Monštrum sídli na najlepšej adrese

Monštrum sídli na najlepšej adrese

Toto je vraj tá najlepšia adresa na svete: Temža č. 1. A čo je na nej také úžasné? Asi to, že sa jedná o pevnosť umiestnenú priamo pri delte rieky Temža v Anglicku. Aj keď zatiaľ vyzerá ako monštrum, môže z nej byť čoskoro bývanie snov. Momentálne je na predaj. Cena je však závratná.

 Stará vojenská pevnosť zvaná Grain Tower Battery bola postavená v roku 1855 a slúžila pre námornú obranu. Nachádza sa približne 1 kilometer od Isle of Grain. Roky bola opustená a nepoužívaná, no teraz sa dostáva znova do kurzu. Je na predaj za 500 000 libier (cca 630 000 eur). To však nie je všetko. Ak sa niekto rozhodne, že táto polorozpadnutá pevnosť stojí za to, zaplatí ešte približne 1 000 000 libier (1 250 000 eur) za jej opravy a rekonštrukciu.

 

Zlý prístup, no dokonalé súkromie

 Svojmu novému majiteľovi ponúka pevnosť skutočne originálny výhľad a 100-percentné súkromie, keďže navôkol, okrem rýb, naozaj nikto nebýva. Na druhej strane sú s vežou a prípadným bývaním v nej spojené značné nevýhody. Najväčším problémom je zrejme to, že dostať sa do nej po súši je možné len počas odlivu. Počas vysokého prílivu, je veža prístupná len ťažko, možno sa do nej dostať len loďou alebo vrtuľníkom.

 

Majiteľ mal veľké plány

 Pred desiatimi rokmi budovu od kráľovskej rodiny kúpil staviteľ Simon Cooper a chcel ju pretvoriť na bývanie snov. Vypracoval plány, ktoré ukazujú, ako by táto budova mohla vyzerať po rekonštrukciu. Realitní makléri ju opisujú ako perfektný dom pre mestského chlapca, ktorý sa chce voziť na motorom člne. Cooper ju zas vidí ako súčasť lodného prístavu a centrum vodných a outdoorových športov. Jeho plány tiež obsahujú návrh nočného klubu či reštaurácie.

 Realitný agent Nigel Day na margo pevnosti povedal: „Nebudem vám klamať, je to absolútne monštrum.“ A čo hovoríte vy? Brali by ste niečo podobné?

 

Zdroj: Nehnutelnosti.sk, dailymail.co.uk, theguardian.com

Foto: Dreamstime.com

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon