7 najkrajších domov na stromoch z celého sveta: nakopnú vašu fantáziu

7 najkrajších domov na stromoch z celého sveta: nakopnú vašu fantáziu

Na strome alebo v korunách stromov – približujú nás k prírode a zároveň vytvárajú pohodu. Rozhodne nie sú len pre deti, prinášajú pocit detskej fantázie aj dospelým. Pozrite si 7 najlepších projektov, ktoré vytvorili architekti z celého sveta.

Domy, ktoré sa vznášajú medzi stromami napodobňujú prírodu a lákajú architektov využiť ich dizajnérske schopnosti na vytvorenie jedinečného diela. Niektoré ponúkajú ubytovanie turistom, no mnohé sú pre radosť súkromných majiteľov. Inšpirujte sa týmito krásnymi pohľadmi.

1. Monte Verde, Brazília

Brazílska firma Studio MEMM bola poverená vytvorením jedinečného domu na strome v brazílskom lese, ktorý vzdáva hold svojmu sviežemu okoliu. Tieto drevené konštrukcie boli vyrobené pre dospelých aj deti a dokončené v roku 2021. Sú vyvýšené nad zemou a sú sústredené okolo ohrozených stromov borovice prímorskej (Pinheiro bravo). Tieto dve jednotky sú spojené cik-cak mostom a vo vnútri majú geometrické tvary lepeného dreva, ktoré hravým spôsobom odrážajú svetlo. V noci je dvojica štruktúr krásne osvetlená.

Zdroj: studiomemm.com 

2. Woodnest Odda, Nórsko

Nórska architektonická firma Helen and Hard je známa svojimi drevenými štruktúrami a Drevené hniezdo „Woodnest“ v nórskej Odde s výhľadom na Hardangerfjord je umeleckým dielom. Domy na stromoch, ktoré sú spojené s kmeňom živej borovice, sú umiestnené viac ako 5 metrov nad zemou a sú postavené v prírodnej kopcovitej krajine tohto regiónu. Do trojdomov vstúpite cez strmý most a tam vás privítajú masívne okná s výhľadom na vodu a mesto. Firma sa pri projekte inšpirovala nórskymi kultúrnymi tradíciami využívania dreva v architektúre.

Zdroj: Sindre Ellingsen 

3. Treehouse Djuren Gross Ippener, Nemecko

Nemecká spoločnosť baumraum je známa svojimi neuveriteľnými domčekmi na stromoch po celej Európe. Špecializuje sa na moderné dobrodružné priestory a žiadne dva projekty nevyzerajú rovnako. Treehouse Djuren v Gross Ippener v Nemecku bol dokončený v roku 2008, ale jeho inovatívny dizajn inšpiruje dodnes. Klient poveril firmu, aby pre ich rodinu vytvorila nezvyčajný dom na strome, ktorý momentálne nie je na predaj. Je zasadený do dubov a vystužený oceľovými podperami v tvare V. Vnútri je minimalistický útulný kútik plný okien.

Zdroj: Alasdair Jardine 

4. Treehouse Bird’s Nest, Lulea Švédsko

Treehouse Bird's Nest, teda Vtáčie hniezdo v dome na strome, je prírodne zamaskované. Je dokonalou zmesou prírody a ľudskej brilantnosti. Zvonku vyzerá dom exotický, no zvnútra je elegantný a pôvabný. Pre pohodlie návštevníkov je v areáli Treehotel k dispozícii toaleta, kúpele a bar. Dom na strome má jemne spracované vnútorné steny žiariace drevenými panelmi. Zaťahovacie schodisko vám umožní vstúpiť do elegantného apartmánu, ktorý má oddelené spálne, obývaciu izbu, WC aj wifi. Obrovské vtáčie hniezdo je čisté a okolie je skutočne upokojujúce.

Zdroj: treehotel.se 

Zdroj: treehotel.se

5. The Hemloft Treehouse, Whistler Kanada

Whistler je ukrytý v lesoch Britskej Kolumbie a je ďalším skvelým exemplárom ľudského výtvoru. Dom na strome v tvare vajca, ktorý sa nachádza v hlbokom objatí lesa, sedí na vyvýšenej plošine. Postavil ho Joel, ktorý sa živil tesárstvom. Jeho láska k lesu spôsobila, že viac inklinoval k vytvoreniu domčeka na strome, ktorý stojí pri priepasti. Táto štruktúra je jediná svojho druhu a je najkrajším útočiskom v regióne Whistler.

Zdroj: inhabitat.com 

6. San Jose, Kostarika

Toto nie je žiadny domček, ani nestojí na strome, je však majstrovsky umiestnený tak, aby ho obklopovali koruny stromov. Tento moderný presklený dom sa rozprestiera na ploche 1 177 m2 a má výhľad na pohoria strednej Kostariky a údolie San Jose. Je pokrytý sklenenými oknami od podlahy až po strop na takmer každom poschodí a horné dve poschodia sú čiastočne konzolové, takže máte pocit, že sa vznášate medzi stromami. Nehnuteľnosť s cenou 3,2 milióna dolárov má aj bazén, odľahlú záhradu, vírivku a mnoho terás.

Zdroj: costarica.evrealestate.com 

Zdroj: costarica.evrealestate.com 

7. Tetsu Treehouse, Hokuto, Japonsko

Zázračný dom na strome sa nachádzaj v japonskom meste Hokuto a je jediným svojho druhu na svete. Tetsu Treehouse v tvare čajníka, umiestnený priamo medzi čerešňovými kvetmi, stojí na jedinom kmeni cyprusu s úžasným ružovým odtieňom. Tento dom navrhol Terunobu Fujimori a pocit z neho je priam rozprávkový. Vyzerá malebne zvonku, no konštrukcia s jednou nohou je rovnako úhľadná aj zvnútra. Ak plánujete výlet do Japonska a chcete vidieť ikonický kvet čerešne, žiadne iné miesto na svete nespĺňa vaše predstavy viac, ako tento dom na strome.

Zdroj: Sjonnie van der Kist 

Zdroj: Sjonnie van der Kist

Zdroj: robbreport.com, traveltriangle.com

Zdroj foto: studiomemm.com, Sindre Ellingsen, Alasdair Jardine, treehotel.se, inhabitat.com, costarica.evrealestate.com, Sjonnie van der Kist

 

Diskusia

Podobné články

6 trendy nápadov, ako prevzdušniť malú obývaciu izbu

6 trendy nápadov, ako prevzdušniť malú obývaciu izbu

Súčasný trend kompaktnejších bytov aj domov s nižšou metrážou so sebou prináša výzvy pri výbere nábytku a dekorácií. Veľké dekoratívne kusy nábytku striedajú tie kompaktnejšie s maximálnym dôrazom na funkčnosť a minimalistickú estetiku. Dizajnéri navyše každý rok prichádzajú s novými nápadmi na efektívnejšie využitie, možnosti rozkladania aj kombináciu funkcií hneď niekoľkých kusov nábytku do jedného. Pri zariaďovaní obývacej izby sa zamerajte na...
Jedálenský stôl – pár tipov, ako si vybrať ten najlepší

Jedálenský stôl – pár tipov, ako si vybrať ten najlepší

V miestnosti, v ktorej jeme, či už raňajkujeme, obedujeme, alebo večeriame, strávime naozaj veľa času. Začíname rannou kávou a raňajkami a cez deň, alebo po práci si stihneme spraviť chvíľu kľudu na poobedné jedlo. Večerné občerstvenie niekedy sprevádza pohár vína s priateľmi a možno dlhé, zaujímavé rozhovory.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon