Potrebujete upratať obývačku? Tieto veci vyhoďte!

Potrebujete upratať obývačku? Tieto veci vyhoďte!

V mnohých domoch je obývačka miestom, kde trávime najviac času. Zabávame sa tam s priateľmi, hráme sa s deťmi, pozeráme televíziu a mnohí tam aj jedávajú. To všetko sú tie najlepšie predpoklady, aby sa z našej obývačky stalo skladisko zbytočných vecí. Ak ju chcete skutočne vyčistiť, niektorých vecí a návykov by ste sa mali zbaviť.

 „V obývacej izbe by mal byť pokojný priestor, a preto je dôležité zbaviť sa vecí, ktoré nepotrebujete,“ uviedla Vicky Silverthorne, zakladateľka odbornej spoločnosti na elimináciu zbytočných vecí pre Huffington Post.

 „Vaša obývacia izba je pravdepodobne najnavštevovanejšou miestnosťou vo vašej domácnosti. A – najmä ak máte deti – je to len otázka času, než sa veci začnú hromadiť,“ myslí si interiérová dizajnérka Rebecca Tucker. Dodala, že prvým krokom je odstránenie všetkých prebytočných položiek, medzi ktoré patria aj knihy, ozdoby či dokonca nábytok alebo rastliny.

 Odporúča voliť praktický nábytok, kde uložíte všetko, čo potrebujete a nebude to pritom pôsobiť ako sklad. Môžete napríklad zvoliť konferenčný stolík, ktorý má aj úložný priestor. Namiesto fotiek a obrazov na stenách si zvoľte estetické košíky, ktoré poskytnú ďalší úložný priestor.

 Tohto sa zbavte!

  • Staré noviny a časopisy – recyklujte a nedovoľte starým novinám a magazínom, aby sa vám doma hromadili. Podľa Rebeccy Tuckerovej im bude lepšie v pivnici, podkroví alebo v koši, ale určite nie v obývačke.
  • Hračky – v domácnostiach s deťmi všade narazíte na hračky rozťahané po celom dome. A to je normálne. Keď však deti uložíte spať, odložte aj ich hračky. Pomôže vám to lepšie zreleaxovať po náročnom dni.
  • Kopy prádla – v obývačke sa určite budete cítiť lepšie, keď v nej nebudete hromadiť kopy prádla. Všetky veci totiž majú v domácnosti svoje miesto a prádlo do obývačky nepatrí.
  • Prebytočný nábytok – zbytočný nábytok poskytuje aj priestor pre zbytočné hromadenie nepotrebných vecí. Pri výbere nábytku do obývačky preto rozmýšľajte viac prakticky a zamerajte sa na vytvorenie úložného priestoru, pre veci ktoré skutočne potrebujete.
  • Administratíva – korešpondencia, faktúry, papiere... to všetko sa už dnes dá väčšinou riešiť aj elektronicky. Nielenže sa zbavíte nepotrebných papierov, ale navyše budete aj chrániť naše lesy.
  • Obaly z jedla – určite nebude pôsobiť esteticky ani vy sa zrejme nebudete cítiť príjemne, ak sa vám budú v obývačke hromadiť škatule od pizze či fľašky od nápojov. Vyhoďte ich hneď po konzumácii.
  • Neporiadok zo stola – nerobte si z konferenčného stolíka skladisko. Keď sa vám tam povaľuje množstvo vecí, nepôsobí to dobre. Skúste si tam vytvoriť priestor, kde budete odkladať svoj mobil a ostatné drobnosti, ktoré denne používate.
  • Kabáty a tašky – dávajte si pozor, aby sa vám po obývačke nepovaľovali kabáty a kabelky. Skúste si osvojiť návyk, že po príchode domov odložíte tieto veci rovno do šatníka, nie do obývačky.
  • Káble – estetické ani praktické nie je, ak máte na zemi množstvo zamotaných káblov. Káble od nabíjačiek, či notebookov, ktoré práve nepoužívate, radšej odpojte a odložte.
  • Zvädnuté kvety – kvety môžu byť zaujímavým a príjemným doplnkom v každej domácnosti. Ak sú však zvädnuté a vyschnuté, nepôsobia dobre. Takéto rastliny radšej vyhoďte.
  • Obaly na CD a DVD – dnes už nie je potrebné mať každé CD alebo DVD vo vlastnom veľkom plastovom obale. Kúpte si radšej jeden organizér, kde si ich všetky uskladníte jednoducho a úsporne.

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Foto: Dreamstime.com

Diskusia

Podobné články

6 trendy nápadov, ako prevzdušniť malú obývaciu izbu

6 trendy nápadov, ako prevzdušniť malú obývaciu izbu

Súčasný trend kompaktnejších bytov aj domov s nižšou metrážou so sebou prináša výzvy pri výbere nábytku a dekorácií. Veľké dekoratívne kusy nábytku striedajú tie kompaktnejšie s maximálnym dôrazom na funkčnosť a minimalistickú estetiku. Dizajnéri navyše každý rok prichádzajú s novými nápadmi na efektívnejšie využitie, možnosti rozkladania aj kombináciu funkcií hneď niekoľkých kusov nábytku do jedného. Pri zariaďovaní obývacej izby sa zamerajte na...
Jedálenský stôl – pár tipov, ako si vybrať ten najlepší

Jedálenský stôl – pár tipov, ako si vybrať ten najlepší

V miestnosti, v ktorej jeme, či už raňajkujeme, obedujeme, alebo večeriame, strávime naozaj veľa času. Začíname rannou kávou a raňajkami a cez deň, alebo po práci si stihneme spraviť chvíľu kľudu na poobedné jedlo. Večerné občerstvenie niekedy sprevádza pohár vína s priateľmi a možno dlhé, zaujímavé rozhovory.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon