Najdrahší dom na svete: Naozajstný luxus?

Najdrahší dom na svete: Naozajstný luxus?

Rebríček najdrahších domov dlhodobo vedie dom Antilia v indickom Bombaji. Inak tomu nie je ani v tomto roku. Miliardové sídlo v sebe ukrýva skutočný luxus.

Majiteľom tohto bohatstva je Mukesh Ambani, obchodný magnát a zrejme najbohatší muž Indie, ktorého hodnotu majetku odhadujú na približne 22 miliárd dolárov. Cena luxusnej rezidencie je viac ako 1 miliarda dolárov, aj keď oficiálne sa hovorilo o cene „len“ 50 – 70 miliónov dolárov. Pomenovanie Antilia získala podľa názvu bájneho ostrova v Atlantickom oceáne.

Budovu navrhli architekti z chicagskej spoločnosti Perkins + Will, jej  výstavbu mala na starosti austrálska spoločnosť Leighton Holdings. Konštrukčné práce začali v roku 2002, budova bola dokončená v roku 2010. Rodina sa do domu nasťahovala až v roku 2012.

Luxusné sídlo vyvoláva rozporuplné reakcie medzi miestnymi obyvateľmi. Niektorí ho považujú za pýchu, iní zas hovoria o hanebnosti v krajine, kde mnoho detí hladuje. Niektoré médiá uvádzali, že sa nachádza priamo medzi slumami, nie je to však pravda. Výšková budova je zasadená do Altamount Road – jednej z najdrahších ulíc sveta.

 

V dome naozaj nič nechýba

Tento obytný komplex má celkovo 27 poschodí. Nie je to však v porovnaní s výškou budovy veľa. Do približne 170 metrovej stavby by sa totiž zmestilo až 40 poschodí, avšak niektoré poschodia majú veľmi vysoké stropy. Starostlivosť o rezidenciu zamestnáva až 600 ľudí. Obytná plocha je 37 000 metrov štvorcových. Nechýbajú v nej skutočne luxusné materiály, ako vzácne drevo, mramor, perleť, či krištáľ.

Antilia má garáž, do ktorej sa zmestí až 168 áut a na streche má tri pristávacie plochy. Vo vstupnej hale má majiteľ k dispozícii 9 výťahov. Obytné priestory sa nachádzajú na vrchných poschodiach, aby v nich bolo dostatok slnečného svetla. Apartmán pre hostí, divadelná či tanečná sála, wellness a záhrady na terasách... aj toto všetko sa nachádza v Antilii.

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk, Forbes, Business Insider, Vanity Fair

Foto: Reprofoto | Youtube.com

Video: Youtube.com

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon