Nová kolekcia stoličiek v tvare najznámejších stavieb sveta

Nová kolekcia stoličiek v tvare najznámejších stavieb sveta

Dizajnéri a tvorcovia nových kolekcií nábytku predstavili ďalšie kreatívne nápady, ako ozdobiť interiéry funkčnými a elegantnými modelmi. Výsledkom jedného z nich je nová kolekcia stoličiek, ktorá vzbudila pozornosť originálnym prevedením operadiel. Ich tvar bol navrhnutý ako imitácia najznámejších svetových stavieb.

Cityng, Zdroj: salonemilano.it

16 z najznámejších stavieb z celého sveta

S neobvyklou kolekciou Cityng prišla firma Savio Firmino. Tá oslovila talianskeho dizajnéra Cosima de Vitu s požiadavkou vytvorenia kolekcie stoličiek, ktorých dizajn by sa zakladal na imitácii tvaru najznámejších svetových stavieb. Dizajnér sa okamžite zhostil úlohy a pripravil návrhy 16 stoličiek. Na základe nich potom zhotovil jednotlivé modely, pričom každý z nich má iný tvar operadla napodobňujúceho konkrétnu stavbu.Cityng, Zdroj: yankodesign.com

Niektoré zo stavieb slúžiacich ako inšpirácia:

- Tádž Mahál v indickej Ágre

- katedrála Duomo v Miláne

- katedrála Notre-Dame v Paríži

- Brooklynský most v New Yorku

- pagoda v čínskom meste Wuhan

- katedrála Sagrada Família v BarceloneCityng, Zdroj: yankodesign.com

Všetkých 16 stoličiek je ručne vyrezávaných

Kolekcia stoličiek nevzbudzuje pozornosť iba samotným vzhľadom jednotlivých modelov. Jej plusom je aj spôsob, akým boli stoličky zhotovené. Spomínaný dizajnér ich vyrábal vlastnými rukami. Všetky modely boli ručne vyrezané, čo umožnilo vycibriť tvar operadiel aj s detailmi. Navyše, stoličky sú zhotovené z masívneho dreva, takže okrem originálneho dizajnu sa môžu pochváliť aj pevnosťou, trvácnosťou a celkovo vysokou kvalitou.Cityng, Zdroj: saviofirmino.com

Stoličky Cityng nie sú klasickou sériovou kolekciou. Firma Savio Firmino uvedie do predaja len niekoľko kusov, ktorých počet bude limitovaný. Ceny jednotlivých modelov zatiaľ nie sú známe. Známy nie je ani presný termín ich uvedenia na trh.

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj: saviofirmino.com

Zdroj foto: salonemilano.it, yankodesign.com, saviofirmino.com

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Ako vybrať správny pozemok na stavbu rodinného domu? (rozhovor)

Pred výberom pozemku zistite všetky detaily, ktoré môžu ovplyvniť stavbu a budúce užívanie. Ako sa vyhnúť rizikám a nečakaným prekážkam nám v rozhovore vysvetlí odborník na geofyziku RNDr. Maroš Nikolaj, PhD. zo spoločnosti Esprit z Banskej Štiavnice. Viac ako 30 rokov sa zaoberá problematikou životného prostredia v oblasti geológie, hydrogeológie, hydrológie, ekológie či modelovania prírodných procesov.

...
Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Kuchyňa s obývačkou má výhody, aj úskalia. Tu sú tipy od skúsenej expertky

Spojenie kuchyne s obývačkou je veľmi častým riešením, ktorý v posledných rokoch získal veľkú popularitu. Tento koncept prináša so sebou množstvo výhod a možností, ale aj niekoľko úskalí, ktoré je potrebné zvážiť pri plánovaní a realizácii takéhoto priestoru. Prečítajte si inšpirácie a rady od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Dedenie nehnuteľnosti - ako prebieha dedičské konanie

Dedenie nehnuteľnosti - ako prebieha dedičské konanie

Dedenie patrí k najčastejším spôsobom nadobudnutia nehnuteľnosti. Dedič ju môže po smrti zosnulého vlastníka získať dvoma spôsobmi. Možnosti získania nehnuteľnosti a jej prevodu do osobného vlastníctva na základe výsledkov dedičského konania určuje platná legislatíva. Jej aktuálne znenie stanovuje dedičom aj povinnosti vyplývajúce z nadobudnutia majetku.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon