Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!

Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!

Renovácia zubom času poznačenej kaplnky vás skutočne prekvapí.

Bola v dezolátnom stave

Ponorená do krajiny, uzurpujúca si všetku pozornosť okolia si priam pýtala, aby jej niekto dal druhú šancu. Našťastie, našli sa architekti, ktorí sa rozhodli túto výzvu prijať. Konkrétne švajčiarski architekti z Evolution Design. Cieľom celého ich projektu bolo prinavrátiť život tomuto krásnemu objektu. Kaplnka sa nachádza na kopci, v lone malebnej anglickej prírody. Dlhé roky bola opustená a vystavená poveternostným vplyvom, čo sa na nej značne podpísalo. Pred rekonštrukciou bola v dezolátnom stave.

Zachovať čo najviac pôvodného

Aj keď to nebolo ľahké, architekti sa snažili zachovať čo najviac pôvodných prvkov a štruktúr. Výsledkom ich snahy je moderný a štýlový interiér, v ktorom si miesto našla aj história. Dominantou sú krásne gotické klenuté okná, ktoré elegantne rámujú krásny výhľad. Priestor krásne napĺňajú svetlom. Najmä jedáleň je vďaka nim otvorená a jasná. Kaplnka má štyri spálne, plne vybavenú kuchyňu, priestrannú obývaciu izbu. Jej srdcom je hlavná sála.

Moderný štýl po boku histórie

Interiér je zariadený moderne, no príjemne poznačený tradičným jazykom, ktorý krásne dopĺňa historický charakter kaplnky. Materiály, nábytok, povrchové úpravy, celkový dizajn volili s ohľadom na tradície. Kuchynská linka bola štylizovaná tak, aby navodila domácku atmosféru vidieka. Krovy majú krásnu prírodnú povrchovú úpravu.

Slúži na rekreáciu

Kaplnka slúži ako rekreačná chata. Môže ju využiť ktokoľvek, kto má chuť byť sám s prírodou. Kaplnka ponúka dokonalý pokoj a ticho. Je ideálnym miestom na rozjímanie, miestom, kde sa človek sám môže vnoriť do krajiny.

Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!

Pred renováciou:

Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!

Po renovácii:

Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!Zničenej kaplnke z 19. storočia vdýchli život. Teraz je z nej nádherné bývanie!

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk, Evolution Design Ltd. 

Diskusia

Podobné články

6 trendy nápadov, ako prevzdušniť malú obývaciu izbu

6 trendy nápadov, ako prevzdušniť malú obývaciu izbu

Súčasný trend kompaktnejších bytov aj domov s nižšou metrážou so sebou prináša výzvy pri výbere nábytku a dekorácií. Veľké dekoratívne kusy nábytku striedajú tie kompaktnejšie s maximálnym dôrazom na funkčnosť a minimalistickú estetiku. Dizajnéri navyše každý rok prichádzajú s novými nápadmi na efektívnejšie využitie, možnosti rozkladania aj kombináciu funkcií hneď niekoľkých kusov nábytku do jedného. Pri zariaďovaní obývacej izby sa zamerajte na...
Jedálenský stôl – pár tipov, ako si vybrať ten najlepší

Jedálenský stôl – pár tipov, ako si vybrať ten najlepší

V miestnosti, v ktorej jeme, či už raňajkujeme, obedujeme, alebo večeriame, strávime naozaj veľa času. Začíname rannou kávou a raňajkami a cez deň, alebo po práci si stihneme spraviť chvíľu kľudu na poobedné jedlo. Večerné občerstvenie niekedy sprevádza pohár vína s priateľmi a možno dlhé, zaujímavé rozhovory.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon