Inšpirujte sa: Život v malom dome vás donúti tráviť viac času v prírode

Inšpirujte sa: Život v malom dome vás donúti tráviť viac času v prírode

O živote v miniatúrnych domoch sme vám už písali. Teraz prinášame ďalší dôkaz, že sa to dá a navyše je to skvelý spôsob ako žiť spokojne, bez dlhov a pritom so všetkým potrebným. Inšpirujte sa skromným, ale pritom úžasným životom v malom dome.

Alek Lisefski sa rozhodol zmeniť svoj život a vytvoril The Tiny Project. Nazýva ho pokusom žiť jednoduchšie a uvedomelejšie. Prostredníctvom neho chce dokázať spoločnosti, ako sa dá žiť alternatívne a cenovo dostupne. Spolu so svojou priateľkou a psom totiž žije v malom domčeku, v ktorom však má všetko, čo potrebuje.

Alek je web dizajnér s vášňou pre výtvarné umenie, prírodu a architektúru. Jedného dňa sa rozhodol, že už nechce platiť drahé nájomné a postavil si malý domček, v ktorom žije spolu so svojou priateľkou Anjali a psom. Je vytvorený z prerobeného karavanu, ktorý Alek kúpil za 30 000 dolárov. Má rozmery len 2 x 6 metrov. Navyše je na kolesách, takže si ho majiteľ môže premiestniť kam chce.

Domček je dokonale presvetlený, keďže má až 10 okien. Je v ňom malá kúpelňa s umývadlom a nechýba ani sprchový kút či práčka. Samozrejmosťou je tiež WC. Kuchynka je vybavená sporákom i chladničkou. Alek používa vysoko efektívne LED žiarovky.

Inšpirujte sa: Život v malom dome vás donúti tráviť viac času v prírode

The Tiny Project je projektom na vytvorenie malého domčeka, ktorý vás donúti žiť jednoduchšie, organizovanejšie a efektívnejšie, hovorí Alek. Nenájdete v ňom totiž priestor na hromadenie zbytočných vecí ani miesta, kde by ste sa schovali pred svetom. Jeho obyvatelia sú preto nútení tráviť viac času vonku, v prírode. Majiteľ verí, že to prospeje fyzickému zdraviu aj medziľudským vzťahom.

Inšpirujte sa: Život v malom dome vás donúti tráviť viac času v prírode

Aj keď to by nemuselo každému vyhovovať, minidomček má aj jednu nespornú výhodu. Je ňou značná úspora finančných prostriedkov. Nemusíte platiť drahé nájomné a zostane vám tak viac peňazí na vaše záľuby, cestovanie a voľný čas.

Inšpirujte sa: Život v malom dome vás donúti tráviť viac času v prírodeInšpirujte sa: Život v malom dome vás donúti tráviť viac času v prírodeInšpirujte sa: Život v malom dome vás donúti tráviť viac času v prírodeInšpirujte sa: Život v malom dome vás donúti tráviť viac času v prírodeInšpirujte sa: Život v malom dome vás donúti tráviť viac času v prírodeInšpirujte sa: Život v malom dome vás donúti tráviť viac času v prírodeInšpirujte sa: Život v malom dome vás donúti tráviť viac času v prírodeInšpirujte sa: Život v malom dome vás donúti tráviť viac času v prírodeInšpirujte sa: Život v malom dome vás donúti tráviť viac času v prírode

Zdroj: Nehnutelnosti.sk, tiny-project.com

Foto: Alek Lisefski, tiny-project.com

Diskusia

Podobné články

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Spojenie kuchyne s obývačkou je veľmi častým riešením, ktorý v posledných rokoch získal veľkú popularitu. Tento koncept prináša so sebou množstvo výhod a možností, ale aj niekoľko úskalí, ktoré je potrebné zvážiť pri plánovaní a realizácii takéhoto priestoru. Prečítajte si inšpirácie a rady od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Dedenie nehnuteľnosti - ako prebieha dedičské konanie

Dedenie nehnuteľnosti - ako prebieha dedičské konanie

Dedenie patrí k najčastejším spôsobom nadobudnutia nehnuteľnosti. Dedič ju môže po smrti zosnulého vlastníka získať dvoma spôsobmi. Možnosti získania nehnuteľnosti a jej prevodu do osobného vlastníctva na základe výsledkov dedičského konania určuje platná legislatíva. Jej aktuálne znenie stanovuje dedičom aj povinnosti vyplývajúce z nadobudnutia majetku.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon