Speváčka Beyoncé a jej manžel Jay-Z si kúpili najdrahší dom v Kalifornii – za 200 miliónov dolárov

Speváčka Beyoncé a jej manžel Jay-Z si kúpili najdrahší dom v Kalifornii – za 200 miliónov dolárov

Slávny manželský pár sa dostal do siene miliardárov a na oslavu investoval 200 miliónov dolárov za dovolenkový dom v brutalistickom štýle. Nerobíme si srandu, je to legitímny názov pre štýl, ktorý výrazne používa pohľadový betón ako výrazový prostriedok pre zdôraznenie objemu. Skrátka „betónová rapsódia“.

Zdroj: Anthony Barcelo

Rapper a producent Jay-Z (53) začiatkom roku predal svoj kontrolný podiel v značke D'ussé Cognac spoločnosti Bacardi za 750 miliónov dolárov. Takže ho pokojne môžeme pokladať za miliardára. S manželkou, popovou hviezdou Beyoncé (41), sa rozhodli niečo investovať do neuveriteľne honosného dovolenkového domu v Malibu, vysoko na kopci nad zátokou Paradise Cove. Táto neuveriteľná predajná cena z neho urobila najdrahší kalifornský dom a druhý najdrahší v USA. Čo na ňom stálo takú kopu peňazí?

Zdroj: USModernist

V cene tohto miesta je zahrnutých niekoľko významných benefitov právami: viac ako 3 hektáre pôdy na vrchole útesu s nerušeným výhľadom na oceán a pobrežie, priamy prístup na pravdepodobne najkrajšiu pláž Malibu a impozantné sídlo s rozlohou viac ako 3 700 m2. Je to tiež jeden z mála domov, ktoré navrhol známy japonský architekt Tadao Andó a na tomto megaprojekte spolupracoval so štúdiom WHY Architects so sídlom v L.A.

Zdroj: Pacific Pervious Concrete

Tento dom si objednali koncom 90-tych rokov Bill a Maria Bellovci, dediči magnátov, ktorí vytvorili telenovely „Mladí a nepokojní“ a „Odvážni a krásni“. Plánovanie a výstavba domu trvala 15 rokov. Monolitickú pevnosť, ktorá bola dokončená približne v roku 2014, využili čiastočne na vystavenie ich obrovskej zbierky moderného umenia vrátane mnohých diel Andyho Warhola, Damiena Hirsta a Marcela Duchampa.

Zdroj: USModernist

Keďže nehnuteľnosť nebola nikdy oficiálne uvedená na realitnom trhu, ďalšie podrobnosti sú obmedzené. Letecké pohľady však ukazujú, že toto miesto má obrovský zadný dvor s hektármi udržiavaného trávnika. K dispozícii sú tiež dva obrovské vonkajšie bazény, jeden na plávanie a jeden reflexný, ktorým sa architekt Andó stal všeobecne známym.

Zdroj: Anthony Barcelo

Nehnuteľnosť je známa aj rozsiahlym použitím betónu. Jeden dodávateľ, Pacific Pervious Concrete, poskytol neuveriteľných 2 100 m2 lešteného priepustného betónu len pre príjazdovú cestu a parkovisko. Druhý dodávateľ, Morley Concrete, dodal ďalších 5 845 m3 betónu na postavenie samotného domu. Interiéry budovy zostávajú väčšinou záhadou a ani nevieme, koľko spální a kúpeľní tam je, ale buďte si istí, že všetky sú prísne a brutálne minimalistické. Jedno podobné rezidenčné dielo architekta Tadaa Anda v Malibu sme už na našom portáli spomínali, pred dvoma rokmi zaplatil Kanye West 57 miliónov dolárov za oveľa menší dom, len kúsok ďalej po pobreží. 

Zdroj: Morley Concrete

Človek by povedal, že keď celebritný pár vysolil takú sumu za dom, hneď sa doňho nasťahuje, no v skutočnosti to bude len ich dovolenkový dom.  Okrem neho totiž majú Beyoncé a Jay-Z množstvo ďalších domov, vrátane apartmánu v New Yorku a domu v Hamptons. Ich hlavnou rezidenciou však zatiaľ zostáva sídlo za 88 miliónov dolárov v luxusnej štvrti Bel Air v Los Angeles.

Zdroj: USModernist

 

Zdroj: dirt.com

Zdroj foto: Anthony Barcelo; David J. Hogan/Getty Images, USModernist, Morley Concrete, Pacific Pervious Concrete

 

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon