Postavili dokonale ekologickú vyhliadku. Výhľad z nej vyráža dych

Postavili dokonale ekologickú vyhliadku. Výhľad z nej vyráža dych

Architektonické skvosty nemusíte hľadať len vo svetových veľkomestách. Nájdu sa aj vysoko v horách a ponúknuť vám môžu navyše dokonalý výhľad. Len pred pár dňami otvorili dychberúcu vyhliadku Glacier Skywalk v kanadských horách. Na stavbe je úžasné aj to, že je v dokonalom spojení s prírodou.

 

Vyhliadka s názvom Glacier Skywalk sa nachádza v kanadských Skalnatých horách, a to vo výške 280 metrov nad údolím Sunwapta. Okrem toho, že ponúka dokonalý výhľad na hory, Národný park Jasper či Columbijský ľadovec, je aj v dokonalej symbióze s prírodou. Zabezpečuje to materiál, z ktorého je vytvorená. Na projekte sa zúčastnilo viacero kanadských firiem. Všetci pritom museli dbať na surovú krásu divokej prírody a zložitý ekosystém prostredia.

 

Čerpať z prírody a inšpirovať sa ňou – to bola jasná vízia autorov hneď od začiatku. Tento environmentálne prijateľný dizajn predstavili ešte v roku 2011. Porotcovia na World Architecture Festival Award ju ešte v tom istom roku označili za „jednoduchý, elegantný a vysoko emotívny projekt“. Dnes je vyhliadka dokončená a od 1. mája 2014 aj otvorená pre verejnosť.

 

Konštruktéri ukotvili vyhliadku do prírodného kameňa. Celá je vytvorená len z ocele, skla a dreva, a tak je v dokonalej súhre so svojím okolím. Tvorcovia nepoužili dokonca ani žiadne toxické farby a nátery či iné chemické látky, ktoré by narúšali jej naturálny charakter.

 

Pevná konštrukcia vyhliadky je vytvorená z ocele, podlaha a zábradlia sú z priehľadného skla, a tak sa  prechádzka po nej stáva hotovým dobrodružstvom. Originálny projekt ocenila aj kanadská komisia cestovného ruchu. Považujú ho za „architektonické riešenie, ktoré vychádza z krajiny spôsobom, ktorým odzrkadľuje prirodzené prostredie a našu hlboko zakorenenú úctu k nemu“.

 

Video: Glacier Skywalk

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/qFm26c_taUQ"frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Video: Glacier Skywalk – konštrukcia

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/yYtqRFsnuFE"frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Video: Glacier Skywalk – dizajn

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/20vpzBtfnic"frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Foto: Reprofoto Brewster Canada/Youtube

Video: Brewster Canada/Youtube

Diskusia

Podobné články

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
V Novom bývaní budeme hľadať nehnuteľnosti v centre Bratislavy. Za akú cenu vieme nájsť dvojizbový byt?

V Novom bývaní budeme hľadať nehnuteľnosti v centre Bratislavy. Za akú cenu vieme nájsť dvojizbový byt?

Veronika je z Prešova, býva v podnájme v Podunajských Biskupiciach a chcela by pre seba vlastné bývanie. Túži po staromestskom, zrekonštruovanom byte v širšom centre Bratislavy. Predstavuje si jeden a pol izbový, ale ideálne dvojizbový byt. Kúpu nehnuteľnosti vníma aj ako investíciu, keby ho raz chcela predať a ísť do väčšej nehnuteľnosti, nestratí na hodnote. Parkovanie zatiaľ nerieši a ocení, ak sa dostane do centra po svojich. Rozpočet má 250-...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon