Tiger Woods a Justin Timberlake sa spojili, aby postavili 240-hektárové mesto na Floride

Tiger Woods a Justin Timberlake sa spojili, aby postavili 240-hektárové mesto na Floride

Nestáva sa každý deň, aby legendárny golfista a svetová popová hviezda spojili svoje sily v oblasti nehnuteľností. Ale presne to Tiger Woods a Justin Timberlake robia. Tento mesiac začínajú stavať luxusnú rezidenčnú komunitu vo Wellingtone na Floride, obľúbenej jazdeckej destinácii.

Zdroj: Getty Images

Wellington býva zvyčajne najrušnejší počas zimných mesiacov, keď sa v meste konajú jazdecké a pólo súťaže. Teraz sa však finančné firmy a ich zamestnanci, ktorí sa do oblasti presťahovali počas pandémie, snažia z nej urobiť svoju hlavnú základňu, ale potrebujú toho viac, ako je momentálne k dispozícii. „Aktivity, vybavenie a životný štýl, ktoré treba poskytovať 12 mesiacov v roku, sú v tejto oblasti trochu obmedzené,“ hovorí Christopher Anand, generálny riaditeľ spoločnosti Nexus, developerskej a správcovskej skupiny, ktorú založili Tiger Woods, Justin Timberlake a britský miliardár Joe Lewis.  Cítia to teda ako skutočnú príležitosť predefinovať život na plný úväzok pre rodiny na južnej Floride. Čo teda pre nich postavia?

Letecký pohľad na Wellington, Florida. Zdroj: Getty Images/iStockphoto

Woods a Timberlake idú stavať novú enklávu, ktorú nazvali príznačne The Wellington. Bude sa rozprestierať v blízkosti Palm Beach na ploche 240 hektárov a bude ponúkať rodinné a bytové domy, obchody, hotely a ďalšie služby. Chcú posilniť jazdeckého ducha oblasti a tak navrhovaný development zahŕňa zdvojnásobenie veľkosti súčasných medzinárodných výstavísk, ako aj deväťcifernú investíciu do rozšírenia a modernizácie ďalších veľkých zariadení. Ako prvé, samozrejme, obnovia súčasné 18-jamkové golfové ihrisko Cypress Golf Course.

240-hektárové mesto bude postavené v známom jazdeckom meste Wellington. Zdroj: NEXUS Luxury Collection

Každý, kto sa stane obyvateľom mesta, nebude mať dôvod opustiť komunitu, obyvatelia budú mať prístup ku všetkému vybaveniu, na ktoré si len spomeniete. V prvom rade sú tu rodinné domy a byty na mieru, pozemky začínajú na 3 miliónoch dolárov a domy na 4 až 5 miliónoch dolárov. Developer tvrdí, že je to za facku, keďže v neďalekom Palm Beach začína konverzácia o kúpe domu na 10 miliónoch dolárov.

Náčrt mesta a toho, čo sa tam bude rozvíjať. Zdroj: NEXUS Luxury Collection

K rezidenciám pribudne športové centrum Wellingtonu s rozlohou viac ako 11 000 m2, „raketové“ centrum svetovej triedy, ako aj obchodné centrum s rozlohou 7 hektárov pre obchody, reštaurácie a kancelárie. Mesto bude mať štyri bazény - vrátane 25-metrového šesťdráhového bazéna - rodinný bazén, detský kútik a bazén v štýle rezortu len pre dospelých s kabínkami. Nesmieme zabudnúť na fitness s plochou 3 700 m2, lezeckú stenu, bowling a herne pre deti a tiež 6-hektárový Central Park a jazero s cvičebnými a relaxačnými chodníkmi, jogovými záhradami a vonkajším centrom.

Obrázok mesta, ktorý postavila spoločnosť NEXUS Luxury Collection na Bahamách. Zdroj: NEXUS Luxury Collection

Developeri očakávajú určitý tlak od niekoľkých miestnych obyvateľov, ktorým bude vadiť veľký rozsah projektu, no pre fanúšikov športu, jazdenia a teplého floridského počasia to bude lákavá ponuka. Môžu sa stať rovno susedmi Billa Gatesa, herca Tommyho Lee Jonesa a rockovej legendy Bruce Springsteena, ktorí už vo Wellingtone domy vlastnia.

Pohľad na jeden z rodinných domov, ktoré postavila NEXUS Luxury Collection. Zdroj: NEXUS Luxury Collection

Zdroj: robbreport.com, nypost.com

Zdroj foto: Getty Images/iStockphoto, Getty Images, NEXUS Luxury Collection

 

Diskusia

Podobné články

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
V Novom bývaní budeme hľadať nehnuteľnosti v centre Bratislavy. Za akú cenu vieme nájsť dvojizbový byt?

V Novom bývaní budeme hľadať nehnuteľnosti v centre Bratislavy. Za akú cenu vieme nájsť dvojizbový byt?

Veronika je z Prešova, býva v podnájme v Podunajských Biskupiciach a chcela by pre seba vlastné bývanie. Túži po staromestskom, zrekonštruovanom byte v širšom centre Bratislavy. Predstavuje si jeden a pol izbový, ale ideálne dvojizbový byt. Kúpu nehnuteľnosti vníma aj ako investíciu, keby ho raz chcela predať a ísť do väčšej nehnuteľnosti, nestratí na hodnote. Parkovanie zatiaľ nerieši a ocení, ak sa dostane do centra po svojich. Rozpočet má 250-...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon