Plánujete kúpu, predaj, prenájom? Nebojte sa inzerovať a predať online

Plánujete kúpu, predaj, prenájom? Nebojte sa inzerovať a predať online

Plánujete kúpu, predaj, prenájom? Teraz je ten správny čas inzerovať online. Neviete ako? Pomôžeme vám. 

Vlastníctvo a tak i túžba po nehnuteľnosti  za účelom podnikania alebo bývania je zodpovedným rozhodnutím. Na začiatku príde impulz a hoci možno nie vždy vieme, ako konkrétne naše rozhodnutie bude vyzerať, jednoducho chceme. Chceme si kúpiť, predať alebo prenajať priestor, majetok, či sen. 

Predáme - prenajmeme - Kúpime? 

Rozhodnúť sa je ťažké, ale keď to príde, máme hneď niekoľko možností. Zveríme svoje rozhodnutie do rúk odborníkov v realitách alebo sa s ním popasujeme sami? Jedno či druhé má svoje plusy aj mínusy.

Čo znamená ponúknuť nehnuteľnosť alebo zadať dopyt po nehnuteľnosti online sa môže zdať jasným, ale nie všetci o tejto ľahko dostupnej možnosti vieme. Inzerovať na online portáli môžete ako súkromná osoba alebo firma. Pridanie inzerátu netrvá dlho, ale vyžaduje starostlivý prístup a podanie jasných, základných informácii a fotografií, ktoré sú pre kupujúcich alebo tzv. "obzeračov" zaujímavé. Môžu premeniť ich "obzerací" záujem o vašu nehnuteľnosť na reálny ihneď, alebo neskôr. Preto pridanie inzerátu a jeho obsah netreba podceniť už hneď na začiatku.

Ako má dobrý inzerát vyzerať? 

Nepodceňujte nadpis, v ktorom charakterizujete, čo konkrétne ponúkate alebo hľadáte. Predávate zariadenú novostavbu s krásnou zimnou záhradou? Napíšte to - nebojte sa pochváliť slovne. Pozor, nepreháňajte zbytočne. Príliš veľa superlatívov môže byť skôr na škodu. Hľadáte kanceláriu? Nebojte sa odfotiť svoj kolektív alebo predstavu ako priestor, kde budete pracovať má vyzerať.  Aj inzerát, ktorý je zameraný na dopyt po prenájme, či kúpe nehnuteľnosti, si zaslúži využiť všetok dostupný potenciál ponuky inzerátu.

Ponúkate nehnuteľnosť na predaj či prenájom?

✔ Uveďte podstatné informácie: počet miestností - ich vybavenosť, technickú vybavenosť nehnuteľnosti, občiansku vybavenosť nehnuteľnosti. Nezabudnite na špecifikáciu prístupovej cesty, krátky popis okolia a možností, ktoré napríklad v prípade rodinného domu ideálneho pre rodinu s malými deťmi, môžu byť zaujímavé. To, že definujete v popise pre koho je vaša nehnuteľnosť ideálnou voľbou, je plusom, ktorý k vám privedie nielen "obzeračov", ale aj reálnych záujemcov. Môže ich byť menej, ale budú to tí praví.

✔ Všetko, čo ste stručne či s krátkym opisom uviedli, ukážte na fotografiách. Nemusí ich byť kvantum, ale mali by vizuálne zobraziť to, čo ste opísali. Nebojte sa privolať na pomoc fotografa a nenechajte sa odradiť komentármi typu "...iba vyretušované fotky".  Nechcete predsa nikoho klamať. Vkusné fotografie vizuálne motivujú tisíce ľudí v online prostredí vašej ponuky. Chcete ich predsa zaujať natoľko, aby si ju prišli pozrieť a reálne začali zvažovať jej kúpu. Treba si uvedomiť, že dom nie je tvár známej celebrity. Akokoľvek je retušér talentovaný, vrásky mu nevyhladí.

✔ Tak ako fotografia, je dôležité aby bola aj nehnuteľnosť na fotografiách vkusná a uprataná. Ako na to? Prečítajte si zopár dobrých trikov.

✔ V súčasnosti môžete siahnuť aj po umiestnení videa do inzerátu. Starosti? Opäť ide o prístup. Chcete predať 1- izbový byt, ktorý by perfektne využil mladý bezdetný pracujúci pár? Oslovte človeka, ktorý rozumie ako video natočiť, ako ho zostrihať a urobiť z neho krátky a živý film s cieľom osloviť mladé bezdetné páry.

Inzerát je vašou online vizitkou! Bez ohľadu na to, či dopytujete alebo ponúkate. Jeho spracovanie predáva toho, kto sa pod neho podpíše. Vás.

Najrýchlejšie, ale zato najťažšie a najrozhodujúcejšie?

Pri inzerátoch je častým a typickým slovenským zádrheľom cena. Paradoxne uviesť číslo, ktoré ju predstavuje, pri vytváraní inzerátu trvá chvíľku. A pritom predstavuje nepochybne jednu z najdôležitejších súčasti ponuky nehnuteľnosti. A častokrát rozhoduje aj o tom, či záujemca si ju bude chcieť pozorne prečítať a popozerať v prvých sekundách. Určiť cenu nehnuteľnosti nie je žiadnou vedou, ak ste k nej a aj k trhu úprimný. Prečítajte si viac odporúčaní Mária Glosa, odborníka v realitách, ktoré vám môžu byť navigáciou v zdanlivo jednoduchom procese predaja a cenotvorby. Nikde nie je napísané, že všetky "podobné reality" musia stáť rovnako. Chcete reálne predať alebo čakať na modré z neba?

Pri ponúkaní alebo hľadaní vašej nehnuteľnosti sa môžete obrátiť na odborníkov v  slovenských realitných kanceláriách podľa vašich preferencií alebo môžete inzerovať online na vlastnú päsť. Pokiaľ zvažujete aj túto možnosť, neváhajte a využite výhody súkromnej inzercie aj v čase keď na Nehnuteľnosti.sk beží súťaž.

Plánujete kúpu, predaj, prenájom? Nebojte sa inzerovať a predať online

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Fotografia: Ilustračná |  Dollarphotoclub

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon