Takto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedení

Takto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedení

Hoci v súčasnej dobe prevláda trend moderného urbanistického dizajnu, najmä s prvkami škandinávskej jednoduchosti, naša tradičná slovenská architektúra taktiež nie je na zahodenie.

Slovenskí dizajnéri TOLICCI sa venujú tvorbe vizualizácií interiérového dizajnu v nehnuteľnostiach na Slovensku. Dvojpodlažný rodinný dom s rozlohou 300 m2 dostal do svojho interiéru skutočne netradičnú kombináciu. Prvky, ktoré sme kedysi mohli vidieť v slovenskej ľudovej architektúre, sa dnes objavujú v celkom inom svetle, doplnené o moderné a dizajnérske skvosty. 

Takto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedení

V interiéri domu je najvýraznejším prvkom drevo, ktoré môžeme vidieť ako doplnok snehobieleho interiéru, s ktorým ostro kontrastuje. Dominantou je nádherný strop z drevených trámov, patriaci medzi prvky ľudovej architektúry, ktorú sme mohli vidieť v dreveniciach. Ten je doplnený o dizajnové svietidlá, ktoré dávajú celému interiéru osobitý ráz. Obývačka spojená s kuchyňou, ktorej dominuje "ostrovček", je zariadená v minimalistickom štýle, ktorý však pôsobí veľmi útulne. Celý interiér dopĺňajú zlaté detaily, ktoré sú charakteristickou črtou pre prácu dizajnérov TOLICCI.

Takto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedeníTakto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedeníTakto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedeníTakto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedeníTakto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedeníTakto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedeníTakto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedení

Moderná kúpeľňa tiež obsahuje podobné prvky, aké môžeme vidieť v celom dome. Kombinácia dreva, bielej, zlatej a prírodných prvkov je v kúpeľni veľmi príjemná. Okrem iného je v nej vytvorený zaujímavý prvok, ktorým je "chodníček" z okrúhliakov. 

Horné poschodie obsahuje otvorený priestor, ktorý pôsobí ako chillout zóna. Okolo nej sú moderne zariadené, priestranné spálne, ktorým dominujú zemité farby. Krása jednoduchosti vytvára pohodlie domova, ktoré je ako stvorené pre oddych po pracovných dňoch a príjemné trávenie víkendov s rodinou.

 Takto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedeníTakto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedeníTakto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedeníTakto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedeníTakto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedeníTakto vyzerá tradičná slovenská architektúra v modernom prevedení

Zdroj:

Text: Nehnuteľnosti.sk

Foto: TOLICCI

Diskusia

Podobné články

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Spojenie kuchyne s obývačkou je veľmi častým riešením, ktorý v posledných rokoch získal veľkú popularitu. Tento koncept prináša so sebou množstvo výhod a možností, ale aj niekoľko úskalí, ktoré je potrebné zvážiť pri plánovaní a realizácii takéhoto priestoru. Prečítajte si inšpirácie a rady od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon