Ekokapsula: Ekologické bývanie slovenských architektov dobýva svet

Ekokapsula: Ekologické bývanie slovenských architektov dobýva svet

Bývanie nízkoenergeticky a v malom bolo možno donedávna hudbou budúcnosti, no dnes je už realitou. Poznáte Ekokapsule?

Slovenskí architekti Nice Architects sa k stavbe Ekokapsule dostali na základe architektonickej súťaže, v ktorej mali za úlohu vytvoriť bývanie pre umelcov. Napriek tomu, že nevyhrali prvé miesto, záujem o ich projekt bol tak veľký, že sa rozhodli bývanie budúcnosti preniesť do reálneho sveta a z jedného prototypu dnes máme až 50 kusov.

Limitovaná edícia Ekokapsulí slúži na dlhodobé bývanie v malom, ekologickom, inteligentnom a funkčnom minidome na kolesách. Energeticky samostatná jednotka s rozmermi len 8 m2 je kompletne vybavená a poskytuje bývanie pre dve osoby. Vďaka kompaktným rozmerom môžete Ekokapsulu zapojiť za automobil a premiestniť kamkoľvek potrebujete.

Jednu z 50 Ekokapsulí si môžete objednať po prihlásení priamo na webe spoločnosti. Cena Ecocapsule je 79 900 €, pričom bude prispôsobená vašim individuálnym požiadavkám. Ekobývanie je k dispozícií aj v lacnejších variantoch, ktoré prídu na trh o čosi neskôr a bude potrebné si tak na ne ešte chvíľu počkať. Zdá sa, že budúcnosť bývania práve dorazila. Pozrite si virtuálnu prehliadku Ekokapsule!

 Zdroj:

Text: Nehnutelnosti.sk, Tomáš Žáček, ecocapsule.sk

Foto: ecocapsule.sk

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon