Zruby zo slovenskej kuchyne chutia aj v zahraničí
V Nórsku, Rakúsku i Maďarsku stoja zruby, ktoré sú dielom šikovných Slovákov.

Nehnuteľnosti.sk
Vybrať správne je kľúčové 🔑

Zruby zo slovenskej kuchyne chutia aj v zahraničí
Ľubomír Pauliny sa stavbe zrubov venuje už viac ako 13 rokov. Jeho stavby už dávno nenájdete len na Slovensku. Sú rovnako žiadané aj v Česku, Rakúsku, Maďarsku, či dokonca ďalekom Nórsku. Práca s drevom, respektíve samotné drevo, to všetko ho fascinovalo už v mladosti, a tak sa do toho pustil na vlastnú päsť.
Jeho zruby sú výsledkom šikovnosti, dlhoročných skúseností a vášne: „To, čo môžem ponúknuť je kvalitne odvedená robota, profesionálny a zároveň ľudský prístup k zákazníkovi a hlavne vášeň pre to, čo robím.“
Inšpiráciou sú mu predovšetkým ľudia: „Dôležitý je pre mňa najmä samotný zákazník a jeho predstavy o svojom budúcom domčeku. Viem, že momentálny trh ponúka vysoké ceny a preto som sa snažil nastaviť cenník výhodnejšie pre zákazníka.“
Zaujímalo nás, za aký čas by dokázal postaviť zrub u nás doma: „Čas stavby zrubu je individuálny. Zrub musí schnúť – čím dlhšie ho necháme stáť neobývaný, tým kvalitnejšie sa v ňom v budúcnosti bude bývať. A, samozrejme, zaleží to aj od zákazníka. Výstavba skeletovej konštrukcie trvá približne 2 mesiace. Rekord stavby skeletu bol 25 dní. Šlo by však aj rýchlejšie.“







Zdroj: www.staviamzruby.sk