Kuchyňa budúcnosti? Potraviny nám budú tlačiť 3D tlačiarne!

Kuchyňa budúcnosti? Potraviny nám budú tlačiť 3D tlačiarne!

Veda a technika prudko napredujú, a to je vidno i v našich kuchyniach. Veľká zmena čaká prípravu jedla a stravovacie zvyky v budúcnosti. Predstavíme vám kuchyňu roku 2063. Ako teda bude vyzerať spravovanie o 50 rokov?

Spoločnosť Miele spolu s kuchárom Benom Spaldingom sa rozhodla predstaviť kuchyňu budúcnosti na výstave dizajnu v Londýne. Inteligentná kuchyňa zahŕňa napríklad program osobného dietológa, bežnou súčasťou zariadenia budú monitory zdravia, ktoré budú analyzovať zdravotný stav každého člena domácnosti a pripravovať mu jedlá na mieru, podľa jeho aktuálneho stavu a potrieb. Ak dostanete chuť na jedlo starých materí, nie je problém – zaprášené knihy nahradia hologramy, ktoré vám premietnu napríklad babičku ako varí obľúbené jedlo.

Kuchyňa budúcnosti? Potraviny nám budú tlačiť 3D tlačiarne!

Ďalším technologickým prvkom sú senzorické osvetlenie a zvuk, ktoré reagujú na to, na čo sa práve využíva kuchynská linka a kuchyňa ako taká. V spôsobe stravovania však nastanú podľa správy Dailymail.co.uk dramatické zmeny. Kuchyňa budúcnosti má byť vybavená rastlinnými stenami, hydro-nutričné technológie umožnia v týchto stenách pestovať čerstvé ovocie, zeleninu, bylinky.

 

Na výrobu čerstvých potravín sa začnú využívať pokročilé technológie, ktoré pracujú na bunkovej a atómovej úrovni. Pevnú stravu z veľkej časti nahradia potravinové koktaily. Budú to husté nápoje s obsahom všetkých potrebných vitamínov, živín, minerálov. Výhodou takejto stravy bude, že bude šitá na mieru nášho zdravia.

Kuchyňa budúcnosti? Potraviny nám budú tlačiť 3D tlačiarne!

Azda najzaujímavejšou technologickou novinkou bude 3D tlačiareň potravín. Dnešný prototyp má názov Atomium a doslova stavia na základe molekulárnych prísad potraviny vrstvu po vrstve. Takto si budú môcť aj deti vytvoriť ľahko vlastné jedlo. Stačí nakresliť, čo by chceli jesť a tlačiareň vytlačí jedlo v príslušnom tvare, avšak nutrične vyvážené a kvalitné.

Zdroj: Diva.sk

Diskusia

Podobné články

6 trendy nápadov, ako prevzdušniť malú obývaciu izbu

6 trendy nápadov, ako prevzdušniť malú obývaciu izbu

Súčasný trend kompaktnejších bytov aj domov s nižšou metrážou so sebou prináša výzvy pri výbere nábytku a dekorácií. Veľké dekoratívne kusy nábytku striedajú tie kompaktnejšie s maximálnym dôrazom na funkčnosť a minimalistickú estetiku. Dizajnéri navyše každý rok prichádzajú s novými nápadmi na efektívnejšie využitie, možnosti rozkladania aj kombináciu funkcií hneď niekoľkých kusov nábytku do jedného. Pri zariaďovaní obývacej izby sa zamerajte na...
Jedálenský stôl – pár tipov, ako si vybrať ten najlepší

Jedálenský stôl – pár tipov, ako si vybrať ten najlepší

V miestnosti, v ktorej jeme, či už raňajkujeme, obedujeme, alebo večeriame, strávime naozaj veľa času. Začíname rannou kávou a raňajkami a cez deň, alebo po práci si stihneme spraviť chvíľu kľudu na poobedné jedlo. Večerné občerstvenie niekedy sprevádza pohár vína s priateľmi a možno dlhé, zaujímavé rozhovory.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon