Ukáž, kde bývaš, a ja ti poviem, kto si!

Ukáž, kde bývaš, a ja ti poviem, kto si!

Parafrázovanie známeho úslovia na bývanie je naozaj na mieste. Skúste si v mysli vybaviť rôzne stavby určené na  bývanie a nepochybne si viete predstaviť komu patria a kto tam asi býva.

 Ešte zaujímavejší je historický pohľad na  stavby či priestory na bývanie. Len si spomeňte, kde všade ľudia bývali a bývajú...ja som narátal vyše 50 variant, ale určite to nie j všetko.

Jaskynný človek má dokonca aj pomenovanie podľa miesta kde bývala celá jeho rozvetvená rodina. A máme tu aj jeho súčasnú verziu -  človek panelákový, či ako vravieval známy český politik, obývajúci „králikárny“. Ľudské obydlia prešli a prechádzajú výraznými zmenami.

Iný pohľad na bývanie

Marketingová teória pozná výraz „jadro produktu“. Tento pojem špecifikuje, na čo je produkt určený a akú základnú ľudskú potrebu uspokojuje. Potraviny napríklad uspokojujú základnú ľudskú potrebu jesť a piť. Teda na mieste je otázka, akú ľudskú potrebu či potreby v súčasnosti  vlastne uspokojuje priestor na bývanie? Určite by sme našli niekoľko spoločných základných potrieb a ďalej je to už zložitejšie, lebo sú aj špecifické potreby vlastné jednotlivcovi.

Koľko máme financií?

Pri výbere bývania hrá samozrejme veľkú úlohu otázka finančných možností adeptov na nové bývanie. Nepochybne iné možnosti v bývaní má priemerne zarábajúca rodina s deťmi a iné  rodina úspešného veľkopodnikateľa. No a úplne iné starosti má človek bez domova, teda bezdomovec.

Teda naša rada, ako si vybrať to správne bývanie znie:

Dobre si rozvážte,  aké potreby (základné a špecifické) ma v plynutí času uspokojovať vaše nové bývanie. A myslite najmä na slovo uspokojovať.

Len vtedy, ak budete spokojný a splnia sa vám vaše predstavy, môžete zo svojho bývania vytvoriť šťastný domov. Aj vo farebnom a bláznivom dome - ak máte radi farebný a bláznivý život. 

Ukáž, kde bývaš, a ja ti poviem, kto si!     

Pojmy nad ktorými sa oplatí zamyslieť

-       Kompletná občianska vybavenosť

-       Milé bývanie pre rodinu s deťmi 

-       Dobré dispozičné  riešenie,  parkovacie miesto v cene

-       Lokalita

 

Zdroj: milestones.sk

Fotografie: dreamstine.com. Foto farebného domu: nehnutelnosti.sk | © katwise.com

Diskusia

Podobné články

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
V Novom bývaní budeme hľadať nehnuteľnosti v centre Bratislavy. Za akú cenu vieme nájsť dvojizbový byt?

V Novom bývaní budeme hľadať nehnuteľnosti v centre Bratislavy. Za akú cenu vieme nájsť dvojizbový byt?

Veronika je z Prešova, býva v podnájme v Podunajských Biskupiciach a chcela by pre seba vlastné bývanie. Túži po staromestskom, zrekonštruovanom byte v širšom centre Bratislavy. Predstavuje si jeden a pol izbový, ale ideálne dvojizbový byt. Kúpu nehnuteľnosti vníma aj ako investíciu, keby ho raz chcela predať a ísť do väčšej nehnuteľnosti, nestratí na hodnote. Parkovanie zatiaľ nerieši a ocení, ak sa dostane do centra po svojich. Rozpočet má 250-...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon