Výber toho naj! Toto sú najkrajšie minidomy

Výber toho naj! Toto sú najkrajšie minidomy

V poslednom období sa do povedomia čoraz častejšie dostávajú domy, ktoré prekvapujú svojou rozlohou. Nie však v tom, že by boli obrovské, práve naopak. Čoraz populárnejšie sa stávajú minidomy. Sú veľmi nápadité a originálne. Na chuť im prišli architekti vo svete a čoraz populárnejšie sa stávajú aj na Slovenku. V minulosti sme vám priniesli už niekoľko ukážok toho, že bývať v maličkej nehnuteľnosti sa naozaj oplatí. Pozrite si výber tých najlepších.

 Diogene

Azda najmenší domček na svete pochádza z rúk architekta Renzo Piano. Dom je jasným príkladom toho, že aj na malej ploche sa dá vytvoriť veľmi zaujímavý obytný priestor. Obytná plocha domčeka má dva metre štvorcové, ale aj napriek tomu ponúka dostatok priestoru, aby sa tu zmestilo všetko potrebné. Kabína je vyrobená z dreva a exteriér je potiahnutý hliníkovým zložením. Zmestilo sa tu všetko, čo človek k životu potrebuje. Vnútro je vybavené rozkladacou posteľou, ktorá je položená pod oknom. V domčeku je sprchovací kút, WC, ale aj malá kuchynka.

Nízkoenergetický dom v Rakúsku

Výber toho naj! Toto sú najkrajšie minidomy

Dom sa nachádza na okraji malej dedinky a má nádherný výhľad na les. Navyše je navrhnutý tak, aby pôsobil, že sa vznáša na mierne svahovitom pozemku. Jadrom domu je dvojúrovňové átrium, okolo ktorého je veľmi zaujímavým spôsobom vyriešená dispozícia obytného podlažia. Vďaka tomuto átriu je celý priestor veľmi slnečný a ponúka dokonalý výhľad na vnútorný strom, ale aj neďaleký les.

Domček vo vintage štýle

Výber toho naj! Toto sú najkrajšie minidomy

Vintage štýl sa stáva čoraz populárnejší a to nielen v obliekaní ale i v bytových doplnkoch. Každý človek potrebuje svoj priestor, v ktorom sa bude cítiť dobre. Táto svätyňa pohody už na prvý pohľad vyzerá ako domov lesnej víly, ktorej prácou je lietať pomedzi stromy, zbierať jahody a sušiť hríby. Avšak víla v nej nebýva. V malej chatke trávi čas útla blondína so svojimi psími miláčikmi. Nachádza v nej pokoj a oddych od každodennej reality. 

Minidomčeky ako z rozprávky

Výber toho naj! Toto sú najkrajšie minidomy

 

Aj vy patríte k nadšencom, ktorí túžia po dobrodružstve a dajú sa nahovoriť takmer na čokoľvek? V tom prípade máme pre vás jeden tip. Bývanie v krásnych a najmä netradičných domčekoch. Catawba Falls je miesto v Severnej Karolíne, ktoré je obklopené nádhernou, takmer nepoškvrnenou prírodou. Táto oblasť je veľmi vhodná pre turistov a ľudí, ktorí majú radi pokoj  a radi si vychutnávajú prírodné krásy. Okrem  nádhernej prírody sa tu však nachádza ešte jedna zaujímavosť. Dá sa tu ubytovať vo veľmi zaujímavých domčekoch, ktoré pripomínajú miesta, kde bývajú rozprávkové bytosti.

Lacný minidom

Výber toho naj! Toto sú najkrajšie minidomy

Miniatúrne domy sú piesňou budúcnosti. Šetrné. Ekonomické. A stále štýlové. Ak patríte k ľuďom, ktorí majú už dosť veľkých prepychových bytov či domov a chceli by ste sa uskromniť, máme pre vás jeden návrh, ktorý vás rozhodne očarí. Tento maličký a útulný domček patrí mladej architektke Macy Millerovej.  Macy je príkladom toho, že ak má človek super nápad a niečo si veľmi praje, tak to aj dosiahne. Mladá architektka si zaumienila, že si postaví dom, ktorý bude maličký útulný a hlavne lacný. Jej dom stál neuveriteľných 12 000 dolárov (9500 eur). Napriek malej ploche, za výhodnú cenu poskytuje všetko, čo potrebujete pre spokojné a pohodlné bývanie.

Zdroj: Nehnutelnosti.sk

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon