Nová najvyššia budova v Texase bude mať viac ako 300 metrov

Nová najvyššia budova v Texase bude mať viac ako 300 metrov

Panorámu najväčších miest v americkom Texase v posledných rokoch obohatili viaceré výškové budovy. Len 2 z nich sa doposiaľ podarilo prekonať výšku 300 metrov. Zoznam tzv. supermrakodrapov čoskoro rozšíri nová polyfunkčná veža, ktorá o niekoľko metrov prerastie obe stavby.

Waterline, Zdroj: austin.urbanize.city - WAX

312-metrová budova bude zrealizovaná v Austine

Realizácia projektu Waterline nezmení iba poradie najvyšších budov v Texase. 312-metrová veža premieša aj poradie miest na čele tohto rebríčka. Po dosiahnutí najvyššieho bodu stavby sa houstonské prvenstvo stane minulosťou. Minimálne na nejaký čas ho získa Austin, ktorý je v posledných rokoch stredobodom pozornosti viacerých developerov. Výsledkom toho sa stal aj projekt 74-poschodovej budovy zvýraznenej sklenenými fasádami a rozdelením stavby na niekoľko častí.Waterline, Zdroj: austin.urbanize.city - Atchain

Polyfunkčná veža s bytmi, hotelmi a kanceláriami

Rozdelenie budovy na viacero častí, ktoré budú oddelené križujúcimi priečkami, nebude mať iba estetický význam. Architekti z ateliéru Kohn Pedersen Fox naň vsadili aj kvôli praktickej funkcii. Priestory v každej časti budú plniť iný účel. Tá spodná poslúži ako pavilón, súčasťou ktorého sa stanú obchodné a gastronomické prevádzky. Nad 1-poschodovým pavilónom bude zriadená 13-poschodová hotelová časť, ktorú od 27-poschodového kancelárskeho „oddelenia“ oddelí strešný bazén v otvorenom priestore na streche hotelovej časti. Vrchol budovy zaplnia rezidenčné priestory s bytmi, ktoré obsadia vyše 30 poschodí.Waterline, Zdroj: austin.urbanize.city - WAX

Výstavbou budovy Waterline sa stavebný boom v meste Austin nekončí. V pláne sú ďalšie výškové projekty, ktoré mestu prinesú nové rezidenčné aj komerčné priestory. Žiadny z nich zatiaľ nebol navrhnutý s výškou presahujúcou 312 metrov. Polyfunkčná veža, ktorá sa bude môcť pochváliť aj prestížnym certifikátom LEED Gold, si tak udrží výškové prvenstvo aj po ich realizácii.

 

Zdroj: nehnutelnosti.sk

Zdroj foto: austin.urbanize.city – WAX, austin.urbanize.city - Atchain

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon