Študenti postavili dom len za 20 000 $. Interiér vás naozaj prekvapí!

Študenti postavili dom len za 20 000 $. Interiér vás naozaj prekvapí!

Kvalitný dizajn a cenová dostupnosť sa nemusia navzájom vylučovať, ale práve naopak. Za nízke ceny je možné vyrobiť naozaj kvalitné bývanie.

To nám dokázali aj študenti architektúry na Aubrun University, ktorí vytvorili nízkonákladové bývanie pre chudobnejších vidiečanov, ktorí si nemohli dovoliť vlastné bývanie. Projekt 20K v prvom rade dal možnosť študentom realizovať skutočný projekt a mať reálnu prax. V druhom rade dal príležitosť na komfortné a hlavne vlastné bývanie ľuďom žijúcim v sociálnych zariadeniach.

Bývanie nemusí byť drahá záležitosť

Rural Studio, ako program pre študentov architektúry, začalo vytvárať výskumný projekt, ktorý je v súčasnosti plánovaný na masovú výrobu. Cena jedného domu je len 20 000 $ (približne 18 375 €). Doposiaľ bolo vyrobených 17 prototypov, ktoré zahŕňajú jedno alebo dvojspálňové modely s kúpeľňou, kuchyňou a rozmerom do 51 m2. Obklady z vlnitého plechu a dreva, pasívne vykurovanie a chladenie spolu s unikátnym a moderným dizajnom spravili z týchto nízkoenergetických domov naozaj zaujímavé bývanie. Vyvýšené domy na pilieroch sa už teraz testujú v teréne, aby boli dostupné špecifikácie pre ďalšie stavby v podobnej klíme a regiónoch. 

Študenti postavili dom len za 20 000 $. Interiér vás naozaj prekvapí!Študenti postavili dom len za 20 000 $. Interiér vás naozaj prekvapí!Študenti postavili dom len za 20 000 $. Interiér vás naozaj prekvapí!Študenti postavili dom len za 20 000 $. Interiér vás naozaj prekvapí!Študenti postavili dom len za 20 000 $. Interiér vás naozaj prekvapí!Študenti postavili dom len za 20 000 $. Interiér vás naozaj prekvapí!Študenti postavili dom len za 20 000 $. Interiér vás naozaj prekvapí!Študenti postavili dom len za 20 000 $. Interiér vás naozaj prekvapí!

Zdroj:

Text: Nehnuteľnosti.sk, ruralstudio.org

Foto: ruralstudio.org

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon