Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!

Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!

V čase, keď sú moderné najmä novopostavené bungalovy, môže byť pre niekoho ťažké predstaviť si bývanie v storočnej drevenici. No predsa je to možné a dokonca aj štýlové. 

Drevená stodola sa pozerá na protiľahlý, bielo omietnutý kamenný kostol v meste Reckingen už 100 rokov. Mestské sídlo v švajčiarskom údolí je charakteristické úzkymi tmavými drevenými domami. S úzkymi uličkami medzi nimi a samostatne oddelenými stodolami. Kamenné, či tehlové domy by ste tu hľadali takmer márne.

Nosná konštrukcia budovy bola udržiavaná a zachovaná, takisto aj vonkajšia fasáda. Nápad rekonštrukcie však musel byť dobre premyslený, pretože stodola patrí medzi historickú štruktúru mesta a chránené pamiatky. Vnútri tak začal rásť rekreačný domček, ktorý je doslova obalený starou stodolou. Architektom sa podarilo zaujímavo prepojiť staré a nové prvky tohto netradičného bývania. Veľa svetlého dreva, ktoré ostro konstrastuje s tmavou fasádou, krásne výhľady na hory a veľa svetla z tohto domu spravili čarovné miesto. Všetky drevené povrchy v dome sú neošetrené a vystavené prirodzenému vplyvu prostredia a opotrebovania.

Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!

Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!

Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!0Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!

A takto to v stodole vyzeralo pred rekonštrukciou:

Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!Storočná stodola ukrýva vnútri prekvapivé tajomstvo!

Zdroj:

Text: Nehnuteľnosti.sk, http://www.cb-arch.ch/index.php?/project/casa-c/

Foto: José Hevia

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon