Štýl švajčiarskej dámy

Štýl švajčiarskej dámy

Dramatickou reformou prešiel tento dom, kým sa v ňom vytvorilo priestorné a vzdušné prostredie plné prirodzeného svetla a jemných dámskych esencií . Základom výzdoby je biela paleta pre celý dom s malými dotykmi jasných farieb, naviac zvláštne kúzlo vyznieva z kombinácie moderného nábytku so zdedenými kusmi. Keď prvýkrát navštívila švajčiarska návrhárka interiérov Annick a jej manžel Petersen tento dom, bolo pod mrakom a priestory sa zdali byť príliš deprimujúce.

 

Keď sa sem vrátili o tri mesiace neskôr, slnko svietilo a nový majitelia boli nadšení z každého z jeho kúta. Nezaváhali, okamžite sa rozhodli pre kúpu. Záhrada sa zdala byť ideálnou pre hry detí a po zmene dispozície prízemia priestor plne vyhovujúci ich potrebám. Cieľom prestavby bolo zabezpečiť širší priestor, vzdušnú atmosféru, prísun prirodzeného svetla a vyhnať navždy dojem pocitu smútku, ktorý na nich prvý deň doľahol.

 

Pokiaľ ide o interiér, biela je pre štýl Annicky synonymom sviežosti, zvolila ju teda ako dominantnú, ale v kombinácii s farebnými detailmi. Vo svojich čistých prejavoch sa snažila dosiahnuť odraz svetla od stien, závesov, lámp, nábytku, sprevádzaný jemnými dotykmi červenej, pomarančovej, jahodovej alebo slivkovej, námorníckej modrej, šedej, dokonca čiernej. Prostredie je obzvlášť očarujúce a zároveň sofistikované.

Štýl švajčiarskej dámy

 

Moderný nábytok je zmesou prototypov návrhov, ktoré sa zrodili v ateliéri Annicky, s pridanými kusmi sentimentálnych hodnôt k rodine, ako biele plastové stoličky - darček od svojho manžela, klasické modré kreslo z dedičstva, bielizník prarodičov aktualizovaný na bielo. Pozoruhodný je svojou eleganciou aj luster Murano, získaný na výlete do Benátok, ktorý zdobí obývaciu izbu, spálňu a dokonca aj kúpeľňu.

Štýl švajčiarskej dámy

Štýl švajčiarskej dámy

 

Pripravené v spolupráci s dizajnérkou Ildikó Rózsa (www.interiermagazin.com).

Zdroj: Diva.sk

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon