Hľadáte ideálne miesto na život? Môže ním byť plávajúce mesto

Hľadáte ideálne miesto na život? Môže ním byť plávajúce mesto

O projekte plávajúcich domov sme vás už informovali. Ale čo by ste povedali o celom plávajúcom meste? Tento projekt možno pôsobí trochu bláznivo, môže však byť čoskoro realitou.

 

Toto plávajúce mesto inak nazývané aj loď slobody je projektom spoločnosti Freedom Ship International, ktorá je známa ako vývojár mesta na mori. Predstavujú ho ako ideálne miesto na život či podnikanie. Miesto, ktoré bude bezpečným a priateľským spoločenstvom, kde sa budú nachádzať otvorené priestranstvá, zábavné či rekreačné zariadenia. Navyše sa bude môcť pohybovať po celom svete. Zemeguľu by mala loď dokázať oboplávať asi za 2 roky.

 

Dĺžka tejto lode slobody má byť 1372 metrov, šírka 229 metrov a výška 107 metrov, čo zodpovedá 25 poschodiam. Celková hmotnosť by mala činiť asi 2,7 milióna ton. Mala by byť taká veľká, že sa nezmestí do žiadneho prístavu. Bývať by na nej mohlo asi 40 000 ľudí, čo už predstavuje skutočne malé mesto. Okrem toho rátajú projektanti aj s približne 30 000 návštevníkmi. 10 000 ľudí sa bude môcť ubytovať v hoteloch a starať sa o nich môže asi 20­tisícový personál.

 

Aj keď je to loď nemalo by ísť o výletné plavidlo, ale o miesto, kde je možné stráviť celý život. Bolo by však možné ho navštíviť alebo na ňom stráviť dovolenku.

 

Celý komplex je navrhnutý ako moderné mobilné mesto s luxusným bývaním a rozsiahlym bezcolným medzinárodným nákupným centrom. Nemala by chýbať ani knižnica, nemocnice, školy maloobchodné aj veľkoobchodné predajne, banky, hotely, reštaurácie, kasína, zábavné centrá, rekreačné a športové zariadenia, kancelárie, sklady a výrobné či montážne podniky. Skrátka všetko, čo si môžete dopriať aj bežne na súši.

 

Loď by sa mala pohybovať prakticky po celej zemeguli a opustiť či navštíviť ju budete môcť pomocou lietadla. Na streche plávajúceho mesta je totiž naprojektované letisko pre malé lietadlá.

 

Či sa tento megaprojekt za asi 10 miliárd dolárov podarí skutočne zrealizovať je nateraz otázne. Zainteresovaní ho však vidia ako realitu budúcnosti.

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/b_YEWGoCcn0"frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Zdroj: Nehnutelnosti.sk, freedomship.com

Foto: freedomship.com

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon