom bazári vznikne celkovo 12 apartmánov, malá reštaurácia na prízemí, ktorá ponúkne remeselné pivo z produkcie Pálffy Brauerei (PaB) a gastronómiu v duchu blízkeho Hotela Lomnica, do štýlového suterénu bude situovaný v súčasnosti pomerne obľúbený koncept gastro zariadení, remeselná pekáreň v cukrárňou.

Kuszmannov_BazárKuszmannov bazár; Zdroj: kuszmannovbazar.sk

Dispozičné riešenia apartmánov prirodzene vychádzajú z možností objektu. Okrem bežných dvoj- a trojizbových boli na najvyššom podkrovnom podlaží navrhnuté mezonety s dvomi kúpeľňami.

Základná cena pokrýva vyhotovenie v štandarde. Priečky medzi jednotlivými nehnuteľnosťami tvoria pôvodné konštrukcie z pálených tehál alebo z keramických tvárnic, prípadne budú zrealizované akustické a protipožiarne sendvičové sadrokartónové, v rámci jednotiek budú tiež použité sadrokartónové. K výbave patria drevené okná, vinylové podlahy, obklady, dlažby a sanita v hygienických miestnostiach, kúrenie bude možno ovládať na diaľku. 

Kuszmannov_BazárKuszmannov bazár a Hotel Lomnica; Zdroj: kuszmannovbazar.sk

Nadštandard je možný

Apartmán si možno prispôsobiť podľa vlastných požiadaviek do tzv. nadštandardu. Za príplatok si vie klient z predložených katalógov zvoliť napríklad tapety namiesto bielej maľovky, podlahy, interiérové dvere alebo zariaďovacie prvky v kúpeľniach, dodaná a zapojená bude klimatizácia a v rámci možností sa dajú posúvať zásuvky. Komplexnú podobu dosiahne aj inteligentná domácnosť, prostredníctvom aplikácie systému Gira Homeserver bude mať užívateľ dosah na vetranie, osvetlenie, zabezpečovací systém a kúrenie v každej miestnosti osobitne.

Pridanou hodnotou Kuszmannovho bazára sú služby Hotela Lomnica, ktoré v prípade záujmu o zhodnotenie zakúpenej nehnuteľnosti zahŕňajú i vyťažovanie s komplexnou starostlivosťou pozostávajúcou napríklad z marketingových aktivít, upratovania a komunikácie s hosťami.

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Trendy mestské bývanie: Inšpirovala industriálna éra vychytenej lokality

Trendy mestské bývanie: Inšpirovala industriálna éra vychytenej lokality

V pražskej štvrti Karlín bol v minulom roku dobudovaný štýlový bytový dom Iconik od Karlín Group. Jeho návrh má potenciál obstáť aj v hodnotení o pár desiatok rokov. Autori z pražského ateliéru edit! totiž hľadali námety v miestnej vývojovej ére, ktorá sa výrazne podpísala na obraze lokality. Ako inšpirácia poslúžila dnes trendy a zároveň nadčasová industriálna estetika.

...
Útulný horský hotel: Objavíte v ňom miestne i recyklované materiály

Útulný horský hotel: Objavíte v ňom miestne i recyklované materiály

Tvorcovia aparthotela Lesní stráně sa veľmi príhodne zamerali na vytváranie inej, ako dobre zažitej atmosféry bežných dní. Koncept rekreačného zariadenia z portfólia spoločnosti DOMOPLAN vystavali na dobrom základe. Je ním miesto, sľubujúce dovolenkové zážitky, kľudné, obklopené prírodou a pritom uložené v blízkosti lyžiarskeho strediska. 

...
S ikonami v dohľade: V centre Bratislavy vzniká nové komfortné bývanie

S ikonami v dohľade: V centre Bratislavy vzniká nové komfortné bývanie

Náležitú podobu, hodnú svojho umiestnenia, by mala získať ďalšia dlhodobo nevyužívaná plocha situovaná v centrálnej polohe hlavného mesta. Projekt Florian Residence z portfólia Alto Real Estate bol naplánovaný v blízkosti pomerne veľkolepých stavieb. Jedným z reprezentantov je napríklad výrazný komplex Národnej banky Slovenska, priamo vedľa ktorého boli rozbehnuté stavebné práce na prvej rezidenčnej etape so 73 bytmi.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon