Takýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusne

Takýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusne

Zo starého vytvoriť nové môže byť veľkou výzvou. Tu je však príklad vydarenej rekonštrukcie.

Projekt tohto jednopodlažného a minimalistického rodinného domu bol navrhnutý pre starší pár, ktorý sa chystá na dôchodok. V kalifornskom meste San José, v časti Menlo Park sa práve preto rozprestiera skutočne zaujímavý a moderný dom, ktorý je svojou jednoduchosťou a otvorenosťou vhodný poskytnúť príjemné prostredie celej rodine.

Nízkopodlažná nehnuteľnosť, dnes už v modernom štýle, je postavená ako prístavba k ranču z polovice minulého storočia. Prepojená transparentnou chodbou poskytuje prístup priamo do jadra domu. Vďaka svojej otvorenosti je veľmi ľahký prístup do záhrady zo spálne aj kuchyne. Krásne spojenie dreva a betónu dávajú tejto nehnuteľnosti výnimočný štýl, ktorý je moderný a zároveň prináša teplo domova.

Pôvodná stavba mala dve spálne a kúpeľňu, ktorá bola zachovaná, no niektoré časti domu prešli rekonštrukciou. Malé okno v spálni bolo nahradené oceľovým arkierom, veranda bola rozšírená a pripojená k príjazdovej ceste, ktorú priamo prepája s prístreškom na auto, krb a komín dnes tiež majú nový šat. Minimalistické detaily, jednoduché materiály a drevo sú dnes kľúčom ku krásnemu bývaniu.

Takýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusneTakýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusneTakýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusneTakýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusne

Takýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusneTakýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusneTakýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusneTakýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusneTakýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusneTakýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusneTakýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusneTakýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusneTakýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusne

Takýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusneTakýto dôchodok nečakali ani vo sne! Vďaka prerábke si dnes starí rodičia žijú luxusne

Zdroj:

Text: Nehnuteľnosti.sk

Foto: terryandterryarchitecture.com

Diskusia

Podobné články

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Dobre navrhnúť detskú izbu tak, aby tam bol priestor na učenie sa, hru a spánok, chce určite skúsenosti a dobrý cit pre priestor. Obzvlášť tvrdý oriešok to býva, keď ide o menšiu detskú izbu. Nič ale nie je nemožné. Prečítajte si tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon