Rodinné domy v okolí Senca sú, ale zmestiť sa do rozpočtu  225-tisíc je náročné

Rodinné domy v okolí Senca sú, ale zmestiť sa do rozpočtu 225-tisíc je náročné

V Novom bývaní sa v nedeľu podvečer na JOJke vyberieme do Senca a jeho okolia. Nehnuteľnosť budeme hľadať pre Vlada, ktorý odtiaľ pochádza a jeho rodičia v tomto mestečku žijú. So svojou partnerkou sa rozhodli, že by tam chceli bývať a založiť si rodinu. Hľadajú menší rodinný domček do 100 m², so záhradkou, terasou a rozpočtom do 225-tisíc euro. V rámci tejto lokality je jeho rozpočet finančne obmedzený a tak nájsť vhodnú ponuku bude pre tím Nového bývania riadna výzva.

Ako prvá je vyhľadávaná lokalita na skok od Senca, Réca. Z mestečka je dostupné aj vlakové spojenie. Drevostavba trojizbového domu sa nachádza v blízkosti Slnečných jazier, čo je hlavná výhoda. Priemerná architektúra, malá výmera domu aj pozemku a v kombinácii s vysokou cenou sú dôvodom toho, že sa dom tak rýchlo nepredá.

Zdroj: Nové bývanie

Novostavba v štandarde sa nachádza v novej lokalite Miloslavova, v časti Alžbetin dvor. Dobrú dispozíciu domu zhodnotil aj architekt Michal Skrak, ktorý dom dizajnovo, moderne a účelne dotvoril k potrebám Vlada a jeho rodiny. Mínusom je malý pozemok, ktorý je súčasťou dvojdomu. Treba si pred kúpou uvedomiť, že je nutné investovať nielen do interiéru, ale aj exteriéru.  

Zdroj: Nové bývanie

Starší rodinný dom v Blatnom prešiel pred časom rekonštrukciou, ale určite tam bude potrebné vynaložiť ešte veľa práce aj financií. Pozemok aj dom sú dostatočne veľké, ale určite mu nebude stačiť rozpočet.  

Zdroj: Nové bývanie

Bonusová ponuka je veľký podkrovný byt v centre Senca s dvoma balkónmi. Vlado by sa aj s financiami nutnými na rekonštrukciu zmestil do svojho rozpočtu.  Problémom je chýbajúci výťah a chýbajúce parkovanie. Ponuka dobrá, ale nie je to dom, po ktorom túžia.

Zdroj: Nové bývanie

Na záver nechýba realitná rada od prezidenta Národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska, Jána Palenčára: „Pokiaľ sa klienti rozhodnú pre kúpu domu na rekonštrukciu, odporúčam, aby si dali vypracovať odhad stavebných nákladov. Je bežné, že výstavba nového rodinného domu je výhodnejšia ako rekonštrukcia starého.“

 

PR článok

Zdroj (text/foto): Nové bývanie



Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon